2017. május 22., hétfő

COVER REVEAL: BÖSZÖRMÉNYI GYULA: BITÓ ÉS BOROSTYÁN (COVER REVEAL #20.)


Hello Molycik!
A mai és holnapi nap folyamán borítóleleplezés dömping várható több blogger háza táján is, már azoknál, akik részt is vesznek benne. A mai napra 3 leleplezés van terítéken, amelyből kettő most 18:00-kor látható, csodálható meg, a másikkal pedig egy óra múlva jelentkezünk.


Én külön posztban fogom megmutatni nektek a borítókat, hiába van szó egy íróról, azért szerintem úgy átláthatóbb lesz. Szóval, kezdésként Böszörményi Gyula: Bitó és Borostyán c. kötetéről hullik le a homályt borító fátyol, ha pedig ezt megtekintettétek a Mindörökké várni c. kötet lesz terítéken, amelyet itt kukkanthattok meg.

Jöjjön először, szokás szerint a fülszöveg, majd az esemény sztárja, a borító, ami szerintem szuper lett :)

Fülszöveg:
1900. december 10., este. A Keleti indóházból útra kel az 502-es Budapest–Predeal–Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járat, hálókocsijában a híres magánzó detektív, Ambrózy báró tanítványával, Hangay Mili kisasszonnyal, akit szigorú mestere épp száműzetésre ítélt a székesfővárosból. A fényűző, első osztályú kocsikban csupa előkelő, jómódú, kiváló modorú hölgy és úr utazik, akik legrémesebb álmaikban sem gondolnák, hogy mire megérkeznek, az egész Monarchiában csak úgy emlegetik majd az 502-es járatot, mint „a fagyos éjszakában száguldó véres szerelvényt”.
Az új Ambrózy-történet az Ármány és kézfogó című regény idejében játszódik, és Hangay Mili kisasszony első önállóan felderített bűnügyét meséli el.

Megjelenés várható ideje: Könyvhét (június 8.)
Sorozat: Ambrózy báró esetei 3,5
Kategória: Vörös pöttyös
Oldalszám: 96
Megrendelem
Kívánság/várólistára teszem

A szerzőről:

Böszörményi Gyula magyar író, újságíró. A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett ismert országszerte. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek.
Ötven éves korára már több, mint ötven regényt írt, a Lúzer Rádió, Rontásűzők és az Álomfogó sorozatok mellett önálló művekkel, esszékötetekkel és antológiákkal is jelentkezett. A gyerekeknek szánt könyveit a felnőttek is imádják, sőt, végigvigyorogják – ahogy az eKultura kritikusa is tette.
Munkásságát számos díjjal jutalmazták. 2007-ben József Attila-díjat kapott, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének különdíjával tüntették ki, a Gergő-regények IBBY díjat kaptak az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, tavaly pedig a Könyvmolyképző Kiadó Nívódíját is átvehette.

Várom a véleményeket erről a csodás borítóról. Holnap ugyanitt találkozunk.
Üdv,


2 megjegyzés:

designed by Charming Templates