2014. december 1., hétfő

KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ ADVENTI AKCIÓI 1. NAP (AKCIÓ #1.)

Sziasztok!
Egy minden könyvmoly számára nagyszerű hírt szeretnék ma megosztani veletek.
A Könyvmolyképző Kiadó idén is elindítja az Adventi kalendáriumát! A teljes akció 2014. 12.01-24-ig tart. Készíthetjük elő a bankkártyánkat, zsebpénzünket, mert már az első napi akció is nagyon szuper.
December 1-3 között 26% kedvezménnyel rendelhetjük meg a kiadó webshopjából a Rubin Pöttyös könyveket, ráadásul 2 kötettől ingyen házhoz is szállítanak. Kell ennél több? Szerintem nem ;)

Rendelni szeretnél, de még nem tudod, hogy mit? Én ezeket ajánlom:

1. Colleen Hoover- Slammed: Szívcsapás
Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen összetörik. Ekkor lép be életébe az új szomszéd, a 21 éves, jóképű Will, akinek a slam költészet iránti szenvedélye őt is magával ragadja. Bár az első pillanattól fogva közel kerülnek egymáshoz, egy szörnyű felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Mindennapi találkozásaik onnantól fogva fájdalmassá válnak. Küzdenek az egymás iránti vonzalmuk ellen, és szenvednek az őket szétszakító erők miatt. Csupán a költészet révén tudják őszintén kifejezni érzéseiket egymás iránt, és elképzelni egy olyan jövőt, amelyben a szerelem ünnep, és nem fájdalom.



A könyv moly.hu-n 93%-os értékelést kapott, ami egy elég szép százalék :) Nekem is nagy kedvencem lett, hiszen tele van szerethető karakterekkel, és a történet is magával ragadó. Arról nem is beszélve, hogy Colleen Hoover egy remek írónő, így a fordulat sem maradhat el a könyv végéről. Will és Layken, a két főszereplő már az első oldaltól kezdve nagyon szimpatikus volt számomra, Will pedig maga az álompasi. A slam költészetnek is jelentős szerepe van, bár engem nem ez fogott meg a könyvben, hanem az, hogy tele van érzelmekkel. Szóval, ha egy szívszorító, tragikus, mégis romantikus történetet szeretnél olvasni, akkor mindenképp ajánlom a Slammed-et, aminek a folytatása a Point of Retreat is 26% kedvezménnyel rendelhető meg december 3-ig!

2. Colleen Hoover- Hopeless: Reménytelen

Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…
Szintén 93%-os értékelési szintet ért el a moly.hu-n, és muszáj volt ezzel a könyvvel folytatnom, hiszen IMÁDTAM! Tudom, hogy nagyon sokan nem szeretik, és csak szidják, hogy mennyire rossz volt, és nem tetszett nekik, de nekem egyből kedvencem lett. A Hopeless volt az első CoHo könyv, amit olvastam, de nem bántam meg, hogy ezzel kezdtem. Azt mondjuk hozzátenném, hogy én angolul olvastam és úgy szerintem ezerszer jobb, nem vesznek el a lényeges dolgok a fordításban, amik a magyarban igen. Szintén tele van érzelmekkel, félelmekkel és szerelemmel. Holder az elején úgy tűnhet sokatoknak, mint egy zaklató, de a kezdeti nehézségek után egy törődő, szeretteiért bármire képes, lelkileg igen sérült fiút ismerhetünk meg. Sky pedig egy szimpatikus női karakter, aki beleszeret Holderbe. Persze én nem hibáztatom őt ezért, én is így jártam olvasás közben. Ahogy fogytak a lapok úgy szerettem egyre jobban bele Dean Holderbe. Külön piros pont az írónőnek Breckin karakteréért, elég nagy bátorságra vall, hogy Colleen bele mert írni egy meleg karaktert a történetbe. A cím is telitalálat volt, tényleg nem tudok mást mondani, csak azt, hogy imádtam minden szavát.
ui.: A folytatás, a Losing Hope, pedig még 100x jobb, mint a Hopeless. Ráadásul Holder haverja, Daniel is megér egy misét :D
3. Tarryn Fisher- The Opportunist: Kihasznált alkalom.
Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…
Szintén egy olyan könyv, ami elsőre hatalmas kedvencem lett. Kifejezetten tetszett, hogy a múlt és a jelenidő folyamatosan váltakozik a történet során, igazán különlegessé teszi a könyvet. Olivia egy nagyon szimpatikus karakter számomra, teljesen jól ábrázolta vele Tarryn Fisher, hogy mire képes az ember, ha szerelmes. Teljesen megkattanhat, és olyanokra is képes, amit amúgy nem tenne meg. Jelen esetben Olivia kihasználja az alkalmat, és megpróbálja visszaszerezni szerelmét Calebet. Természetesen Caleb sem ártatlan, és ahogy haladunk a történetben úgy derül fény mindenre. Azt azért hozzátenném, hogy elég durva függővége van... :D
4. Jessica Sorensen- The coincidence of Callie&Kayden: Callie, Kayden és a véletlen.
Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…
A két főszereplő közül nekem Kayden nőtt jobban a szívemhez. Sokkal nehezebb sorsa volt/van, mint Callienek, igaz ez így nem lehet összehasonlítani. Mégis, olvasás közben Kaydent sokkal jobban sajnáltam. Az apja egy igazi vadállat, aki rossz példán nőtt fel, és gyermekkori sérelmeit a családján, de főként a gyermekein vezette le. Nem tudom felfogni, hogy hogy lehetnek ilyen emberek???????
Callie esete más. Nála sem értem, hogy a fenébe nem vették észre a szülei azt a drasztikus változást, amin keresztülment a lányuk???? Hogy nem vették észre????
Brutális függővége van, sokan utálják is miatta a könyvet, de megéri végigolvasni, hiszen a folytatás még jobb, mint ez! :)
5. Katja Millay- The sea of tranquility: A nyugalom tengere.
A két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.
Josh története nem titok. Minden szerettét elveszítette, így tizenhét éves korára senkije sem maradt. Akinek a neve egyet jelent a halállal, azt mindenki igyekszik elkerülni. Nastya kivételével, akit nem riaszt el a fiú, sőt, előbb-utóbb élete minden területére bebocsátást nyer. Ám miközben a kettőjük közti tagadhatatlan vonzalom egyre erősödik, Joshban felmerül a kérdés, vajon megtudja-e valaha is Nastya titkát – és hogy egyáltalán meg akarja-e tudni.
A Nyugalom tengere gazdag, erőteljes és zseniálisan kidolgozott történet egy magányos fiúról, egy érzelmileg sérülékeny lányról és arról a csodáról, ha kapunk még egy esélyt.
A Nyugalom tengere egy igazán különleges könyv. A borító valami gyönyörű, nem tud elmenni mellette úgy az ember, hogy nem veszi meg. Én is így akadtam rá. A történet sem a megszokott, főleg, hogy Nastya, a főszereplő lány nem beszél. Mi persze olvashatjuk a gondolatait a világról, de a könyvben szereplők számára Nastya a fura, új lány, aki folyamatosan kihívó és fekete ruhákat visel. Majd idővel rátalál Joshra, aki a lány megmentője lesz, és ez visszafelé nézve is igaz, hiszen Josh is egy sérült fiatal, aki szintén"megmentésre szorul". Külön pluszpont, hogy egy önálló könyvről van szó, és nem egy újabb trilógia kezdő részéről.
Ezeket a könyveket olvastam én, plusz még Jessica Park- Flat-out love-ját, de az nem nyerte el a tetszésemet, így azt nem fogom ajánlgatni, azt majd megteszi más helyettem :) 
Mivel elsősorban a tanulmányaimra kellene most koncentrálnom, ezért most erős leszek, és nem rendelek semmit magamnak, de ha rendelnék, akkor ezek lennének azok:

Tara Sivec- Seduction and snacks : Csábítások és csemegék.
Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.

Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét.) És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.
Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.
Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!

K. A. Tucker- Ten Tiny Breaths: 10 apró lélegzet.
Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.
A. Meredith Walters-Find you in the dark: Utánad a sötétbe
Maggie Young maga volt a hétköznapiság.
Átlagos barátok, átlagos szülők, átlagos eredmények… hétköznapi élet.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, démonjaival a nyomában, amik bármikor leteríthetik. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük majd mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és minden helyrejön zavaros életében.
Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen.
De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.
És végül: Nicole Williams- Crash: Zuhanás.

Lucy nem éppen arról álmodott, hogy új iskolában kezdje az utolsó évet. Arról pedig pláne nem, hogy a gimi rosszfiúja, Jude Ryder leribancozza az első napon. De csak a céljára összpontosít. Balerina szeretne lenni, s nem hagyja, hogy bármi az útjába álljon ennek megvalósításakor. Egészen addig, amíg újra Jude-ba nem botlik.

Jude-nak priusza van – igazi priusza – ami hosszabb, mint egy végzős záró dolgozat, és hangulatingadozása, ami kellemes társaságból hirtelen veszélyessé változtatja. A nevét isten tudja, hány lány sóhajtotta, kiabálta és átkozta. Olyan, mint egy halálos betegség, amit arra teremtettek, hogy tönkretegye a Lucy-féle lányok életét. És ezt el is mondja neki. De míg a pletykák féktelenül terjednek, és jó hírnevek tipródnak a sárba, Lucy nem figyel Jude figyelmeztető szavára. Tragédia készülődik?
Remélem sikerült segítenem a választásban! :)

A kalendáriumot itt érhetitek el, ha pedig rendelni szeretnétek a jelenleg akciós Rubin pöttyös könyvekből, akkor katt ide.
Zsebi ;)
- Keep calm and read a lot- 

2 megjegyzés:

  1. Most leírtad a kedvenc könyveimet...köszi :D már molyon sem bírom ezt követni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit. Tényleg nagyon szerettem ezeket a könyveket, úgy gondoltam érdemes megosztanom a többi mollyal is :D

      Törlés

designed by Charming Templates