2019. január 4., péntek

2019-ES KIHÍVÁSOK, FOGADALMAK (KIHÍVÁS #6.)

Hello Molycik!
A 2018-as kihívásaim és a Prológusos olvassunk napi 50 oldalt kihívás összefoglalóit már olvashattátok a blogon, most pedig eljött az új fogadalmak ideje. Viszonylag hasonló lesz egyébként a tavalyihoz, mert igazából azokat sem sikerült maradéktalanul teljesítenem, úgyhogy még van mit fejlődnöm. A napi 50 oldalt olvasáshoz most még tartom magam és igyekszem is napról-napra teljesíteni azt, szóval a fogadalmakon kívül itt egy plusz, amit megpróbálok szinten tartani. 
Lássuk hát azokat a 2019-es fogadalmakat, terveket:
  • az biztos, hogy nem adom fel és a Goodreads-es és a molyos listámon is cél, hogy 100 könyvet elolvassak 2019-ben. 
  • a 100 könyves lista mellett mindig igyekszem elérni az álomcélt, a 80%-ot a saját könyvek olvasottságánál, bár ezt eddig csak egy évben sikerült teljesítenem, fenntartani meg kb. 3 napig tudtam, szóval a mostani 62%-ot 80%-ra szeretném feltornászni az év végére. 
  • továbbra is célom, hogy olyan könyveket olvassak, amik érdekelnek is, ezért minden olyan sorozatot tervezek elkaszálni, ami már nem érdekel. Ami pedig továbbra is birizgálja a fantáziámat, azt szeretném végre folytatni, befejezni.
  • a Goodreads profilomon jelenleg túlságosan is sok könyv van a tbr listán, szóval jó lenne az 527 listán szereplő könyvet kezdetben 400-ra csökkenteni, ha ez megvolt monumentálisabb csökkentés is következhet. Lényeg itt is, hogy szelektáljak, mert nem biztos, hogy az a könyv, ami 2013-ban még érdekelt, ma is felkeltené a figyelmem. 
  • a moly.hu-s Tbr pile listám 38%-át, 50%-ra növelni
Ezek a főbb céljaim, de azért például örülnék, ha 2019-ben:
  • sikerülne kicsit többször is kilépnem a komfortzónámból,
  • több magyar írótól is olvasnom,
  • még aktívabban blogolni, a blog életén belül pedig folytatni az állandó rovatokat és értékelni azokat a könyveket, amikkel ezer éve adós vagyok. A piszkozatok mappát sem ártana kiüríteni, ugyanis van ott pár szerintem érdekes bejegyzés ötlet is, 
  • a nyáron sem elhanyagolni az olvasást,
  • moly.hu-n minden évben készítek egy X évben szeretném olvasni listát, amikkel borzalmasan állok. Igyekszem majd legalább 1-1 könyvet havonta elolvasni a régi beszerzéseim közül vagy, ha ez nem sikerül, akkor megválok az adott történettől.
A fent említett pontokon kívül pedig szeretnék elolvasni 3 könyvet, amelyeket RavenS választott nekem:
  1. Samantha Shannon: Csontszüret
  2. Dan Wells: Partials
  3. Kerstin Gier: Rubinvörös
Meséljetek Ti is a terveitekről! 
Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates