2017. május 1., hétfő

KÖNYVFESZTIVÁL ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ ÉS BOOKHAUL (BOOKHAUL #6.)

Hello Molycik!
Meglepő módon, magamhoz képest elég hamar sikerült megírnom ezt az élménybeszámolót.
Egy könyvmoly számára meghatározó élmény egy-egy könyves esemény, hát még egy Könyvfesztivál! :D

Én is kint voltam, kapásból 3 napot, pedig amúgy csak pénteken terveztem kimenni, hogy találkozhassak a Prológus tagokkal, meg volt pár megbeszélt találkám is aznapra. Végül az lett a dologból, hogy már csütörtökön meglátogattam Zhatriát, aki a Librinél dolgozott, lehet, hogy találkoztatok is vele, ő szavaztatta az odatévedt molyokat az irodalmi díjról. Szóval csütörtökön őt látogattam meg és a FUMAX standot, ami már törzshelynek számít Könyvfeszten és Könyvhéten is :D Társaságom is akadt So-So és Cersei személyében, így nem kellett egyedül bolyonganom, mert valószínűleg akkor el is tévedtem volna, pedig azért a Millenáris nem egy nagy hely. És büszkén jelentem: csütörtökön még nem szereztem be egy darab könyvet sem, csak kávét, ami fahéjas volt, amitől rosszul vagyok, de szerencsére So-So megmentett, és nekem adta a málnás-csokis kávéját. Egyébként vicces, hogy én minden évben a D épületben eszek a Könyvmolyképző standja mellett, mert ott van bőven hely lepiknikezni. 

A péntek már mozgalmasabban telt, RavenS és So-So társaságában olyan dél körül érkeztünk a Millenárisra, ahol azonnal a FUMAX-ot támadtuk be és odaadtuk A. M. Aranthnak élete első Oculus fanartját, amit So-So alkotott. Imádtam Peti reakcióját, mindent megért, hogy szavakat nem talált, amikor meglátta az egyébként fantasztikus rajzot, amit most meg is mutatok nektek: 

Forrás
Amíg vártuk, hogy szépen lassan a Prológus csapat többi tagja is megérkezzen, addig Annával, a Lap lap után bloggerinájával társalogtunk, meg rábeszéltünk egy lányt, hogy vegye meg a Főnixeseknél az Archívumot, mert nagyon jó könyv, biztos nem fogja megbánni :D Egyébként egész hétvégén ezt játszottuk, fűnek-fának Archívumot javasoltunk, olyan szinten megszállott Schwab rajongók vagyunk. Először Uszáma futott be, majd szép sorjában a többiek is: Noémi, Cersei, és Zhatria. Kettőkor volt egy találkozónk a Kossuth Kiadói csoport standjánál, majd utána elindultunk az 1945 c. filmről szóló beszélgetésre. Benéztünk még a Twister Médiához is, illetve a Menő Kiadó standját sem hagyhattuk ki, mert mennyire szép már a Falling Kingdoms, minden  lehetőséget meg kell ragadni, hogy azt a gyönyörű borítót csodálhassuk :D

Péntek volt az a nap is, amikor elkezdtünk ingyen könyveket osztogatni a látogatóknak. Vittünk otthonról, illetve  FUMAX is megtámogatott minket két könyvvel, így 4 szerencsés 1-1 könyvvel lett gazdagabb. Ezt a jó szokásunkat másnap is folytattuk, amikor még 6 könyvet adtunk oda nektek. Könyvhéten is számíthattok hasonló meglepikre, úgyhogy megéri keresni minket a tömegben! ;) 

Oh, a lényeget majdnem kihagytam. A pénteki szerzeményeim a következők:
  • Ransom Riggs: Lelkek könyvtára és Üresek városa
  • Stephanie Tromly: Csak a bajt hozod rám
  • Morgan Rhodes: Falling Kingdoms
  • Kasie West: Szívességből szerelem
 

Végre teljes a trilógiám *.*


Szombaton 11-re mentünk RavenS-sel, hogy találkozzunk Uszámával, Timivel és Cersei drágával, és végre elkezdődjön az igazi Könyvfesztes móka. Az eredeti terv szerint Okváth Annával és On Saijal szerettem volna dedikáltatni, amiből az lett, hogy Annával Uszáma dedikáltatta a könyvem, mert épp ő volt a soros Róbert Katalinnál, amikor megérkeztünk a lányokkal. On Sait meg ezúttal kihagytam ugyanis akkora sor volt, hogy úgy döntöttünk nem várjuk ki a végét, úgyis lesz még alkalom dedikáltatni vele a könyveket. Azért egy jó 10-15 percet így is vártunk a végeláthatatlan sorban, addig elfogyasztottuk a magammal vitt pizzámat. Elvégre enni muszáj, majd megint  FUMAX - Főnix Könyvműhely előtt találtuk magunkat, hol máshol. Ha valaki külön vált, elég volt ide visszajönnie, mi ott voltunk. 
A nap többi részét könyv osztogatással töltöttük, illetve a Főnixnél vettük rá az embereket, hogy vegyenek Oculust és Archívumot :D RavenS dedikáltatott Weevel, akitől kaptunk sütit is *.* Illetve vicces volt, mert arra lettem figyelmes, hogy valaki Oculust fog a kezében és kapásból mondtam, hogy brutális a vége, imádni fogod érte az írót, amikor a lány felismert, én meg néztem magam elé, hogy tényleg? Bocsi, nagyon rossz az arcmemóriám, ismerős vagy, de nem tudom, hogy hová tegyelek. Végül persze leesett, de azért jót mosolyogtunk rajta, még jó, hogy felismertem @loveQhuay-t, azaz Szidóniát molyról :D

Beszerzések terén is volt aktivitás, és nem távoztam üres kezekkel. Összesen 4 könyvet szereztem be szombaton:
  • Dan Krokos: Hamis emlékek trilógiáját, és
  • Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító c. képregényét.
Köszönöm Annának a képregényt, még tőle nyertem egy előző nyereményjátékán,
viszont még csak most sikerült átvennem tőle, mert mindenképp a személyes
talit szerettem volna :3 <3
Fogalmam nem volt miről szól a Hamis emlékek, és igazából a mai napig nincs, de 
már csak a borító miatt is akartam. Ami megnyugtató, hogy Cersei és Uszáma már elkezdték,
és szeretik, úgyhogy hamarosan én is nekiugrok ezeknek a szépségeknek :3


Ennyi volt számomra a 2017-es Könyvfesztivál, és nagyon jól éreztem magam. Hamarosan kikerül egy vlog is a Prológus Youtube csatornájára a hétvégéről, hiszen Uszámával ketten végig vettük az egészet, hogy legalább egy kis részét át tudjuk adni nektek is. 
Ti miket szereztetek be a 24. Könyvfesztiválon? Várom a beszámolókat! ;)
Üdv,
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates