2016. december 29., csütörtök

5 KÖNYV 2016-BAN, AMIT NAGYON NEM SZERETTEM(5 KÖNYV, AMIT... #4.)

Hello Molycik!
Elérkeztünk az évnek ahhoz a szakaszához, amikor az évösszegzők kerülnek rivaldafénybe. Igyekszem minden évben összeszedni, hogy számomra mik voltak az adott évben a legjobbak, legrosszabbak, és ez idén sincs másképp. A következő pár napban tehát 2016 legjeiről olvashattok. 

A mai bejegyzés azokról a könyvekről fog szólni - a cím elég árulkodó -, amelyek nem nyerték el a tetszésemet, ezzel bekerültek a 2016-os olvasásélményeim legrosszabbjai közé. Természetesen ez csak az én véleményem, nyugodtan írjátok meg, ha nem értetek velem egyet, de ugyebár ízlések és pofonok...
Btw, sorrendet nem állítok, mind másképp volt maradandó élmény számomra, nem tudnám még rangsorolni is :D

Victoria Aveyard Vörös királynőjéről megírtam a véleményemet a blogra, legfőbb problémám igazából az volt vele, hogy körülbelül 5-6 könyvből, filmből lett összegyúrva, és semmi eredetit nem találtam a történetben, a szereplők idegesítettek, és egyedül a borítót találtam értékelhetőnek, ami szerintem gyönyörű, kár, hogy a beltartalom számomra nem bejövős.

Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 422
Értékelésem
Megrendelés
Fülszöveg
AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szerettel uralkodtak a Földön.

Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.
Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek.

Lejöttek a csillagok közül.
ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.
A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok.
Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni.
Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti. A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?

Colleen Hoover - This girl a következő a listán. Köztudott, hogy CoHotól nekem bármi jöhet, de ha valaki a kezembe próbálná adni a This girlt újra, tuti fejen vágnám a könyvvel. Néha jólesik egy nyáltól csöpögő romcsi cuki könyvet olvasni, viszont ez nekem már túl sok volt, kifolyt a kezemből a könyv. Will még egy romantikus filmbe is túl sok lett volna, Layken meg már a Slammedben is irritált, a Point of retreatben még jobban, a harmadik kötetre pedig tóba fojtottam volna. A kicsik azért cukik voltak, és szerintem ez az össz pozitívum, amit ki tudok emelni.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 294
Megrendelem
Fülszöveg
Colleen Hoover, a New York Times bestseller írója a viharos szerelemmel, szenvedéllyel és fájdalommal teli Szívcsapás-sorozattal számos olvasót ejtett rabul. 

Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban. De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki. 
Az Ez a lány-ban Will a saját szemszögéből meséli el Laykenhez fűződő, bonyolult kapcsolatát. Kettejük jövője azon múlik, hogyan birkóznak meg a múlttal a közkedvelt Szívcsapás-sorozat záró részében.

Kiera Cassban sikerült újra csalódnom, ezt is részleteztem egy blogbejegyzésben. Egyedül annak örülök, hogy elvileg lezárult a Párválasztó sorozat. Nem kellett volna ez a plusz két kötet, trilógiaként tökéletes volt, kár volt elrontania az írónőnek Eadlynnel a dolgokat. A drágalátos írónő még azt is elérte, hogy akiket egészen a Korona elolvasásáig szerettem hirtelen megutáltam, illetve kevésbé kedveltem. Tényleg úgy gondolom, hogy nem kellett volna erőltetni ezt az egészet.
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 300
Értékelésem
Megrendelem
Fülszöveg
A PÁRVÁLASZTÓT CSAK EGY IFJÚ NYERHETI MEG. 

A HERCEGNŐNEK PEDIG CSAK EGY SZÍVE VAN.

Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is bele­szerethet. 

A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna.

Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul.

Folytassuk.
A következő könyv nem is olyan régen jelent meg magyarul, és olyan hype van körülötte, istenítik a molycik, de nekem még vizsgaidőszaktól lezsibbadt aggyal is csak egy nagyon fáradtan elmegy kategóriás könyvnek futja. Ez a könyvecske pedig nem más, mint Elle Kennedytől a The Deal. Sablonos, nyáltól csöpögő, és számomra egyáltalán nem szórakoztató. Ennek ellenére voltam akkora mazochista, hogy beleolvastam a második részbe, és isten ments, hogy folytassam. Mindezt egy fejezettel érte el nálam az írónő. Just sayin'
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 440
Megrendelem
Fülszöveg
A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte.
Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Utolsó említésre (sem) méltó könyv egészen maradandó élményt nyújtott számomra. Ennyire szenvedni ritkán látnak a Prológus tagok, mint amit februárban letoltam a könyv olvasása közben. Marie M. Hancúrcicájáról van szó. Maradjunk annyiban, hogy még az életkedvem is elment olvasás után. Köszönöm Uszáma, hogy rám sóztad anno, sose fogom elfelejteni mennyire élveztétek nézni a többiekkel, hogy szenvedtem<3 
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 350
Megrendelem
Fülszöveg
Nem mindennapi könyvet tart kezében az olvasó: a kronologikus blogbejegyzésekből összeállított kötet a női lélek mélységeibe kalauzol. Szerzőnk, a bloggerinából íróvá avanzsált MARIE M. megosztja velünk kétségeit, gondolatait, érzelmeit, benyomásait. Intim részletekben bővelkedő írása lerántja a leplet az online társ- és partnerkeresés zavarba ejtő miliőjéről is, miközben hősnőnk egyik férfi ágyától a másikig sodródik. Hogyan éli meg mindezt belülről? Vajon megtalálja-e a nagy Őt (ez-e a célja egyáltalán)? És önmagát? Vezet-e valahová a „teremtés koronái" közötti, féktelennek tűnő szexuális kalandozás?

Illetve volt még egy könyv, ami annyira nem volt velem kompatibilis, hogy félbehagytam. Nagyon ritkán fordul elő, hogy bármit is félbehagyok, még ha nagyon fáj is végigolvasom azt a könyvet, amit egyszer elkezdtem - ilyen téren mazochista vagyok. Anne Elliot Toplistás szerelmét már kétszer is elkezdtem, - egyszer angolul, és egyszer magyarul - de nem tudom végigolvasni. Nem, nem, nem. 
Ha van kedvetek írjátok meg, hogy nektek mely könyvek nem csúsztak idén, melyek nyerték el a 2016 legrosszabbjai címet.
Holnap jelentkezem a legjobbakkal, addig is, üdv:

4 megjegyzés:

  1. Nem olvastam el jól a címet és azt hittem ezek a legkedvencebb könyveid. Néztem is nagyot. Aztán bele olvasva rájöttem, hogy szerencsére nem:)
    Nekem Mr Gray volt a legrosszabb idén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tavaly olvastam Szürkét, bőven elég volt :DDDDD Nem is tudom, hányszor aludtam be rajta, de nagy nehezen legyűrtem. Soha többet! :D

      Törlés
  2. uhh a Vörös királynő. Mindig felhúz ha csak meglátom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre valaki, akinek nem tetszett. Mindenki isteníti, de annyira nem jóóóó! :D

      Törlés

designed by Charming Templates