2016. december 30., péntek

10 KÖNYV, AMIT NAGYON SZERETTEM 2016-BAN...

Hello Molycik!
Ahogy tegnap ígértem ma azzal a 10 könyvvel készültem, amit nagyon szerettem 2016-ban, DE! ezek még nem a legeslegnagyobb kedvencem, ők a holnap titkai ;) Szintén nincs rangsor, szimplán felsorolás jellegű a listám, de egy közös ezekben a könyvekben, méghozzá az, hogy mindet a szívembe zártam, és biztos vagyok benne, hogy nem fognak a polcomon porosodni, újra fogom még olvasni őket. 

Kezdjük is el.

Tarryn Fisher Opportunist trilógiája abba a kategóriába tartozik nálam, aminek kivételesen megvárom a magyar megjelenését, így mondhatom azt, hogy bíztam benne, hogy nem kell csalódnom a trilógia második részében sem, ha már másfél évet vártam a megjelenésére. Ebben csak az a vicces, hogy - ahogy az értékelésemben is írtam - Fisher rögtön az első mondattal lerombolta minden elvárásomat, és el is felejtettem, hogy 'az első annyira jó volt, ha ez rossz lesz kaszába dőlök' érzéssel indultam neki a könyvnek. Már az Opportunist is teljesen levett a lábamról, a Dirty red pedig sikeresen megugrotta az első könyv szintjét, és már alig várom a záró kötetet, amiben végre Calebé a terep! Kedves Könyvmolyképző, remélem hamarosan kezemben tarthatom ;)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 294
Értékelésem
Megrendelem
Fülszöveg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Drága Olivia!
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha.
Leah
Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.

On Sai nevével idén ismerkedtem meg igazán, méghozzá RavenS és Lorelei jóvoltából, akik addig zaklattak, amíg el nem olvastam az írónőtől legalább egy könyvet, de igazából az volt a céljuk, hogy Calderont olvassak, mert, hogy az mennyire, de mennyire jó, és biztos imádnám. Igen, így van, de legelőször az Apa, randizhatok egy lovaggal? című könyvével kerültem közelebbi kapcsolatba, ami olyan szinten cuki volt, hogy azonnal a kedvenceim közé került. És, ha már Calderon akkor megemlíteném azt is, hogy 2016-ban nagy kedvencem lett mind a két Calderon kötet, így természetesen ezen a listán is itt a helyük, illetve én is becsatlakoztam az Olvassatok Calderont! szektába, és ha tehetem terjesztem az igét, hogy Olvass Calderont, mert zseniális!!! 
Kedves On Sai, már alig várom a folytatást! :)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 376
Megrendelem
Fülszöveg

Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt. 

Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant. 
Bele lehet zúgni valaki állába? 
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai. 
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni. 
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag? 
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását. 
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 288
Megrendelem
Fülszöveg
Calderon ​​kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 512
Megrendelem
Fülszöveg
Calderon ​​kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…
Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?
Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.
A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?
De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?
A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.

Soman Chainani könyvével is RavenS ismertetett meg, mert ki más? :D Miután olvastam az értékelését, már 100%-ig biztos voltam benne, hogy el kell olvasnom a könyvet, és annyira, de annyira szerettem! Imádom az alapötletet, az egyediséget, ami megjelenik a könyvben. Emlékszem, amikor úgy döntöttem, hogy végre ténylegesen el is olvasom a könyvet, és nem csak nézegetem a polcomon, hogy milyen szép kívül-belül (az illusztrációk <3), pont olvasási válság közepén voltam, de még így is gyorsan elolvastam, és akartam a folytatást. Sophie nem lett a kedvencem, viszont Agathát nagyon megkedveltem, és legnagyobb örömömre a második rész sem okozott hatalmas csalódást :)
Kiadó: Twister Media
Kiadás éve: 2015
Oldalszám 580
Értékelésem
Megrendelem
A recenziós példányt köszönöm
szépen a Twister Mediának!
Fülszöveg:

Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül.
Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha… végigélik.

Gondolom senkinek nem ismeretlen Jojo Moyes Mielőtt megismertelek c. regénye. Még a film megjelenése előtt olvastam, mert be volt tervezve egy Prológusos közös mozizás a Bp-i tagokkal, és mindenképp sort szerettem volna keríteni a könyvre a mozizás előtt. Mondjuk a végkifejlet számomra már ismert volt, tudtam a spoileres részekről, de még így is a Mielőtt megismerteleket mondanám 2016-ban annak a könyvnek, amelyiken legjobban sírtam. Kegyetlenül bőgtem rajta, azóta se tudtam újraolvasni, de majd egyszer a távoli jövőben biztos sort kerítek rá, ha nem is az egész könyvre, de a végén lévő levélre mindenképp, hogy újra és újra összetörjek teljesen.
Kiadó: Cartaphilus
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 484
Megrendelem
Fülszöveg
Louisa ​​Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait… 

Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes… 
Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?

„Igazán gyönyörű könyv. Nevettünk, mosolyogtunk és sírtunk, mint a kisgyerekek – egyszerűen muszáj elolvasni!” (Closer)
„Varázslatos és szívszorító. Olvasás közben vízálló szempillaspirál használata ajánlott.” (Marie Clarie)

Újabb könyv, amit RavenS-nek köszönhetően olvastam el (a listán az utolsó, ígérem :D), és amit szintén nem bántam meg. Schwab egy olyan világ kapuját nyitotta meg előttem, amelyhez hasonlóról korábban még csak nem is olvastam. Hangulatában meg az Incarceronra hasonlított, ami egy hatalmas plusz pont volt, mert az Incarceron egy zseniális könyv. Pont, mint az Archívum. Zseniális!
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2013
Oldalszám:278
Értékelésem
Megrendelem

Fülszöveg


Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A halottak a Történetek, nyugvóhelyük pedig az Archívum. Papi először négy éve hozta el ide Mackenzie Bishopot, amikor a lány még csak egy rémült, de elszánt tizenkét éves volt. Most azonban Papi halott, helyét pedig Mac vette át: könyörtelen Őrzővé lett, akinek feladata megakadályozni a gyakran erőszakos Történetek felébredését és menekülését. A holtakat nem zavarhatják az Archívumban, valaki azonban mégis szándékosan megmásítja a Történeteket és fontos fejezeteket töröl ki. Hacsak Mac össze nem rakja a megmaradt darabokat, még maga az Archívum is darabokra hullhat.
A lista utolsó három eleme angol nyelvű könyv lesz, olyanok, amik még nem jelentek magyarul, de 99% a valószínűsége, hogy meg fognak a közeljövőben :) 

*A fülszövegeket ezúttal nem fordítottam le, de  a későbbiekben tervezek mindhárom könyvről írni*

Az első Alwyn Hamiltontól a Rebel of the Sand, amiről hamarosan értékelés is lesz a blogon. Nagyon szerettem, főként a hangulata miatt, ami azonnal magába szippantott, de mellé egy teljesen szerethető történetet kaptam, ami szórakoztató és pörgős volt. A szereplőket is nagyon megkedveltem, és most megint tűkön ülök, mert csak januárban jön ki a folytatás, ami ugyan nincs messze, de a vizsgaidőszak közepén nagy valószínűséggel nem lesz időm azonnal sort keríteni rá.
Kiadó:  FABER & FABER
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 368
Megrendelem
Fülszöveg
She’s more gunpowder than girl—and the fate of the desert lies in her hands.
Mortals rule the desert nation of Miraji, but mystical beasts still roam the wild and barren wastes, and rumor has it that somewhere, djinni still practice their magic. But there's nothing mystical or magical about Dustwalk, the dead-end town that Amani can't wait to escape from.
Destined to wind up „wed or dead,” Amani’s counting on her sharpshooting skills to get her out of Dustwalk. When she meets Jin, a mysterious and devastatingly handsome foreigner, in a shooting contest, she figures he’s the perfect escape route. But in all her years spent dreaming of leaving home, she never imagined she'd gallop away on a mythical horse, fleeing the murderous Sultan's army, with a fugitive who's wanted for treason. And she'd never have predicted she'd fall in love with him…or that he'd help her unlock the powerful truth of who she really is.

Holly Smale tavaly nagy kedvencem lett a Geek Girl sorozatával, így idén igyekeztem a sorozat összes kötetét elolvasni. Ez lenne a története annak, hogy találtam rá 2016 legeslegcukibb könyvére. Egyszerűen imádtam, jobban mint az összes Geek Girl könyvet együtt, mert ez a kis kötet a maga 120 oldalával úgy ahogy van tökéletes! Nick és Harriett első "közös" karácsonyát követhetjük végig, és irtó cukik együtt. Nagyon sokat nevettem Harriett szokásos szerencsétlenkedésein, Nick pedig halál cuki volt a lánnyal. Nagyon remélem, hogy a Manó Kiadó hamarosan kiadja ezt a részt is magyarul, mert minden Geek Girl rajongónak olvasnia kell ezt a kis szösszenetet!
Kiadó: HarperCollins Publishers
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 224
Megrendelem
Fülszöveg
All I want for Christmas is… a new GEEK GIRL story!
Harriet Manners knows a lot about Christmas.
She knows that every year Santa climbs down 91.8 million chimneys.
She knows that Rudolph the red-nosed reindeer was almost definitely a girl.
She knows that the first artificial Christmas trees were made out of goose feathers.
But this Christmas is extra special for Harriet, because four days ago she had her First Ever Kiss.
Now she just needs to work out what's supposed to happen next…
A romantic festive treat from the internationally bestselling award-winning author of the GEEK GIRL series. Also includes a BONUS previously unpublished GEEK GIRL short story TEAM GEEK!

Utolsó könyv, amit megemlítek Sarah J. Maas Üvegtrón sorozatának 5. része. Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy a Top 5-be kerüljön vagy ide. Végül lecsúszott a trónról, mert igaz, hogy a vége brutális volt, és ütött rendesen, mégis azért elég sok problémám volt a történettel. De nincs év SJMaas nélkül, így jövőbelátó képességeimnek hála, már most ki merem jelenteni, hogy legalább két könyve a 2017-es kedvenceim listán fog landolni. Egyébként az Empire of Storms brutálisan jó volt, főleg a végére, de végig történt valami, pörögtek az események. Hadd osszak meg veletek egy tapasztalatot, amire idén jöttem rá igazán SJMaas könyveivel kapcsolatban: van amikor inkább kívánnád egy szereplő halálát, mint azt a sorsot, amit a kedves írónő neki szánt. Én nem igazán tudtam eldönteni a könyv utolsó oldalának elolvasása után, hogy a hajam tépjem, ordítozzak, fakadjak sírva vagy inkább csak a könyv lapjait tépjem apró darabkákra? Vagy esetleg mindet egyszerre. Még jó, hogy nem karácsonykor olvastam...
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 704
Megrendelem
Fülszöveg
The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those don't.
As the kingdoms of Erilea fracture around her, enemies must become allies if Aelin is to keep those she loves from falling to the dark forces poised to claim her world. With war looming on all horizons, the only chance for salvation lies in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.
Aelin's journey from assassin to queen has entranced millions across the globe, and this fifth installment will leave fans breathless. Will Aelin succeed in keeping her world from splintering, or will it all come crashing down?

Ezek lennének a Top 15-ös kedvences listám 5-15. helyén, sorrend nélkül, holnap pedig jelentkezem az abszolút kedvenceimmel, szerintem nem lesz meglepő az az 5+1 könyv. Azért 5+1, mert nem tudtam dönteni, ezért lett egy holtverseny is. A ti listátok, hogy néz ki? :)
Üdv,

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy te is megszeretted Calderont :) Én két éve olvastam (azóta szégyenszemre semmi mást az írónőtől), és eszembe jutott, hogy újra kéne olvasni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki, hogy sikeresen rábeszéltek a lányok :) Érik már egy újraolvasás is. Tudom ajánlani az esővágy novelláskötetet is, hangulatos nagyon :)

      Törlés

designed by Charming Templates