2016. január 16., szombat

RANDOM SZAVAK BOOKTAG A PROLÓGUS TAGOKKAL (BOOKTAG #9.)

Hello molycik! :)
2016-os terveim között szerepelt, hogy megint írok egy 5 könyv, amit lehet nem a vizsgaidőszak kellős közepén kellett volna olvasnom listát, de ez sajnos nem fog megvalósulni, mivel nincs időm olvasni. Mióta elkezdődött a vizsgaidőszak csak Rácz-Stefán Tibor 2 könyvét olvastam el, illetve az ACOTARt vettem elő egy újrázásra, de még azt se sikerült befejeznem :/ Viszont valamelyik nap vizsgákra tanulás közben tartottam egy kis szünetet, és youtuben kötöttem ki, ahol megnéztem Jesse random szavas booktag videóját. Egyből el is döntöttem, hogy márpedig én ezt megcsinálom, és a Prológus tagok egy részének a segítségét fogom kérni a szavak kitalálásához.

Elöljáróban annyit, hogy tényleg random szavak lettek, amik nem kicsit kifogtak rajtam, de ezt majd ti is meglátjátok :D Kezdésként a prológus szóhoz kerestem egy könyvet, ha már tőlük kértem segítséget.

Prológus - egy könyv, aminek van prológusa
Sok ilyen könyvem van, így nehéz egyet választani. Az egyik 2015-ös legnagyobb kedvencem pont ide illik, ez pedig nem más, mint a  Cassandra Clare - Holly Black párostól a Vaspróba. Ez a könyv valami hihetetlenül jó! Izgalmas, szórakoztató, egy percig nem unatkozik az ember, csak ajánlani tudom mindenki számára, legyen az gyerek vagy felnőtt :)

Alvás - egy könyv, amiben alváshiánytól küzd egy szereplő
Timitől, a Könyvek tengere bloggerinájától az alvás szót kaptam. Már itt gondban vagyok, ugyanis nem jut eszembe olyan könyv, amiben fő szerepe lenne az alvásnak, így azt agyaltam ki, hogy egy olyan címet fogok ide mondani, amiben alváshiánytól küzd, nem tud, nem képes aludni valamelyik szereplő. Az Alkonyat tökéletesen ide illik, se Edward, se a többi Cullen nem tud álomba szenderülni. A Twilighttal egyébként elég hadilábon állok, mert anno nagyon szerettem, rengetegszer elolvastam a saga összes kötetét, viszont azóta se merem újból elolvasni őket, mert félek, hogy már nem tetszene, és csak csalódást okoznék saját magamnak.


Könyv - egy olyan könyv, amiben az egyik szereplő könyvmoly.
Úgy tudtam, hogy valakitől a könyv szót fogom kapni! :D Hédi volt olyan kedves, és megkönnyítette a dolgomat, ugyanis ezt a kategóriát már előre megírtam, így csak azt kellett hozzábiggyesztenem, hogy kitől kaptam ezt a szavacskát. Szóval, ide Komal Kant - Falling for Hadie c. művét választottam, mert Hadie pontosan egy olyan szereplő, aki imád olvasni.

Szivárvány - egy szivárvány körös könyv.
Noémi drágától kaptam ezt a szót, és egyből tudtam, hogy melyik könyvet szeretném ide sorolni, Rácz-Stefán Tibortól a Fogadj el!-t . A történetet nem is olyan régen kiveséztem egy értékelésben, teljesen odavoltam a végén lévő csavarért! :D

Kikapcsolódás - egy szórakoztató irodalom, amit kikapcsolódás céljából olvastam
Netra már nagyon ki szeretne kapcsolódni, és én is. Ha megtehetném, és olvashatnék, csak azért, hogy kikapcsoljak egy kicsit, akkor tuti Holly Smale Geek Girl sorozatának egyik kötetét választanám. Harriet és a barátai nagyon viccesek, Oroszlánfiú pedig maga a tökély :)

Permetezőszer - egy szereplő, akit legszívesebben permetezőszerbe fojtanál.
Fancsali kifogott rajtam. Hihetetlenül sokat gondolkoztam azon, hogy mi a francot találjak ki a permetezőszer szóhoz. Olyan könyvet, amiben permeteznek nem olvastam, sőt még csak nem is hallottam hasonlóról. De még olyanról sem, aminek a borítóján hasonló dolog lenne. Semmi ötletem nem volt, aztán jött az isteni szikra: írok egy olyan szereplőről, akit legszívesebben belefojtanék egy kisebb folyónyi permetezőszerbe.
Hiába találtam ki, hogy mit társítok a kapott szóhoz, nem könnyítettem meg a dolgomat, ugyanis nem jutott eszembe senki, akit jelenleg nagyon utálnék. Vannak az állandóak, akikről molyon polcot vezetek, de mivel nem nagyon olvastam mostanában, így nehéz dolgom volt. Bálint a Fogadj el!-ből simán megérdemelné ezt a fajta büntetést, de úgy érzem, hogy nem neki kell ide kerülnie, hanem Adarlan királyának az Üvegtrón sorozatból. Aki olvasta már a Tűz Örökösét, az pontosan tudja, hogy miért utálom ennyire a király uraságot.

Végre - egy olyan történet, aminek az elolvasása után az jutott eszedbe: "végre vége!"
Christinetől a végre szócskát kaptam, amihez először nem tudtam egy könyvet sem társítani, mivel csak könyvcímekben gondolkoztam. Aztán szépen lassan ráébredtem, hogy a saját dolgomat könnyítem meg azzal, ha inkább olyan történeteket keresek, amiknél folyamatosan az lebegett a szemem előtt, hogy végre vége lehetne már. Sylvia Day - Megigézve, E. L. James - Grey, Kemese Fanni Pippa Kennje és Lakatos Levente könyvei is ezt a tábort erősítik. Kész kínszenvedés volt az összes.

Kulipintyó - egy szereplő, akinek a házába szívesen beköltöznél.
RavenS nem fogsz meglepődni a válaszomon! :D Tamlin "házikójába" szeretnék beköltözni. Tuti van egy szép könyvtárszobája, ahol olvasgathatnék egész nap, amikor Tamlin nem ér rá velem foglalkozni ;)

Keksz - egy könyv, amiben kekszet esznek a szereplők

Johntól kaptam egy kekszet. A kekszről pedig mindig Daemon Black jut eszembe. Szerintem ezt magyarázni sem kell! ;)



Vizsga - egy olyan könyv, amiben valamilyen módon vizsgáztatják a szereplőket
Uszámának már nagyon elege lehet a vizsgaidőszakból. Az biztos, hogyha tehetném, már túl lennék rajta, de még sajnos két hét hátravan belőle :( Ehhez a kategóriához a választott könyvem nem más, mint Veronica Roth - A Beavatott. Kedvenc részem, amikor Tris leugrik a mélybe Négyeshez. Ugrom én is!


Tetkó - egy olyan szereplő, akinek tetkója van
Lexa gondolom a Taktus utáni könyvmásnaposságban szenved, ha jól emlékszem ott a főszereplő pasinak van tetkója :D Az általam választott szereplő kivételesen nem egy pasi lesz, hanem egy nő. Méghozzá Feyre, a 2015-ös év kedvenc könyvének az ACOTARnak a főszereplője. Rhysand cuki módon megjelölte kedvenc főhősnőmet egy jó kis testfestéssel. A Beavatottból Tris madaras tetkóját szívesen elfogadnám, Tobiasét meg nagy örömmel bámulom minden alkalommal, amikor megnézem a filmet :D

Extra szó : Csoki - egy olyan történet, aminek köz van a csokihoz
Igaz, hogy Lorelei nem Prológus blogger, de mindenképpen szerettem volna tőle is kérni egy szót. Imádom a csokoládét, olyan vagyok mint Gombóc Artúr, jöhet minden mennyiségben. Pont ezért imádtam nagyon Tara Sivec - Csábítások és csemegék c. könyvét. Jó sok csoki és humor van benne. Tökéletes párosítás.

Kihívás - akiket kihívsz a booktag elkészítésére
Ajánlom figyelmébe minden Pro bloggernek, Loreleinek és Abstractelfnek ;)
Bárki viheti a taget, aki szeretné, csak annyit kérek, hogy jelöljetek meg forrásnak. További szép napot! 

6 megjegyzés:

  1. Haha, ez nagyon jó lett és tényleg kreatív egy tagről van szó!
    Köszönöm a jelölést, mindenképpen kitöltöm én is! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. már alig várom a válaszaidat és a szavaidat :DDDD

      Törlés
  2. Úúú, ez nem könnyű tag, viszont nagyon szórakoztatónak tűnik.
    Keksz és Daemon Black elválaszthatatlan egymástól, ezzel tökéletesen egyetértek. *.*
    Köszi a jelölést, megpróbálkozom vele majd én is! (Te pedig készülj, hamarosan tag jön nálam is. ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már alig várom. Ez a mostani tag picit kifogott rajtam egy-két szónál, de tényleg nagyon szórakoztató :D

      Törlés
  3. Ha, az biztos, hogy attól a könyvtől még egy ideig másnapos leszek :DD Köszi a jelölést, tuti, hogy én is hamarosan kitöltöm, jó kis tag ez! xD :D

    VálaszTörlés

designed by Charming Templates