2014. december 19., péntek

TERVEK A VIZSGAIDŐSUCKRA (TERVEK #1.)


A vizsgaidőszak szívás. Szó szerint. Benne is van a nevében, hogy suck. Szegény molynak nincs ideje olvasni, sőt még aludni se nagyon. Nem tudom, hogy kinek mikor kezdődik, de nálunk már javában tart, és utálom. Épp ezért csábítanak annyira a polcon türelmesen várakozó könyveim.

 Tavaly jóval többet olvastam a vizsgaidősuck alatt, mint a szorgalmiban, és szerintem idén se lesz ez másképp. Azt szoktam csinálni, hogy ha megunom a tanulást (kb. minden 5. percben), akkor előkapok egy könyvet vagy a mobilom/tabletem és elkezdek olvasni. A baj csak az, hogy így egész nap olvasnék. Éppen ezért mindig kitűzök egy célt magam elé, amikor elkezdek tanulni. Például: Ha megtanultam 2 tételt, akkor elolvashatok 3-4 fejezetet. Egy fejezet nem elég, mert egyszer úgy jártam, hogy az egy fejezet összesen 2 oldalas volt... Az nem elég! :D


Még a múlthéten, a nagy odafigyelésben összeírtam a telefonomba egy "vizsgaidősuck alatt olvasandó" listát. Remélem, ha nem is mindet, de legalább a felét sikerül elolvasnom.



Sarah J. Maas: Üvegtrón -> ELOLVASVA!

Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.
Annyi jót hallottam már erről a sorozatról, hogy el kell olvasnom. Nagyok az elvárásaim a könyvvel kapcsolatban, remélem nem fogok csalódni. szerintem hamar el fogom olvasni, már túl régóta hűséges tagja a várólistámnak :)

Marissa Meyer: Scarlet (Holdbéli krónikák #2.)
Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál cellájából, de még ha sikerül is neki, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye. 

Eközben franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépséggel a nyomozása során egyre különösebb találkozások történnek. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő pankrátorral, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a rejtélyek csak sokasodnak, miután megismerkednek Cinderrel.
Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…
A trilógia első kötetét IMÁDTAM, így nem is kérdés, hogy elolvasom-e. El és kész. Még, ha bukom valamiből, akkor is :'D Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Cinder-rel és Kai-val. Farkas, mint pankrátor pedig nagyon érdekesen hangzik.


Julie James: Az a gyanúm, szerelem (FBI Attorney #2.)  -> ELOLVASVA!


A nő nyugalomra vágyik. 
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étterem tulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván. 
A férfi teljesen másra gondol. 
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül. Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni…



Az első rész nem tetszett, inkább az elment kategóriába tartozik, de azért kap egy esélyt a folytatás. Majd meglátjuk. A 91%-os molyos értékelést egyenlőre nem értem, de bízom benne, hogy jobb lesz, mint a Hamis partner. Az csak felidegesített. 



Jeff Kinney: Egy ropi naplója -> ELOLVASVA!
#5.  A rideg való


Greg Heffley világéletében egy dolgot akart: felnőni. De vajon tényleg olyan remek dolog a felnőtté válás, mint amilyennek ő azt hiszi? A fiú-lány bulik és a növekvő felelősség terhei mellett Gregnek még a kamaszodással járó kínos változásokkal is meg kell küzdenie – ráadásul mindezt úgy, hogy nincs mellette a legjobb barátja, Rowley. Vajon egyedül is állja majd a sarat? Vagy leteríti a rideg való?



#6. Négy fal között


Greg Heffley nagy bajban van. Az iskolában vandálok jártak, és ő az első számú gyanúsított. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ő teljesen ártatlan. Vagyis, majdnem teljesen. 
A rendőrség a nyomában van, ám egy váratlan hóvihar elzárja a Heffley-családot a külvilágtól. Greg jól tudja, hogy amint elolvad a hó, örökre lecsukják, de vajon nem rosszabb büntetés-e az, hogy az egész téli szünetet a családjával összezárva kell töltenie?



Ha rossz kedvem lesz tuti, hogy A ropi naplóját fogom olvasgatni, mert egyből felvidít :) Greg egyre szerencsétlenebb, és kétlem, hogy valaha is megkomolyodna. Ami nem is baj, mert addig olvashatom a naplóit, amik Greg szerint nem is igazi naplók, csak feljegyzések.



Lacey Weatheford: Crush-Bizsergés

Cami Wimberley-nek van egy terve, és ebben a tervben nem jut hely a fiúknak – főleg minden idők legvadabb partiállatának, Hunter Wildernek nem, mindegy milyen jóképű és karizmatikus. Cami gyönyörű, végzős, elképesztően tehetséges, jó tanuló, s mindent megtesz azért, hogy bekerüljön álmai főiskolájára, musical színház szakra. Minden tökéletes.
Hunter Wilder nem akar barátnőt – attól most csak túl bonyolulttá válna az élete. Főleg Miss Jókislányt nem akarja, de akkor miért nem tudja levenni róla a szemét? Megpróbálja tartani tőle a három lépés távolságot, de a sors mintha a másik karjaiba taszítaná őket. Régóta nyilvánvaló mindenki számára, hogy tetszenek egymásnak.
Van egy olyan érzésem, hogy nem fog tetszeni, de az esélyt meg kell adni. Még az is előfordulhat, hogy kedvenc lesz (bár ez elég valószínűtlen). A borító csak szerintem túl mű? Borzalmasan csúnya. A sráctól a hideg ráz, csak borító alapján biztos nem venném kézbe. Ocsmány kategória, simán elnyerné a legrosszabb KMK borító díját. Persze ez csak az én véleményem.

Katie McGarry: Pushing the limits-Feszülő húr
Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem tud visszaemlékezni a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna. Valószínűleg semmi közös nincs bennük.
Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztat azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.
Minden ismerősöm isteníti a könyvet, ezért én is el szeretném olvasni. Amúgy is szeretem a lelkileg sérült fiatalokról szóló történeteket. Szerintem hamarosan sort is kerítek rá, de csakis angolul. A magyar címmel nagyon nem vagyok megelégedve, meg mostanában a fordításokkal sem. 

Holly Smale: A lány, aki soha senki nem vett észre (Geek Girl #1.) ->ELOLVASVA!
Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Mikor máskor rendeli meg a könyvtár a régen vágyott könyvet, ha nem a vizsgaidőszak alatt? Murphy szeretlek! Mindenképp el fogom olvasni, itt vár az éjjeliszekrényemen, és esküszöm, hogy napok óta rám kacsingat, hogy kezdjem már el! 

Van pár könyv, ami még nem jelent meg magyarul (és szerintem a közeljövőben nem is fog), viszont mindenképp el szeretném olvasni. Ilyenkor örülök, hogy jól tudok angolul ;)


Kelly Oram: V, is for virgin és A, is for abstinence. Ezeket már ki is olvastam. Egyszerűen nem tudtam letenni. Muszáj volt azonnal folytatnom...
E. Lockhart: We were liars. Hónapok óta meg van, még nagynénémtől kaptam. Remélem sikerül sort kerítenem rá.
Rainbow Rowell: Attachments. A félév elején elkezdtem, de nagyon nem haladok vele, hátha sikerül befejeznem.  -> ELOLVASVA!
Stephanie Perkins: My true love gave to me. 12 karácsonyi történet, amiből hármat már olvastam. Eddig csak Rowell novellája fogott meg, az nagyon cuki volt :) -> ELOLVASVA!

Tara Sivec: Seduction and snacks. -> ELOLVASVA!
Tudom, hogy megjelent magyarul is, de nekem eredetiben van meg a trilógia. Állítólag vicces, és végig folyik az ember könnye a nevetéstől. Nekem való :D
A magyar fülszöveg: 
Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.
Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét.) És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.
Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.
Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!
Nicole Williams: Crash

Lucy nem éppen arról álmodott, hogy új iskolában kezdje az utolsó évet. Arról pedig pláne nem, hogy a gimi rosszfiúja, Jude Ryder leribancozza az első napon. De csak a céljára összpontosít. Balerina szeretne lenni, s nem hagyja, hogy bármi az útjába álljon ennek megvalósításakor. Egészen addig, amíg újra Jude-ba nem botlik. 
Jude-nak priusza van – igazi priusza – ami hosszabb, mint egy végzős záró dolgozat, és hangulatingadozása, ami kellemes társaságból hirtelen veszélyessé változtatja. A nevét isten tudja, hány lány sóhajtotta, kiabálta és átkozta. Olyan, mint egy halálos betegség, amit arra teremtettek, hogy tönkretegye a Lucy-féle lányok életét. És ezt el is mondja neki. De míg a pletykák féktelenül terjednek, és jó hírnevek tipródnak a sárba, Lucy nem figyel Jude figyelmeztető szavára. Tragédia készülődik?
Szintén angolul szeretném elolvasni. A fülszövege, és az eredeti borítója nagyon megfogott. Ennyi pont elég ahhoz, hogy minél előbb olvasni akarjam.

Az utolsó könyv, amit tervezek az Claudia Gray: A thousand pieces of you c. könyve. Sci-fi, lélegzetelállítóan szép borítóval. A sci-fi kategóriájú könyveknek nem vagyok a rajongója, de bízom benne, hogy kellemes csalódás ér majd, pont úgy, mint a Cindernél :)

Ez lenne a tervem, majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Ha gondoljátok tervezzétek meg ti is, hogy mit szeretnétek ezekben a nehéz, stresszel teli időszakban! :) Jó olvasást, és ne feledjétek: Sose hagyjon el benneteket a remény! Még a vizsgaidőszakban se :D

Zsebi ;)
- Keep calm and read a lot -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates