2014. december 5., péntek

KIERA CASS: THE QUEEN (THE SELECTION #0,4.)

Fülszöveg:
Mielőtt America Singer története elkezdődött, egy másik lány is eljött a palotába, hogy elnyerje egy másik herceg szívét...
Ez az előzménynovella a Párválasztó eseményei előtt történik, és Maxon herceg édesanyjának, Amberly-nek a szemszögéből ismerhetjük meg a palota és a Párválasztó történéseit. Fedezd fel egy teljesen más oldalát a Párválasztónak, ismerd meg, hogyan találkoztak Maxon szülei- és, hogyan lett egy hétköznapi lányból, Amberly-ből egy szeretett királyné.
Valami ilyesmi a fülszövege A királynőnek szabad fordításban, és ez is a kb. 70 oldalas novellának a lényege. Megismerhetjük, hogyan találkozott Clarkson király és Amberly királyné. Természetesen minden a Párválasztónak köszönhető, mégis jó volt végre nem America szemszögéből olvasni. Amberly egy közvetlen, aranyos, kedves lány, aki teljes szívéből szereti, totálisan belezúgott a hercegbe. Ami nem is lenne meglepő, hiszen egy hercegről beszélünk, de Clarkson egy picit, hát... irányításmániás? 
His world looked like a storm. I was going to be its center.

Tetszett, sokkal jobban, mint az Aspen, sőt talán még jobban, mint Maxon előzménynovellája, mégis volt pár dolog, ami azért kiverte a biztosítékot nálam. Kezdjük Clarkson szüleivel. Porter és Abby nem normálisak! Abby királyné rich bitch szindrómában szenved, ez tuti. Porter király meg nem is tudom... Nem lep meg, hogy Clarkson olyan lett, amilyen. Egyik szülő se normális az ő részéről. Szerintem Maxon az egyetlen normális Schreave, akit eddig megismerhettünk. 

- The queen. Look at her.
(...)
- I wonder what happened (...)
- I don't think anything happened. She's one of those people who can't be happy. If the king sent her on a break every other week, it wouldn't be enough. She won't be satisfied until we're all gone.
 A másik ami nem tetszett: Mi az, hogy nem akart Clarkson gyereket? Elvégre az a feladata, hogy uralkodjon és utódot nemzzen. Nem csoda, hogy úgy viszonyult a fiához, ahogy. Meg, hogy nem akarta átadni a trónt Maxonnak. Idióta. 

- But you have to have an heir.
- For what? To carry on the line? You're speaking of giving me a son. (...)
- I want children (...)
- No garantee you won't get them. Personally, I'm not fond of children. I guess that's what nannies for.
Szép volt, jó volt, érdekes volt, de kevés. Még szívesen olvastam volna tovább, túl hamar eljutottunk a végére :D Kíváncsi lettem volna arra is, hogy Abby és Amberly, hogy jönnek ki egymással a Párválasztó vége után.

- If I ask you for something, you give it to me. You aren't vain. You're secure enough with yourself to put me before your looks, before anything. I know that from how you receive any request I've ever given you. But it's more than that... (...)
- You've kept my secrets, and I assure you, if you marry me, there will be scores more to keep. You don't judge me, or seem startled by much. You're soothing. (...) I'm desperate for peace. I think you might be the only chance I have at that.
I smiled. - The center of your storm?
He exhaled, looking relieved. -Yes.
Kedvenc rész: A desszertes vacsi, egészen addig amíg félbe nem szakítják őket. Meg amikor elmondja Clarkson, hogy Amberlyt választja. Akkor elhiszem, hogy van szíve. Egy pici. 
- You will be the only thing in this world that is truly mine. And I will put you on pedastal so high, it will be impossible for anyone not to adore you.
Összességében tetszett 5/5*.
Nagyon szeretnék egy Clarkson POV-ot is, kíváncsi vagyok, hogy mennyire hatott rá a szülői viselkedés, hogy álltak hozzá a szülei. Kicsit jó lenne elemezni Clarkson lelki világát, belelátni a fejébe, mert az tuti, hogy valami nincs rendben nála :D


Zsebi ;)

- Keep calm and read a lot -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates