2019. július 23., kedd

5 OK, HOGY NYARALÁS ALATT KEZEDBE VEDD A KATE DANIELS SOROZATOT

Hello Molycik!
A Prológuson nyáron sem hagyunk senkit unatkozni, most épp a strandra csábítgatunk Titeket. Pontosabban inkább arra, hogy a strandra is vigyetek magatokkal könyvet, mert olvasni ott is szuperül lehet. 
A sorozat, amit most ajánlani fogok Nektek, az nem más, mint Ilona Andrews Kate Daniels urban fantasy sorozata. Eddig két kötet jelent meg magyarul is, mindkettő a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. 

Fülszöveg:
Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.
Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.
A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

A könyvet köszönöm a Könyvmolyképző
Kiadónak!
Fülszöveg:
Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…
Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a mágiának semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka – az atlantai paranormális katonai alakváltó egység – ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel az ellopott térképek csak az első lépést jelentik két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.
Ha Kate-nek nem sikerül elejét vennie a véres összecsapásnak, az a város pusztulásához vezethet…
Most pedig következzen az 5 ok, amiért mindenképp ajánlom a könyveket!
1. Urban fantasy és a világfelépítés
Ha valaki megkérdezné tőlem egy beszélgetés során, hogy milyen urban fantasy könyvet ajánlanék neki, első ami eszembe jutna az a Kate Daniels könyvek. Érdekes világ, érdekes szereplők, fantasy körítés, pont, ami egy jó könyvhöz kell. Adott a mai, modern világ, de közben ott fel-felbukkanó mágia, ami ellehetetleníti a technológia előnyeit és visszakényszeríti az embereket a lovakhoz és a kardokhoz.
2. Nem csöpög a romantikától, mégis ott van a sorok között
Curran és Kate között ott van a kémia, mégsem esik át a ló túloldalára az írópáros, ha a romantikus jelenetekről van szó. Úgyhogy, ha már eleged van a sok NA csöpögésből, és egy kis kalandra vágysz, amit forró levegőn pároltak, akkor megtaláltad a számodra tökéletes könyvet. Nincs is jobb, mint végigkövetni 3+ köteten át, ahogy kialakul egy igazi párkapcsolat két felnőtt ember között, és nem azt olvasni, hogy majd 2 oldal alatt estek a főhősök szerelembe. 
3. Szórakoztató
Mi sem esik jobban a strandon, mint jót szórakozni egy szuper könyv és egy kis fagyi társaságában. Kate és Curran e tekintetben is garantáltan hozza a jó poénokat. Némely jelenetnél komolyan a hasam fogtam a nevetéstől. Sziporkázó párbeszédek és szarkasztikus beszólások, ez jellemzi a sorozatot. 
4. A szereplők 
Nem csak a főszereplők igazán badassek, hanem szinte az összes mellékszereplő is. Nagyon hamar meg is kedvelhetőek vagy épp utálhatóak, a köztük lévő kémia és összhang pedig zseniális. Nincs az a nagy nyavalygás, viszont azért jelen van a dráma esetenként, meg az irónia és a szarkazmus is alap kellékük
5. Pörgős
Egyszer elkezded a könyveket olvasni és hirtelen azt veszed észre, hogy másnap hajnal 5 van és már átszáguldottál az első 4 részen. Megtörtént események alapján merem ezt leírni, mert a lakótársam pontosan ezt csinálta nem is olyan régen, amikor újra felfedezte Ilona Andrews könyveit. 
Egy biztos, unatkozni nem fogtok sem a strandon, sem a tengerparton, de a szobában hűsölve sem, ha Kate és Curran kalandjaiba kezdtek bele. Varázslatos és igazán pörgős! :)
Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates