2015. július 30., csütörtök

FÉLÉVES KÖNYVES KIAKADÁS TAG (BOOKTAG #8.)

Sziasztok!
Ismét egy tag bejegyzéssel készültem Nektek, amit köszönök szépen Abstractelfnek, hiszen nála láttam meg, és neki köszönhetően töltöttem ki :)


1. A legjobb 2015-ös olvasmányod.
Idén "szerencsémre" nem olvastam annyira sok könyvet, hogy ne tudjak legjobbat választani. Egyértelműen Sarah J. Maas: A Court of Thrones and Roses volt a legkiemelkedőbb, legizgalmasabb könyv, amit idén olvastam. Tamlinbe azonnal beleszerettem, és Feyre se ment az idegeimre, sőt még meg is kedveltem őt :) #TeamTamlin.

2. Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.
Legjobb folytatásnál már gondban vagyok, ugyanis idén kezdtem neki a False Princenek, és az egész trilógiát imádtam, a folytatások is hozták azt a színvonalat, amit az első kötetben kaptam. Viszont 2015 volt az az év, amikor elolvastam Sarah J. Maas Éjkoronáját, és Heir of Fire-jét is. A HoF annyira nem volt jó, mint az Éjkorona, de mégis két ütős folytatást kaptam. Legyen ez a kettő: The Shadow throne és Éjkorona. Azt azért megjegyzem, hogy sokkal könnyebb dolgom lenne, ha olyan folytatást kellene írnom, amiben csalódtam :D


3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.
Gondolom senkit nem fog meglepni, de van egy pár ilyen könyv a várólistámon :D
Ha nem is mindet, de egy párat azért felsorolok a végtelen listámról:
- Meg Haston: Paperweight
- Meg Cabot: Royal Wedding
- Meg Cabot: From the notebooks of a Middle School Princess
- Tamara Ireland Stone: Every Last Word
- Jessica Alcott: Even when you lie to me
- Rachel Allen: The revenge playbook
- Jenny Han: P. S. I still love you
- Robin Benway: Emmy&Oliver
- Sarah Ockler: The summer of chasing mermaids
- A. M. Amaranth: A Liliom kora
   



4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
Egyértelműen Sarah J. Maas Queen of Shadows, illetve Rick Riordan két könyve: a Greek Heroes és a Swords of Summer. Na meg persze Cassandra Clare - Holly Black Copper Gauntletje is nagyon várós. Annyira szépek a borítóik is, hogy kellenek. Ha nem tudnám miről szólnak is kellenének a borítómániás énemnek. Már nagyon nem bírom ezt a várakozást :D

  

5. Legnagyobb csalódás. 
Jandy Nelson: The Sky is Everywhere. Úgy álltam neki a könyvnek, hogy vicces lesz, és jópofa. Minden volt csak nem vicces, és nem jópofa. Nagyon, nagyot csalódtam a könyvben, mert tényleg nem egy ennyire depressziós történetre számítottam. Lennie drágát meg legszívesebben megütöttem volna, hátha az elérte volna a kívánt hatást.


Debra Driza: Mila 2.0-ban is elég szépen csalódtam, mert akár jól is meg lehetett volna írni a könyvet, hiszen nagyon jól indult. Aztán szépen ellaposodott, és unatkoztam olvasás közben. 


6. Legnagyobb meglepetés.
Leiner Laura: Hullócsillag. A Késtél után úgy voltam vele, hogy Laura kezd kifogyni a humorából, és az ötletekből. Már nem tudják a könyvei azt az élményt nyújtani számomra, mint anno a SZJG sorozata. Nem is tudom miért olvastam el a Hullócsillagot, de az biztos, hogy nem bántam meg. Sikeresen kirángatott az akkori olvasási válságomból, és végigröhögtem azt a pár száz oldalt, amíg tartott. Amennyire gyenge volt a Késtél, legalább annyira erős a folytatása.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
Jessica Sorensen könyveit eddig is szerettem, de nem tartozott a kedvenceim közé. Egészen addig, amíg el nem olvastam Luke&Violet töörténetét is. Illetve Jennifer A. Nielsen is belopta magát a szívembe a Hamis herceg trilógiájával. Annyira könnyed stílusban ír, és annyira szerethetőek a szereplői, hogy mindegy mit ad ki a jövőben, biztos be fogom szerezni.

8. Legújabb könyves szerelem. 
TAMLIN! Imádtam az ACOTAR-t és Tamlin volt ennek az egyik fő oka. Csak hiperlatívuszokban tudok beszélni róla, és MINDENKINEK EL KELL OLVASNIA AZ ACOTART! Garantáltan 2015 legjobb könyve. Tamliiin <3

9. Legújabb kedvenc karakter.
Mivel a legújabbat kell megemlítenem, így ide Cole-t írnám Sarah Ockler #Scandal c. könyvéből. Nem szeretem amikor két legjobb barátnő egy pasi miatt balhézik össze, de itt annyira kis cuki volt Cole, hogy nem tudtam utálni. Végig szurkoltam neki és Lucynak, az utolsó pár oldalon is annyira aranyosak voltam, hogy minden bűnük meg van bocsájtva! ;)


10. Egy könyv, amin sírtál.
Falling for Hadie Komal Kanttól. De ezen annyira bőgtem, mint még soha. Utolsó 100 oldal környékén jött rám a bőgés, és egészen a könyv befejezte utánig tartott. Meg még most is tart. Épp tegnap fejezte be Dóri a könyvet, beszélgettünk róla, és megint rám tört az a fojtogató érzés, és elkezdtem sírni, mert eszembe jutott, hogy mi is történt. #TeamLincolnForeverandEver.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy gyönyörű történetet szeretne olvasni igaz szerelemről, fájdalomról. 




11. Egy könyv, ami boldoggá tett. 
Jennifer A. Nielsen: The False Prince és a The Runaway King. A trilógia már az első résszel a kedvencem lett, és annyira jól meg van írva az egész, hogy muszáj volt ide ezt a trilógiát írnom. Más eszembe se jutott. Még most is jókat mosolygok, amikor Sage egy-egy csínytevése az eszembe jut :)


  



12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál. 
The DUFF! Nagyon imádtam ezt a filmecskét! A könyvet nem szerettem, mert...nem tudom miért, de nem szerettem. Olyan semmilyen volt. De a film *.* Robbie Amellt amúgy is szívesen nézegetem, de ezen kívül vicces is volt. Teljesen kikapcsoltam arra a másfél órára, amíg néztem, és jókat nevettem. Pont azt kaptam, amire szükségem volt.


13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Nincs kedvenc értékelésem, de a Szürkés bejegyzésem gyorsan meg volt, és még jót is szórakoztam írás közben :D Ez nem mondható el arról az időről, amikor a könyvet olvastam, mert akkor minden pillanat kész kínszenvedés volt. De hero vagyok, és befejeztem. A folytatást tuti kihagyom. 


14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál). 
Sarah J. Maas ACOTAR, és Queen of Shadows. QoS még nem érkezett meg, de már előrendeltem, és a képek alapján gyönyörű lesz. Még a Rick Riordan Kane Chronicles Box Set-em is nagyon szép *.*

15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Huhh. Hány száz könyvet soroljak fel? :D 
Amit biztos, hogy el fogok olvasni, ha törik, ha szakad: 
- Rick Riordan: Swords of Summer és Greek Heroes
- Colleen Hoover: November 9
- Sarah J. Maas: Queen of Shadows
- Jandy Nelson: I'll give you the sun
- Jennifer Niven: All the bright places
- Sabaa Tahir: An ember in the asher
- Victoria Aveyard: Red Queen
- Meg Haston: Paperweight
- Jessica Alcott: Even when you lie to me.

   

   

16. Kiket jelölsz?
Dóri (@Lorelei), Uszáma, ha van kedvetek csináljátok meg TI is! Illetve bárki, akinek megtetszik nyugodtan töltse ki ;)



4 megjegyzés:

  1. Juuuj, köszönöm a jelölést, ki is töltöm, ha befejeztem a könyvet ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. már várom :D Az eddigi legjobb könyvre nagyon kíváncsi vagyok :D

      Törlés
    2. én is, mert kapásból 3 könyv eszembe jutott :D majd próbálom kompenzálni, hogy azt meg másik kategóriában dicsérem :D

      Törlés

designed by Charming Templates