2017. november 25., szombat

ARTHUR B. DUMPLING - NYOMOK

Hello Molycik!
Ma egy igazán különleges verses kötetről számolok be nektek. Méghozzá azért különös, mert nem a szokványos verseskötet formában jelent meg, hanem konkrétan egy tekercs 3 rétegű WC papírra nyomtattak ételfestékkel, hogy ne okozzon bennünk kárt a művésztermék. 

Amikor megláttam a kiírást Arthur B. Dumpling Facebook oldalán, hogy WC papírra nyomtatott verses kötetet lehet szert tenni, azonnal lecsaptam rá, mert most komolyan, ki ne akarna új dolgokat tapasztalni és olvasni. Pár nappal később meg is érkezett a kis csodám, szépen, igényesen becsomagolva. Egy biztos: ettől csinibb budipapírt még a Zewa se gyárt, már csak a barackillat hiányzik és verhetetlen lesz a Nyomok. Bizony, már a "kötet" címe se semmi, na még a kiadója, ami a Nyomós Ok. Szóvicceket bekészíteni, mert jelen esetben aztán egy tonnányit el lehetne sütni. Nézzük is, hogy miről szól, azaz fülszöveg újraértelmezve:
Kiadó: Nyomós Ok
Megjelenés éve: 2017
Oldalszám: 1 tekercs 3 rétegű WC papír
Megrendelem!

Az önök igényeinek megfelelően wc papírra nyomtatva! Az első és egyetlen szépirodalmi verseskötet wc papíron!
Ne engedjen az illemhelyen sem a ponyvairodalom vagy a pletykalapok csábításának!
Ragaszkodjon a szépirodalomhoz! Minden wc papír tartóval kompatibilis, higiénikusan használható!
Teljesen biztonságos, ételfestékkel nyomtatva!
Csak a Nyomósok által előállított, eredeti terméket használja! A fénymásolt termék könnyen súlyos sérülést okozhat!
Arthur B. Dumpling: Nyomok – a minden igényt kielégítő szépirodalmi verseskötet!
„Ez a vers nem bánt senkit
Nincs benne semmi alávaló
Ezért lesz neked hasznos
Egész pontosan alád való”

„Nyisd meg lelked záróizmait
És engedd el a problémáidat!
Minimum fele részbe
Hadd pottyanjanak a feledésbe”


Eredetileg egyébként ez a bejegyzés a Pro magyar írós hetére készült volna el, de aztán az élet úgy gondolta, hogy kell egy nyomós ok, hogy félbeszakítsam az irományommal a cirkuszos projekthetünket, mert why not.

Rátérve a verseskötetre: nekem nagyon tetszett. Nem állítom, hogy nem volt bennem egy kis félsz, amikor elkezdtem csutkára letekerni a papírkát, de végül részben azt kaptam, amire számítottam, részben meg nem. Jókat röhögcséltem a szóvicceken és meglepődve tapasztaltam, hogy azért nem csak a vicceskedés volt terítéken, hanem van egy kis mögöttes tartalom is. A versek hol rövidebbek, hol hosszabbak, ez pedig pont így volt jó. A bolondosság, humorosság keveredik egy kis társadalomkritikával és komolysággal. Kedvenc verseim közé a Tartalom és forma, a Nem számít, ki vagy a Tekercsre szőtt rímek és az Elmentél került.  

A kötet egyébként 11 versecskét tartalmaz, majd ezután rebootol és ugyanaz a 11 vers ismétlődik, amelynek megvan a nyomós oka. Maga az író nyilatkozott nekünk, hogy miért is történt mindez, ha érdekel katt. Számomra ez picit zavaró volt, ugyanis szívesen olvastam volna tovább, így viszont simán tovább lehet adni a fele papírt. 

És, hogy kiknek ajánlom a Nyomokat?
Mindenkinek, aki valami egyedire vágyik, hiszen még egy budipapírra nyomott verseskötetet biztosan nem talál. Annak, aki szereti a verseket, de nem vár tőlük mélyenszántó gondolatokat és túlzott komolyságot. Azoknak, akik poénos, egyedi ajándékot szeretnének adni szeretteiknek, vagy csupán megtréfálni haverjaikat, illetve azoknak, akik egy kis szórakozásra vágynak még a WC-n ülve is.

Ha te is szeretnél egyedi nyomású WC papírt, akkor irány http://nyomosok.hu/ weboldalra! ;) 

Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates