2016. augusztus 6., szombat

2016 ELSŐ FÉLÉVES BOOKHAUL (BOOKHAUL #4.)

Hello Molycik!
Olyan február környékén beállt nálam a válság (igazából májusban még olvastam, előtte és utána csak alig, írni már akkor sem), és azóta semmihez nincs kedvem. Így meg azért nehéz nyilatkozni bármiről, ha úgymond nincs alapanyag, ami mondjuk nem igaz, mert lenne, viszont az ihlet hozzá a kanyarban eltűnt, kisiklott. Úgy gondoltam, hogyha nekikezdek a blogolásnak, az biztos visszahozza a kedvem, de ezen a poszton is csak szenvedek, szerintem egy hete próbálkozom azzal, hogy megírjam ezt, amit most olvashattok. Pedig egy haul bejegyzésnél tényleg semmi extra nincs, mégsem találom a szavakat. Próbálkozom, de semmi nem felel meg az elvárásaimnak. Bízom benne, hogy ezen hamarosan túllendülök, mert egyébként rengeteg ötletem van, pörögnék ezerrel. 

Nem is fecsérlem tovább a szót, nézzük, hogy mennyire szaladt el velem az a bizonyos ló a 2016-os év elő felében.

Minden év első napja (könyves szempontból) számomra jól kezdődik, és nem az újév miatt, hanem, mert január elsején van a névnapom. Ilyenkor mindig számíthatok egy-két könyvre, idén sem volt ez másképp, erre a jeles alkalomra kaptam ajándékba On Sai - akkor még frissen megjelent - Apa randizhatok egy lovaggal? című regényét. Ehhez még pluszba jött a Szeretetcsomagos könyvem is, Sophie Jordantól a Tűzláng.

Nehéz elhinnem, de az év első negyedében nem vásároltam könyvet. Egészen március 17-ig tartott ez az időszakom, amikor felszabadultam Bookdepositoryra, és visszatértem régi önmagamhoz. Azóta se tudok leállni, de jóval kevesebbet költekezem, mint szoktam, aminek talán a bejegyzés elején említett válságom az oka vagy az, hogy nagyon elégedetlen vagyok mostanában a Bookdepositoryval, és a postával. Ígérem most már visszatérek a lényeghez, a könyvekhez. Tehát, márciusban sem vettem olyan sok polclakót, számuk megegyezik azokkal, amiket kaptam, illetve nyertem. 
Ekkortájt még nem volt problémám a Depoval, ezért, amikor leárazták Celeste Ng: Everything I Never Told Youját valami ~1700 Ft-ra nem hagyhattam egy raktárban szenvedni. Kristin Hannah könyve szintén akciós volt (~1500 Ft), a borítója pedig lélegzetállító, így lett egy útitársa is Celestenek. 

A harmadik drágaság, amit beszereztem csak jóval később, májusban érkezett meg, ugyanis előrendelés volt. Azt már szerintem mindenki tudja rólam, hogy Rick Riordan fanatikus vagyok, súlyosan Percy Jackson mániás, ezért biztos, hogy senkit nem fogok meglepni, amikor elmondom, hogy Riordan új könyvét rendeltem meg, a Hidden Oraclet (egyébként fantasztikus lett, olyan fangörcs volt rajtam, amikor elolvastam, hogy azóta se volt hozzá hasonló élményt kiváltó könyv a kezemben). Coverwhore énem hihetetlenül boldog volt, amikor kezébe vehette a hibátlanul megérkezett, kemény borításos szépséget. 
A Jodi Picoult könyvek később szereztem be,
a Hidden Oracle pedig Szonjánál nyaral. 

Mint azt már említettem, ajándék és nyeremény formájában is érkezett hozzám olvasnivaló. Hédi & Csecse Attila közös nyereményjátékán egy Harry Potter színezőt, a TilosazÁ Kiadó Facebookos játéka során pedig Neal Shusterman Everlostját sikerült kisajátítanom. 

A harmadik könyvet kedves barátnőmtől, Loreleitől kaptam, amikor a tavaszi szünetben meglátogatott Budapesten, és ezért még jár neki a visszavágó ;) Ismer már engem Lorelei, mindig tudja, hogy mi van a kívánság- és várólistám tetején, volt olyan cuki, hogy megkaptam tőle a már nagyon vágyott Forgive me, Leonard Peacockot. Hát igen, jól telt a márciusom.

A Mesterkulcsot is Loreleitől kaptam ajándékba,
csak azt júniusban, szülinapra :)
Ha április, akkor Könyvfeszt, persze már előtte sem sikerült visszafognom magam. A hónapot kapásból Bookdepositoryn kezdtem, mert elő szerettem volna rendelni az év általam legjobban várt folytatását, az A Court of Mist and Furyt Sarah J. Maastól. Elolvastam, egyszerre imádtam és utáltam. Bővebben majd egy bejegyzés során kezdem el a szitkozódást és fangörcsölést, mert volt mindkettőből bőven. Egy könyv is könyv, de kettő még jobb elven bővítettem a Rainbow Rowell kollekciómat egy Landlinenal, 35%-os akcióra nem mondunk nemet ;)
A Carry On nem idei szerzemény.

Ekkortájt jelent meg egy új LOL-könyv is, Anne Elliottól a Toplistás szerelem, az Alexandránál meg olcsó volt, úgyhogy erre is beruháztam, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a viszonyom a könyvvel, elég vegyes dolgokat olvastam róla. Becky Albertalli Simon és a homosapiens-lobbi című könyvét már nagyon régóta el szerettem volna olvasni (vicces, hogy mióta megvan nem jutott rá időm, most meg, hogy lenne a kedvem ment el az olvasástól), és a borítója is nagyon tetszik, úgyhogy három másik könyvvel együtt előrendeltem (Mielőtt megismertelek, Brooklyn, Nélküled). 



Ahogy közeledett a Könyvfeszt, úgy kerültem közelebb a teljes anyagi csődhöz. Sikerült leadnom egy rendelést a Főnix Könyvműhely oldalán és még egyet a Librinél. Utóbbinál csak egy Janne Teller: Ha háború lenne nálunkra fizettem be, 490 Ft volt, annyit meg bőven megért. Később dedikáltattam is, csupán másfél órát álltam sorban, mert a Scolar sikeresen elírta az időpontot vagy változás volt? Már nem emlékszem, de egy órával előbb ott voltam, és inkább nem álltam ki a sorból, így viszonylag "gyorsan" letudtam a dolgot. A Főnixnél két nagyon vágyott könyvre adtam le a voksom, mindkettő az egyik kedvenc magyar íróm A. M. Aranth fantáziájának a műve. Ez a története annak, hogyan lettem büszke Oculus (Oh My God, hogy ennek mennyire gyönyörű a borítója, és a történet is fantasztikus!!!) és Liliom kora tulajdonos, ráadásként még dedikáltattam is őket, csak hogy még nagyobb legyen az örömöm. Mivel 2+1 akció volt a Főnixnél, ajándékot is kaptam, Vivien Holloway: A bross című novelláját.
Az Oculus mellé kaptam egy kitűzőt
és egy könyvjelzőt is :3
A Könyvfeszten találkoztam a ProBloggerek egy részével, együtt szenvedtünk, rohangáltunk, röhögcséltünk két napon keresztül. Volt akivel itt találkoztam először, volt akivel már korábban is, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy imádtam minden pillanatát. Remélem még sok ilyenben lesz részünk.

Apropó, Uszámával és Ravennel beültünk a Könyvmolyképző Mentsük meg a Földet előadására, ahol ötletes ajándékokat és kedvezményre jogosító kupont is kaptunk. Igen, gondolhatjátok mi történik, ha pár könyvmoly 45%-os kupont kap a Könyvmolyképző könyveire... Másnap letámadtuk a standot Uszámával és bevásároltunk. Lett olcsó Rézkesztyűm, amit ígyis-úgyis megvettem volna, de végül kifejezetten elégedett voltam az összeggel. 

Jártunk a Twister Média standjánál is, bemutatkoztunk a kiadónál, elmondtuk pár jövőbeli tervünket, ötletünket és választhattunk egy-egy könyvet is. Az én választásom Soman Chainani Jók és Rosszak iskolájára esett, mert már rengeteg jót hallottam róla és ki akartam deríteni az igazságot. RavenS ajánlotta anno a könyvet, körülbelül egy hónapja olvastam el és még a kedvtelenségem ellenére is szerettem, nagyon cuki volt, sikerült magával ragadnia.

Jól kiköltekeztem magam, utána egészen júniusig nem is vettem semmit, spóroltam a Könyvhétre, meg a kredit túllépésre (ELTE <3). Azért még így is sikerült Bookdepositoryról megrendelnem Jodi Picoult & Samantha van Leer: Between the pagest,  különösebb okom nem volt rá, csak annyi, hogy egész szépen leakciózták, kell ennél több? :D  (~1350 Ft)

Könyvhéten két napot voltam kint, pénteken és szombaton, ha jól emlékszem. Az első bevásárlós utam Fumaxhoz vezetett, ahol már várt a leadott rendelésem Petinél, de előtte még összeszedtem Szonját, illetve a ProBloggerek közül Noémit és Johnt. Kicsit beszélgettünk, majd elindultunk felfedezni, voltunk a Twisternél, a Könyvmolyképzőnél, Gabonál, meg még kitudja hol, majd elmentünk átvenni a Fumaxos rendelésem. RavenS folyamatosan azt hajtogatja, hogy olvassak Dan Wellst, a Rész(l)egeseket tuti imádnám, mert nem kiszámítható, és ezt a könyvet el kell olvasom. Hallgatok a szép szóra, odáig eljutottam, hogy vettem két Wells könyvet, a Nem vagyok sorozatgyilkost és a Részlegeseket - ami nekem örökre Részegesek marad, annyiszor olvastam már félre a címét. Az olvasásig természetesen még nem jutottam el, de majd augusztusban, hiszen a Nem vagyok sorozatgyilkost választotta nekem John TBR csökkentős könyvnek. Majd meglátjuk ;)

A Fumax standjához közel volt a Manó Kiadó, és épp mentünk volna át a Gabohoz, amikor megláttam, hogy Joss Stirling Lélektársak trilógiájának 1-3. kötete le van akciózva 790 Ft-ra (!!!) és ajándékba adják mellé a Storm és Stone-t. Hülye lettem volna kihagyni, plusz két könyvvel távoztam a Manósoktól. Végül megint a Fumaxnál kötöttünk ki Szonjával, és ott is ragadtunk, mert ránk szakadt az ég. A napi jó cselekedetünket is letudtuk, amikor segítettünk könyvet menteni, mert egy nénike úgy gondolta jó ötlet a könyvek mellett tartani az esernyőjét, hadd ázzanak azok. Miután rászóltunk, hogy picit tartsa már távolabb a vizet a könyvektől a hátamnak támasztotta az esernyőt, de akkor nekem már mindegy volt, csurom víz voltam.

Könyvhét számomra második napján ismét Szonjával indultam neki a napnak, majd miután megérkeztünk körülbelül 15 perccel később becsatlakozott Uszáma is. Meghallgattunk On Sai előadását a színpadon, utána beálltunk hozzá a sátorhoz dedikáltatni lakótársamnak, Sárinak a Lucyt és a Szürke szobákat, mindeközben Uszáma a mellettünk lévő sor végén árválkodott, várta, hogy elfogyjon a Böszörményis sor. Egész nap rohangáltunk, voltunk  a Könyvmolyképző standjánál, ahol találkoztunk Annával, vásároltunk a Gabonál, én egy Rengeteget, Uszáma pedig Moskát Anita: Bábel fiait vette meg, amit később dedikáltatott is. Twisternél is jártunk, kétszer is. A délelőtt folyamán megvettem náluk Amy Harmon Arctalan szerelem című könyvét, ami számomra hatalmas csalódás volt, konkrétan végiguntam a könyvet, délután pedig még dumálgattunk egy kicsit a Twisteresekkel, sőt a Rézbong Kiadótól kaptam egy trilógiát is, ami történelmi és magyar. Jelenleg Annánál vannak a könyvek, hivatalosan is ő a tesztnyuszkóm :) 

Közeledünk a féléves összegző végéhez. 
Egész júliusban szenvedtem. Nem köt le semmi, hiába kezdek el olvasni, csupán pár perc kell ahhoz, hogy megunjam. Inkább sorozatozok mostanában, és a Photoshoppot nyúzom folyamatosan, aminek eredményeit a Prológus Facebook és Wordpress oldalán már láthatjátok, sőt ide is csináltam egy új fejlécet, de még nem volt szívem lecserélni a mostanit. Lényeg, a lényeg, egész júliusban próbálkoztam, belekezdtem vagy ötven könyvbe, nyafogtam egy sort, szenvedtem is mellé, és a legnagyobb szerencsétlenségemre a Bookdepository leakciózott egy rakat könyvet. Konkrétan a kívánságlistám háromnegyedén 20-35-45%-os kedvezmény van, én meg elszabadultam. Előrendeltem az Üvegtrón szeptemberben angolul megjelenő ötödik részét, az Empire of Stormst, hogy ne legyen egyedül Colleen Hoover It Ends With Us is csatlakozott hozzá. Ezután leakciózták Renée Ahdieh Wrath and the Dawn duológiáját, aminek az első részét imádtam, a másodikat meg elkezdtem, de félbemaradt a diplomavédés és a vizsgaidőszak miatt. Előolvasom Alwyn Hamilton Rebel of the Sands című könyvét, hogy ne online kelljen kínoznom magam, megrendeltem, meg mellé csaptam még Lindsay Cummings The Murder Complexet is, mert jé, le volt akciózva. Utóbbival egyébként jól megszívtam, mert valami borzalmas állapotban jött meg, a Bookdepo meg szenved...

Nyár vége van, akciók mindenhol. Líránál már szétnéztem, de még nem rendeltem (valószínűleg fogok...), Alexandrától sem rendeltem, Libritől sem, naná, hogy ha a Bookdepository akcióz, akkor megint elszabadulok, és voilá V. E. Schwab Vicious is úton van hozzám. Azt már inkább meg sem említem, hogy anya megrendelte nekem N. K. Jemisintől Az ötödik évszakot, és, hogy RavenS-től is kaptam két szépséget: V. E. Schwab: This savage song és Jay Kristoff - Amy Kaufman: Illuminae.
A könyv gerince sérült, előnézetből nem vészes,
csak a teteje tört meg egy kicsit, illetve a lapszélek
sérültek meg.
Igaz, hogy júliusban kicsit sok könyvet rendeltem, de ha a tavalyi évemet nézem, akkor büszke lehetek magamra, fele annyit se vásároltam idén, és remélhetőleg sikerül ezt a "jó szokásom" az év hátralévő részében is megtartani.  
A Carry On valamiért bekerült, na mindegy :D
Igyekszem aktivizálni magam, addig is várom a pro tippeket, trükköket az írási-olvasási válság leküzdésére, mert már tényleg mindent próbáltam, ami régen bevált ilyen esetekben, sőt már komfortzónán kívül is elkezdtem mozogni, de semmi nem használt eddig. 
Ti miket vettetek 2016 első felében? Melyik könyv volt a kedvencetek? :)
Üdv;

2 megjegyzés:

  1. <3
    A Carry On mindenhova odakuszik, maszik. Mar az en polcomon is ott csucsul :D
    Kifelejtetted hogy milyen remek baratnokent szaladgaltal a konyveimmel hogybdedikaltasd oket nekem <3
    Sajnalom az olvasasi valsagot de amig vissza nem jon, addig is gyonyorkodhetsz ezekben a szepsegekben. Plusz ha most megveszed az akcios kivansaglistas darabokat, akkor mire megjon hozzajuk a kedved, mar a polcon fognak varni ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked bármikor rohangálok :DDDD
      Nem akarok gyönyörködni bennük, mert fáj, hogy hiába olvasnám mégsem tudom, mert leveszem a polcról és elmegy a kedvem az élettől is, nem csak az olvasástól :(

      Törlés

designed by Charming Templates