2015. október 20., kedd

BELLA THORNE - AUTUMN FALLS (AUTUMN FALLS #1.)


Eredeti cím: Autumn Falls
Kiadó: Menő könyvek
Oldalszám: 280
Autumn Falls, a suli új csaja. Nem épp a legnépszerűbb lány az Aventura Gimiben. 

Bár szerencsére szerez magának barátokat, akik jóban-rosszban mellette állnak, az mégsem túl jó jel, hogy kivívja a gimnázium méhkirálynőjének haragját. Sőt, rájön, hogy a fiú, akit kinézett magának, sajnos szintén a gonosz csajokkal lóg. 

Attól kezdve, hogy Autumn elkezd az érzéseiről naplót vezetni, valóra válnak a legvadabb kívánságai. Vajon ez csak egy furcsa egybeesés? Vagy lehet, hogy a napló képes helyrehozni az életét?


Őszinte leszek, csak azért kezdtem el olvasni a könyvet, mert kíváncsi voltam. Mégpedig arra, hogy tud-e írni Bella Thorne. Jelentem tud!



A könyv ugyebár Autumn Fallsról szól, aki apja autóbalesete után egy másik városba költözik édesanyjával és testvérével, maga után hagyva barátait, és előző életét.
Új iskola, új barátok, kínos szituk. Ezekkel kell megbirkóznia a gyász mellett. 
Autumn egy kisebb, tinihez méltó hiszti után egész gyorsan alkalmazkodik. Barátokat szerez, na meg persze ellenségeket is. Majd minden megváltozik, amikor a beteg nagyanyjától megkapja az apja által neki szánt naplót. Először teljesen átlagosnak, ártalmatlannak tűnik a napló, de végül kiderül, hogy teljesen megváltoztathatja Autumn életét. 

Mi is tetszett a könyvben?



Szinte minden!
Tényleg csak azért kezdtem neki, hogy kiderítsem másban is van-e tehetsége Thorne kisasszonynak, mint a színészkedés, és meg is lepett, hogy mennyire tetszett a könyv.


Rövid, könnyed, szórakoztató, varázslatos. Ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni. Bella egészen realisztikus képet adott arról, hogy milyen lehet egy új városba, egy új iskolába csöppenni úgy, hogy még senkit nem ismersz, és igazából nem is akarsz ott lenni. Nem te választottad magadnak azt az utat, mert nem volt választásod, az élet ezt adta.



Hitelesen, mégis emészthető, könnyed módon ábrázolja az iskolai zaklatás különböző formáit.  Az Aventura High is ugyanolyan középiskola, mint a többi. Nincs elnagyolva, és az amerikai filmekből, könyvekből megszokott klikkesedés is szépen jelen van. Ami különösen tetszett, az az, hogy Autumn diszlexiás, és nemhogy nem nevetik ki, vagy nem veszik figyelembe, az iskolában külön segítő program van a tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak.

Persze vannak kisebb- nagyobb hibái a könyvnek, de nagyon könnyen el lehet siklani felettük. Számomra ez tipikusan az a könyv, amit egy nyári délutánon, egy hideg pohár limonádé vagy tea mellett elolvasok pár óra alatt. Idén ősszel megjelenik angol nyelven a könyv folytatása is, amit már nagyon várok. Kíváncsi vagyok, hogy a napló nélkül hogyan boldogul Autumn, és hogy Bellának sikerül-e a jövőben is fenntartania az érdeklődésemet Autumn Falls kalandjai iránt.

Ti várjátok már a könyv magyar megjelenését?
Üdv,




3 megjegyzés:

  1. Szia! Hol tudtad beszerezni a könyvet? Vagy interneten olvastad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Bookdepository.com-ról! :) Itt a link hozzá: http://www.bookdepository.com/Autumn-Falls/9780385744348

      Törlés
  2. Innen a leggyorsabb:
    http://www.lira.hu/hu/konyv/tovabbi-konyveink/autumn-ajandeka

    VálaszTörlés

designed by Charming Templates