PROLÓGUS

Mi is az a Prológus?

A szó eredeti értelmében véve a prológus egy mű bevezető szövege, mely iránymutatást nyújt a történet további cselekményére nézve. Ezen felül segít a mű megértésében, megmagyarázza a történet előzményét az olvasó számára. Egy jó prológus felkelti az olvasó érdeklődését. Éppen ezért a Prológus, mint egy újfajta blogger összefogás, szintén ezt a fő célt tűzte ki a szeme elé. Minél szélesebb körben szeretnénk a lehető legtöbb korosztály számára kikapcsolódást nyújtani különböző könyves témákon keresztül, ezzel is megmutatva, hogy az olvasás mennyire szórakoztató, hasznos, fontos tevékenység.

Értékeléseinkben széles körben mutatjuk be a hazai, valamint a külföldi könyvpiac kínálatát, hogy minden könyvmoly, a számára legmegfelelőbb olvasmányhoz juthasson el. Nem célunk elmesélni a történetek cselekményét, ezzel elspoilerezve a lényeget. Bejegyzéseinkben egy kis betekintőt nyerhetnek arra nézve, hogy mire is számíthatnak az adott művekkel kapcsolatban. Ezek az ajánlók egyfajta prológusként szolgálva, felkelthetik az olvasók figyelmét, érdeklődését.
Értékeléseinken kívül további extra tartalmakkal is találkozhatnak látogatóink, melyekben rengeteg érdekességre lelhetnek a téma iránt érdeklődő személyek. Különböző projektjeink keretében egy-egy témát a lehető legrészletesebb módon járunk körben. Interjúinkon keresztül még több izgalmas információt olvashatnak írókról, hamarosan megjelenő könyvekről, érdekességekről, míg cikkeinknek köszönhetően más témákat is boncolgatunk.
Hogyan jöttünk létre?
Különböző bloggerközösségek “összeolvadásával” alakult ki a jelenlegi felállás. Már régóta terveink között szerepelt egy igazán lelkes csapat megalkotása, így a Prológus ötlete nagyszerű lehetőséget nyújtott ennek a tervnek a kivitelezéséhez. Bloggereink palettája nagyon színes, mind életkor, mind előnyben részesített műfajok, érdeklődés tekintetében. Ennek köszönhetően többféle, akár különböző véleményünket is megosztjuk olvasóinkkal.
Céljaink
Alapvető egyéni célunk az olvasás, és ezáltal a könyvek népszerűsítése is, azonban csapatként úgy gondoljuk, hogy nagyobb eredményeket is elérhetünk ezen a téren. Szeretnénk elérni, hogy egyre több ember számára váljon mindennapos kikapcsolódássá az olvasás. A Prológus látogatói könyvajánlókkal, könyvkritikákkal, cikkekkel, inspiráló képes bejegyzésekkel, friss hírekkel, megjelenésekkel, valamint rengeteg extra tartalommal találkozhatnak. Annak érdekében, hogy minél több olvasónkhoz juttathassuk el a könyvek szeretetét, nyereményjátékokkal is kedveskedünk nagyobb projekjeink keretében. Nem célunk “rajongótábor toborzása”, helyette egy működő, interaktív könyvmolyközösség kialakításán dolgozunk.
Célunk tehát az, hogy az olvasás közös élmény legyen!
Prológushoz kapcsolódó bejegyzéseket megtalálhatod a #Prológus címke alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates