2016. december 6., kedd

5 KÖNYV, AMIT VIZSGAIDŐSZAKBAN SZERETNÉK OLVASNI(5 KÖNYV, AMIT... #3.)

Hello Molycik!
Közeledik a vizsgaidőszak, és ilyenkor mindig érzem a késztetést, hogy minden olyat csináljak, ami nem kapcsolódik a tanuláshoz. Általában ilyenkor kötök ki a Photoshop vagy a könyveim mellett. Minden évben, a két vizsgaidőszakom előtt összeállítok magamnak egy kis listát fejben, hogy melyek azok a könyvek, amiket el szeretnék olvasni, amikor épp rám tör, hogy most már aztán tényleg nagyon nem akarok tanulni, muszáj elszabadulnom a tankönyvek és a jegyzetek mellől. 

Most ezt a jelenleg öt elemből álló a listát osztom meg veletek.

Marie Rutkoskitól A nyertes átkát már elég régen kinéztem magamnak, de még sosem jutottam el odáig, hogy ténylegesen elolvassam. Hátha a nagy tanulások közepette megjön hozzá a kedvem. Lorelei csak jókat mondott róla, és lakótársamnak is tetszett, szóval nagyok az elvárások. 

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 366
Megrendelem
Fülszöveg
Megfizethetsz-e ​​a szerelemért?
Amikor a 17 éves Kestrel egy rabszolgapiacon megvásárolja a herrani Arint, aligha sejti, hogy élete gyökeres fordulatot vesz. A valoriai birodalom ellen lázadást előkészítő Arin sem tervezi, hogy beleszeret a hazája leigázásáért felelős tábornok lányába. A herrani felkelés egy időre szerepcserére kényszeríti őket. Kestrel megmenti ugyan Arin életét, de cselekedete lehetetlenné teszi, hogy valaha is egymáséi lehessenek. Hűség, sötét titkok, párbajok, felborult értékrendek… Mi mindenért kell fizetni?
„Lélegzetelállító, tragikus, igaz.” – Kirkus Reviews
„Gazdagon megírt, lenyűgöző olvasmány a szabadságról, és hogy meddig mehet el az ember, hogy megszerezze azt.” – Miss Print, amazon
„Nagyon ajánlom mindenkinek. Minden benne van, amit imádok. Okos hősnő, régebbi kor(hoz hasonlóan berendezkedett világ), és természetesen a FIÚ. Alig várom a folytatást! :)” – GinaGiles, moly.hu
„Óóó, A nyertes átka! Bárcsak el tudnám mondani, miért imádlak és miért vágyom még többre belőled! Nincs rá szó, milyen élénkítő és csodás volt olvasni ezt a történetet!” – Alicia, amazon.com
Kinek az élete ér többet?

Az első könyvem Schwabtól az Archívum volt, amit RavenS unszolására kezdtem el. Sőt, ő is adta kölcsön a könyvet, hogy 1000%-ig biztos legyen benne, hogy elolvasom, és a tbr csökkentős listámról is ezt a könyvet választotta. Egyébként megértem miért, nagyon szerettem a könyvet, teljesen új, egyedi világot tárt elém az írónő, és részben számomra az Incarceron hangulatát hozta vissza olvasás közben, amit egyenesen imádtam. Egy ideje tervben van már a folytatás, de ennél a könyvnél se jutottam még el odáig, hogy elolvassam. Nyilván, ha megtettem volna, akkor nem lenne a listán :D
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 296
Megrendelem
Fülszöveg
Mackenzie ​​Bishop, az Őrzők egyike, akinek feladata, hogy megakadályozza az erőszakos Történeteket kijutását az Archívumból, nemrég kis híján maga is egy Történet keze között lelte halálát. Most pedig, amikor az új iskolában új tanév kezdődik, Mackenzie igyekszik új életet is kezdeni – és maga mögött hagyni a nyáron történteket. A továbblépés azonban nem könnyű – különösen akkor nem, ha az ember álmát a történtek és a Történetek kísértik. A múlt persze múlt és már nem okozhat több fájdalmat, amikor azonban egy rémálom Mackenzie ébren töltött perceiben is újra és újra felbukkant, az Őrző kénytelen eltűnődni azon, vajon tényleg annyira biztonságban van-e, mint gondolja.
Mindeközben emberek tűnnek el nyom nélkül, és látszólag az egyetlen közös bennük Mackenzie – aki ugyan biztos benne, hogy az Archívum többet tud, mint amennyit elárul, mielőtt azonban ezt bebizonyíthatná, ő maga válik az első számú gyanúsítottá. És ha Mac nem találja meg az igazi bűnöst, akkor mindent elveszíthet: nem csupán az Archívummal való kapcsolatát, hanem az emlékeit is – sőt, akár még az életét is. Vajon képes lesz-e Mackenzie kibogozni ezt a rejtélyt, mielőtt ő maga is végleg fennakadna az őrült történések hálójában?

Én is azok közé tartozom, akik Harry Potteren nevelkedtek. Láttam minimum százszor az összes filmet, a teljes sorozatot végigolvastam többször is, csak azért, mert hiányzott a hangulata, a szereplők, és úgy az egész Rowling által megalkotott világ. Most, sok évvel később pedig Legendás állatok és megfigyeléseik nézésével múlatom az időt, még csak kétszer láttam, de már most biztos vagyok benne, hogy még minimum tízszer fogom. Ebből már gondolom kitaláltátok, hogy melyik könyv lesz a következő a listámon :)
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 320
Megrendelem
Fülszöveg
Tizenkilenc ​​évvel a roxforti csata után…
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne.
Ez a könyv, amely a színházi próbák szövegkönyvének különleges kiadása, lehetővé teszi, hogy azok is nyomon követhessék Harry Potternek, valamint családjának és barátainak sorsát, akik nem látták a darabot. Az ősbemutatóra 2016. július 30-án a londoni West Enden került sor.
A Harry Potter és az elátkozott gyermeket elsőként a Sonia Friedman Productions, Colin Callender és a Harry Potter Theatrical Productions vitte színre.

Nem is olyan régen jelent meg Réti László új könyve, a Falak mögött, aminek a borítójába egyszerűen szerelmes vagyok. Általában nem is kell több, hogy olvasni akarjak egy könyvet, de az a kivételes eset áll fent, hogy még a fülszöveget is elolvastam, és már most tudom, hogy hamarosan sort kerítek rá.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 552
Megrendelem
Fülszöveg
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Európát ​​szíven találta a két évtizedes migrációs hullám. 
A kontinens bezárkózott
Sötét korszak köszöntött ránk. A kontinens déli- és keleti határát hat méter magas építmény, a Fal szegélyezi. Kétszáz méterenként őrtornyok állnak géppuskákkal, mesterlövészekkel. 
Tűzparancs van érvényben. 
Ezrek halnak meg, mert megkísérlik átmászni vagy áttörni a falat.
A kontinenshez tartozó szigetvilágot fel kellett adni. Szicília, Kréta, Ciprus, Málta – mind elvesztek. Földjükön anarchia tombol, nincs jog, nincs rend, csak forrongó, reményvesztett embertömeg.
Radnai Margit az Európai Bevándorlási Hivatal tapasztalt ügynöke ebben a világban próbálja megvédeni azt, ami számára igazán fontos. A saját elveiért áll ki, akárcsak a többiek: a budapesti egyetem fiatal, radikális elveket való tanára, a New York-i könnyelmű oknyomozó újságírónő, és a világszerte körözött, hidegvérű muszlim terrorista. 
Négyük élete egyre gyorsuló pályán tart egymás és talán a katasztrófa felé.
Min múlik, hol arat a halál?
Réti László izgalmas akcióregénye a nem is oly távoli, sötét jövőbe visz minket. 
A szerző volt rendőrnyomozó, minden szava hiteles, amikor arról ír, ami vérre megy. 
A Célpont Párizsban című thrillerében egyszer már megjósolta a szörnyű jövőt. 
Vajon most is igaza lesz?

Ugyanaz a helyzet, mint a nyertes átkánál. Sok jót hallottam már róla, kíváncsivá tett a könyv. Majd idővel kiderül, hogy egyetértek-e a többi mollyal, vagy sem. Mindenesetre ennek is gyönyörű a borítója :D
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 488
Megrendelem
Fülszöveg
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​​bizakodásról és túlélésről szóló, időtlen szerelmi történet. Éld át a reményt!
Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. De hirtelen katasztrófa történik: valami kirántja a hiperűrből a hatalmas luxusűrhajót, és az a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen éli túl a katasztrófát, és úgy tűnik, hogy rajtuk kívül senki más nincs a bolygón.
Lilac az univerzum leggazdagabb emberének lánya, Tarver viszont a nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már kitüntetett háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac-féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. De mivel csak egymásra számíthatnak, muszáj együttműködniük, hogy átjussanak a kísérteties vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek.
És egyszer csak a körülmények dacára Lilac és Tarver ráébred, hogy furcsamód mégis volt valami haszna annak a tragédiának, ami egymáshoz sodorta őket. Mivel a hétköznapi életükben nem lehet közös jövőjük, azon kezdenek el töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb örökre a bolygón maradni? 
Minden megváltozik, amikor rájönnek, hogy mi a titka a lépteiket kísérő, hátborzongató suttogásnak. Lilac és Tarver talán elhagyhatja ezt a bolygót, de azt biztos, hogy már nem lesznek ugyanazok, akik korábban voltak.
„Egyszerűen csodálatos! Erre a sci-fire vártam!” – Beth Revis, a Túl a végtelenen bestsellerszerzője
„Fantasztikus!Akció, romantika, fordulatok – ebben a könyvben minden megvan.” – Beth, goodreads

Így a félév végének közeledtével mit terveztek olvasni? Várom az ötös listákat ;)

Üdv, 

4 megjegyzés:

  1. Bármi, ami nem tankönyv! Komolyan már most elegem van XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is!!! Mar rosszul vagyok, ha ranezek az 1000+ oldalas, aprobetud kriminologia tankonyvemre. Es ez csak egy vizsga, de mar kivagyok idegileg. Legyen mar vege :'D

      Törlés
  2. Csak a jegyzeteket ne kelljen látnom! :D
    Valószínűleg az Üvegtrón még nem olvasott részeinek, meg a Harry Potter 8-nak mindenképpen nekiállok, aztán lehet, hogy még több időm lesz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó választás! :D Én sem akarom látni a jegyzeteket :(

      Törlés

designed by Charming Templates