2015. december 31., csütörtök

2015 LEGJEI: TOP 10 LEGJOBB KÖNYV (BEST OF #3.)

Sziasztok!
Ahogy tegnap ígértem, ma az idei év legnagyobb kedvenceiről fogok írni. 


Nagyon nehéz volt összeállítanom a listát, mert egyedül az első 2 helyben voltam biztos, bár inkább csak az elsőben. Annyira megszerettem azt a könyvet, hogy már hónapok óta tudom arany érmet érdemel, egyértelműen az idei legnagyobb kedvencem. 

Mint említettem nehéz volt döntenem, így esett meg az, hogy nem 10 könyvről van szó, hanem egy tízes listát állítottam össze, amiben vannak sorozatok, trilógiák is. Nem tudtam dönteni, és igazából nem is akartam, mert a listám összes eleme kiemelkedő a maga módján.

Nem is húzom tovább a szót, inkább megosztom veletek az idei győzteseket.


10. Komal Kant: Falling for Hadie és First Chances
Idén ismerkedtem meg Komal Kant nevével, és először csalódtam benne. A Mire jó a rosszfiú borzalmas. Alapvetően nem lenne rossz, de a női főszereplők tönkreteszik a könyvet. Ashton és Kance is csapnivalóak, péklapáttal. Tija tanácsára azért esélyt adtam a Falling for Hadienek. Milyen jól tettem! Az év legtöbb bőgését ennek a két könyvnek köszönhetem. A First chancest végigbőgtem. Eszembe jutottak, hogy mik történtek a Fallingban. Visszaemlékeztem a Lincolnnal történtekre és eltörött a mécses. Érzelmileg a Falling for Hadie volt az a könyv, ami legjobban kiborított 2015-ben.


9. Catherine Fisher: Incarceron

Újabb könyv, amire a borító alapján figyeltem fel. Persze erről is kiderült, hogy többől áll, mint egy szép borító. Nagyon elvarázsolt a világ, amit Fisher felépített. A börtön világ ötlete pedig szerintem zseniális. Végig szurkoltam Finnek, hogy kijusson, Claudiának meg, hogy megszabaduljon az apjától. A folytatást is elszerettem volna olvasni, viszont picit félek tőle, mert számomra úgy tökéletes az első rész, ahogy van.



8. Renée Ahdieh: The wrath and the dawn
Szeretek túl hypeolt könyveket olvasni, és szeretek a kedvenc külföldi youtube vloggerek ajánlásai alapján új történeteket megismerni. Ennek a végeredménye lett az, hogy elolvastam Renée könyvét. Ezeregyéjszaka újramesélés, habár van benne pár klisés momentum, és az elején nagyon utáltam Khalidot, a végére nagyon felpörögtek az események. Khalid! Üdv a hárememben ;)


7. Jenny Han: To all the boy's I've loved before és P. S. I still love you


Jenny Hantól már olvastam korábban A nyár trilógiáját, és utáltam. Unalmas volt, és a főszereplő csaj nagyon idegesített. Lara Jean pont az ellenkezőjét váltotta ki belőlem. Egy naiv kislány, aki nagyon is szerethető minden kisebb botlásával, szerencsétlenkedésével együtt. Peter Kavinsky meg egy álom, én is szeretnék magamnak egy sajátot. Lehet írok pár levelet... ;)


6. Cassandra Clare & Holly Black - Iron trial és Copper gauntlet
Bevallom a Vaspróba előtt se Holly Blacktől, se Cassandra Claretől nem olvastam még. Cassie nevét ismertem, mert láttam a Csontváros filmet, de nem vonzottak a könyvei, Hollyt meg nagyon csak hallásból. Itt jött a képbe az az elem már megint..., hogy coverwhore vagyok. Nem tudok elmenni egy szép borító mellett. Egyszerűen tudtam, hogy kell ez a könyv, főleg miután halálra dicsérték mindenhol. Aaron, Cal és Tamara barátsága picit hasonlított a Harry Potterből jól és mindenki által ismert trióhoz, engem ez mégsem foglakoztatott. Imádtam a Magisztérium falai között barangolni Callummal, és egyre többet és többet megtudni az őt körülvevő varázslatos világról. A végén lévő csavar... az padlóra küldött. A Copper gauntletben folytatódtak a srácok kalandjai, még jobban felpörögtek az események, és most azonnal olvasni akarom a harmadik részt!

5. Colleen Hoover: November 9.
Colleen Hoover oneclick író nálam, ő az egyik kedvencem. A November 9 pedig talán az egyik legjobb könyve, a Maybe someday után. Jobb, mint az Ugly love. Fallon és Ben története egyedi, és érdekes. Szerintem jobban vártam az évenkénti találkozójukat, mint ők maguk. IMÁDTAM! Tele volt tragédiával, szívfájdalommal. Összetört, jól megtaposott, majd újra darabokra törtem olvasás közben, hogy a végén Fallonnal és Bentonnal együtt épülhessek fel.

4. Rick Riordan: The Sword of summer
Nem telhet el év Rick bácsi zsenialitása nélkül. Idén sem volt ez másképp, és előre érzem, hogy a jövő is hasonlót tartogat számomra (Hidden oracle, Hammer of Thor <3). Magnus és Jack még nem lopta magát annyira a szívembe, mint anno Percy és Annabeth, de jó úton vannak. A könyvben a megszokott Riordan humor van jelen, és még Annabeth is feltűnik a színen. Legnagyobb szívfájdalmam, hogy Percy nem volt vele :'( Imádtam, és van egy olyan érzésem, hogy a folytatást még jobban fogom szeretni. #TeamLoki #TeamJack

3. Jennifer A. Nielsen: Hamis herceg, Szökött király, Árnytrón, azaz a Hatalom-trilógia
Örülök, hogy megismertem ezt a trilógiát, mert az biztos, hogy üresebb lennék nélküle. Annyira élettel teli, pörgős és vicces. Sage hiperaktív viselkedése, a gondolkodása, az hogy képes mindig mindenkiből a legjobbat kihozni, és ha kell visszaszól bárkinek elvitte a hátán az egész könyvet. Nem csak Sage/Jaron karaktere, de a mellékszereplők is rengeteget dobtak a könyvön. A történet csavarjai pedig folyamatos gondolkodásra késztettek, végig azon agyaltam, hogy ugyan mire készül Sage, mi lesz a következő húzása neki vagy épp Connornak. IMÁDTAM. Határozottan újraolvasós kategória.

2. Sarah J. Maas: Éjkorona
Már az Üvegtrón után biztos voltam benne, hogy Sarah J. Maas a kedvenc írónőim között köt ki. Így is lett, az Éjkoronával végleg feltette az i-re a pontot. Sokkal jobban élveztem, mint a sorozat kezdő kötetét. A szereplők hatalmas karakterfejlődésen mennek keresztül, a Chaol és Laena között kialakult kapcsolatot nem lehet nem szeretni. Chaol nagyon hamar kedvenc szereplőm lett, éppen ezért fájó pont a Queen of Shadows béli viselkedése. A Nehemiás történetszál elvarrásakor együtt tomboltam Celaenával, igaz én nem tudtam haragudni a Westfall Kapitányra, míg Adarlan királyára annál inkább. Az év leggyűlöltebb karaktere címet simán megnyerte magának!
Fokozatosan nőtt a feszültség és pörögtek fel az eseményszála, aminek köszönhetően egy iszonyatosa jó második kötetet kaptunk!


SJMaas tarolt idén, és mindenkit leszorított a trónról. Év elején még úgy voltam vele, hogy az Éjkoronától jobbat úgy sem olvashatok, max az Heir of Firet, de abban meg pont, hogy csalódtam. Aztán jött az ACOTAR és Tamlin. Nem elég, hogy Szépség és a Szörnyeget retelling, amit imádok, mellé még ott van Tamlin és Feyre. Minden szereplő pont úgy tökéletes ahogy van, és minden egyes szavát imádtam a könyvnek. Még Amaranthát, a fő gonoszt sem tudtam utálni. Nem bírtam őt, tény és való, de részben átéreztem az ő fájdalmát, és megértettem az indokait. Tamlin egy görög istennel ér fel. Rhysand se rossz, de szerintem tőle még számíthatunk meglepetésekre. Feyre nem csipog folyamatosan, tudja hol a helye, és magabiztos. Nem kételkedik, céltudatosan megy előre, és bármit megtenne szeretteiért, sőt meg is tesz! Rögtön olvasás után tudtam, hogy az ACOTAR az év legjobb könyve. Senki és semmi nem vette fel vele a versenyt, még Chaol és Laena sem.



A 2015-ben olvasott könyveim közül ezek voltak a legkiemelkedőbbek, és legizgalmasabbak. Írjátok meg ti is a TOP 10-es listátokat! :)

Boldog, sikerekben és könyvekben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasómnak! :)




2 megjegyzés:

  1. Még az Ugly Love-nál is jobb volt??!! Akkor nagyon jónak kell lennie, mivel tudom, hogy te oda vagy a könyvért... :D Nick <3
    Kell a November 9... *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizooony, meg Miles&Tate is megjelenik benne! ;)

      Törlés

designed by Charming Templates