2016. április 20., szerda

GEEK GIRL - HÉT: A SZEREPLŐK

A világ egy érdekes hely, sok mindent nem tudunk még róla. Azt például, tudtátok, hogy ha a Mikulás igazi lenne, és a világ mind a 378 millió keresztény gyerekének ki akarná szállítani az ajándékát, akkor a szánjának a hangsebesség 3000-szeresével kellene haladnia, amihez 214200 rénszarvasra lenne szüksége, de a légellenállás és a centrifugális erők hatására a szarvasok és a Mikulás is felrobbanna? vagy azt, hogy egy órával az előtt, hogy ebédelnünk kellene, az agyalapi mirigyünk elülső lebenye egy adrenokortikortopin nevű, polipeptid tropikus hormont termel, ami stimulálásként és természetes ébresztőként funkcionál?



Szeretnél még több hasonlóan érdekes tényről olvasni úgy, hogy közben a modellek varázslatos, és nem túl kedves világába is bepillantást nyerhetsz egy geek lány szemén keresztül? Esetleg szívesen megismerkednél Oroszlánsráccal? Ha igen, akkor tarts velünk április 19-22. között, és ismerd meg jobban Holly Smale: Geek girl sorozatát!

Netrával, a Könyvek szárnyán bloggerinájával közösen úgy döntöttünk, szervezünk egy Geek girl hetet, mivel mindketten imádjuk a sorozatot. 4 napon keresztül fogunk posztolni az eddig megjelent magyar és angol megjelenésekről egyaránt, bemutatjuk nektek az írónőt, és még egyéb extrákkal is tervezünk kedveskedni. 

Azok között pedig, akik figyelemmel kísérik a héten felkerülő bejegyzéseket, hétfőn 2 példányt sorsolunk ki A lány, aki távolról tökéletes című regényből, ami a sorozat 3. része. A könyveket köszönjük a Manó Könyvek Kiadónak!

Olvasás közben szabadjára engedjük a fantáziánkat és elképzeljük magunknak a szereplőket. Van, hogy egy-egy a könyvből készült sorozatot vagy filmet előbb látunk, mint hogy megismernénk az eredeti történetet, és már adott szereplőgárdával dolgozunk, amikor erre sor kerül. "Szerencsére" a Geek Girlből még nincs se film, se sorozat - pedig nem bánnám, ha lenne, a Freeform vagy a CW tuti jó kis sorozatot készítene belőle - így szabadon elképzelhettem, hogy szerintem, hogy néznének ki a szereplők. Tartok is gyorsan egy virtuális castingot, ahol bemutatom, hogy szerintem hogy néznének ki a szereplők, ha sorozat vagy film készülne Smale kisasszony könyvéből, illetve így közelebbi képet kaphattok arról, hogy az én fejemben, hogy jelentek meg olvasás közben a főbb karakterek.


Harriet Manners és Nick Hidaka, azaz Asztallány és Oroszlánfiú:
Szerintem Harriet és Nick szerepére egyértelműen Bella Thorne&Gregg Sulkin lenne a tökéletes választás, annyira hasonlítanak rájuk, hogy ha sorozatot készíthetnék a könyvből tuti őket választanám.
Lion Boy & Table Girl
Nick Hidaka

Harriet Manners
Richard & Annabell Manners
Annabell & Richard Manners tökéletes egységként működnek, az esetek többségében. Rcihard szétszórtságát ellensúlyozza Annabell összeszedettsége. Véleményem szerint Brooke Shields & Damian Lewis purrfect páros lenne Harriet szüleinek szerepére.

Alexa Roberts:
A Gossip Girl c. sorozatban sosem kedveltem Serenát, pontosan olyan érzelmeket váltott ki belőlem, mint a Geek girl olvasása közben Alexa.

Nat
Harriet legjobb barátnőjét az én szereposztásomban Zendaya játszaná, kicsit geek és szórakozott, viszont imádja a divatot, pont mint Nat.

Toby
Az első könyvről szóló értékelésemben már említettem, hogy nem szerettem Toby karakterét, mert idegesített és a hátamon felállt a szőr a sráctól, aki stalker módjára követte, megfigyelte a lányt. Olvasás közben, minden Tobys jelenetnél Rico jutott eszembe, így egyértelmű volt, hogy kire esik a választásom a kis castingom során.
Wilbur
Shane Harvey tökéletes választás lenne Wilburnek, elég ha belenéztek egy Faking it részbe, és egyből rájöhettek, hogy miért gondolom így :) Már csak egy kicsit extrémebb haj és ruházat kéne, és voilá van egy Wilburünk

Yuka Ito
Yuka Ito folyamatosan a frászt hozza rám, amikor megjelenik a könyvben. Olyan, mint egy jégkirálynő, de emellett a szórakozást is garantálja. VÉleményem szerint Lindsay Price tökéletes lenne Yuka szerepére, simán képes lenne eljátszani a queen bitch divattervezőt.

Ha van kedvetek tartsatok Ti is egy virtuális castingot, és írjátok meg nekem, hogy kit választanátok, ha film vagy sorozat készülne Holly Smale könyveiből. És ne feledjétek a Geek Girl-hét keretein belül a harmadik kötetet, A lány, aki távolról tökéletest meg is nyerhetitek a Manó Könyvek jóvoltából! :)


A NYEREMÉNYJÁTÉK FELTÉTELEI:
  • A nyereményjátékra a Rafflecopter doboz kötelező részeinek kitöltésével lehet jelentkezni, a nem kötelező részek kitöltésével pedig plusz pontokat lehet szerezni, amiknek segítségével úgymond “többször kerül be a neved a kalapba”.
  • Csak magyarországi címre postázunk!
  • A Facebook oldalakat nem elég meglátogatni, lájkolni is kell!
  • Egy IP címről csak egyszer lehet játszani!

FELADATOK:
  1. Meglátogatni és lájkolni a Manó Könyvek Kiadó Facebook oldalát (Kötelező!)
  2. Meglátogatni és lájkolni a Könyvek szárnyán blog Facebook oldalát
  3. Feliratkozni a Maybe I’m a bookworm... blogra
  4. Hol találkozott először Harriet és Nick? (Segítség elérhető hétfőn) (Kötelező!)
  5. Hol született Holly Smale? (Kötelező!)
  6. Ki Harriet kukkolója? (Segítség) (Kötelező!)
  7. Ki Harriet ősellensége? (Segítség) (Kötelező!)


2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. A Prológus Fb- oldalára kitettük a két nyertes nevét, illetve e-mailben értesítettük őket :)

      Törlés

designed by Charming Templates