RÓLAM

Hello Molycik!
Zsebi vagyok, 26 éves egyetemista, aki imádja magát túlvállalni, majd pedig a fejét fogni, hogy mégis miért kellett már megint ezt tennie magával. Általában a halogatás mesterségét is magas szinten űzöm, mert amíg nem érzem azt, hogy szorít az idő, addig egy nagyon chilles személy vagyok.

Jelenleg a METU-Kommunikáció és médiatudomány MA szakon tanulok, közben pedig az ELTE-Kriminológia MA szakos szakdolgozatomat írom szorgosan. Szociológiában is jártas vagyok, melyből tudásom szintén az ELTE mesés egyetemén szedtem össze. 

Tanulás mellett minden szabad energiámat a Prológusba fektetem, immáron több mint 3 éve. Szorgosan részt veszek a bookstagram életben is, és ha véletlenül marad az előbb említetteken és az olvasáson kívül egy kis időm, akkor imádom a macskáimat kiszolgálni és a barátaimmal eljárni enni. Hobbi szinten űzöm a Photohop és az InDesign mesterségét is, álmom, hogy egyszer grafikusként keressem majd a kenyérre valót. 
Egy kicsit mesélnék a kedvenceimről is:
Gyermekkorom óta nagy rajongója vagyok Rick Riordan és J. K. Rowling munkásságának. Ezt annyira nem is szeretném magyarázni, a könyveiken nőttem fel és megszerettették velem az olvasást, amiért örökké hálás leszek nekik. Mellettük jelenleg a legnagyobb kedvencem a könyves szférából V. E. Schwab, aki egyszerűen zseniális és olyan fanatikus módon gyűjtöm a könyveit, hogy az A Darker Shade of Magic még franciául is megvan. Pedig a francia tudásom még fejlődő korszakában van, az A2-es szint nem elégséges se az ADSOM, se Christelle Dabos könyveinek megértéséhez, akit szintén mostanában szerettem meg. Míg 2017-ben Schwab néni könyvei voltak a legnagyobb kedvenceim, idén (2018) Dabos kapja ezt a megtisztelő címet a Tükörjáró sorozatával. Van még pár 'one-click' szerző a kedvenceim között, például Colleen Hoover,  Alwyn Hamilton és Pierce Brown. Magyar részleget tekintve pedig rajongok On Sai és A. M. Aranth munkásságáért. Ide nekem minden könyvüket. Arra az igazán kegyetlen kérdésre, hogy "Melyik a kedvenc könyved?", pedig Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzéseit szoktam mondani, mert számtalanszor olvastam már és szerintem úgy nagyszerű az a történet, ahogy van. 

Szeretem az olyan könyveket, amikből egyfajta hangulat árad, ezáltal pedig teljesen magukba szippantanak, és a middle-grade köteteknek is nagy rajongója vagyok, mert 26 éves létemre nem sikerült még teljesen felnőnöm és hiszem, hogy egy részem örökre gyerek marad, aki előszeretettel olvas a fiatalabb korosztálynak szóló művek közül. 

Egy vallomás sosem sem árt: coverwhore vagyok, nem tagadom. Egy szép borítóval simán megvesz magának a könyv, de nem csupán ez alapján döntök a túl sokszor előforduló vásárlásaim során. Gyakran hagyatkozom bloggertársaim és barátaim ajánlására is. Az olvasatlan könyveim pedig a jövőben biztosan bosszút állnak majd rajtam...

A könyveken kívül a zenéért, a filmekért és a sorozatokért is odavagyok. Sosem felejtem el egyik Bastille és Imagine Dragons koncertet sem, amiket végigtomboltam, és a 2018-as Szigetes Tom Grennan koncert is életem egyik legnagyobb élménye volt. Senki és semmi nem tarthat vissza, ha a Fantastic Beasts vagy Marvel filmekről van szó, a Netflix felfedezése pedig súlyos hátráltató erőként van jelen az életemben. 

"Janne Teller szerint semminek nincs értelme, viszont én úgy vélem a könyvekben értelmes és válaszokat találhatunk a világ kérdéseire, és akár saját magunkat is megismerhetjük egy kicsit jobban, amikor egy-egy szereplőhöz hasonlítjuk, vagy éppen a helyébe képzeljük magunkat. Egy szó, mint száz: olvasni jó, és épp ez az én célom is, hogy elérjem azt, ami minden könyves blogger legnagyobb álma, azt hogy az értékeléseimnek köszönhetően egyre több és több emberrel ismertessem meg az olvasás élményét, és annak minden előnyét, báját, szépségét."

Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates