2018. február 3., szombat

FEBRUÁRI MEGJELENÉSEK (MEGJELENÉSRE VÁRVA #3.)

Hello Molycik!

Még tavaly év végén nagyon ügyesen kitaláltam, hogy havonta hozni fogom azokat a megjelenéseket, amiket már nagyon várok. Rögtön januárban elbuktam ezt a tervet. Így egy hónapos késéssel, jöjjenek tehát azok a főként külföldi megjelenések, amikért már nagyon viszket a kezem. 

A magyar megjelenések közül úgy igazán csak egy könyv keltette fel a  figyelmem, az pedig A fény, amit elvesztettünk Jill Santopolo-tól. A könyv a 21. század kiadó jóvoltából jelenik meg kis hazánkban és sok jót olvastam róla Goodreadsen, így hát kíváncsian várom a megjelenést. 

Fülszöveg: 
Két ​élet. Két szerelem. Egy választás. 
Ő ihlette meg elsőként, ő indította meg és értette meg igazán. Ő lesz-e az utolsó is? 
Lucy az életét megváltoztató döntés előtt áll. De mielőtt megtehetné, elölről kell elmesélnie a történetét, a közös történetüket. 
Lucy és Gabe 2001. szeptember 11-én ismerkednek meg New York-ban, ahol végzősök a Columbia Egyetemen. Az a nap mindkettőjük életét örökre megváltoztatja. Együtt döntik el, hogy azt szeretnék, ha az életük jelentene valamit, igazán számítana. Amikor egy évvel később megint találkoznak, mintha a sors akarná, hogy talán egymásban találják meg az élet értelmét. De aztán Gabe fotós-újságíró lesz a Közép-Keleten, Lucyt pedig New York-hoz köti a munkája. A következő tizenhárom évben közös útjuk álmokon, vágyakon, féltékenykedéseken, megcsalásokon vezet el végül a szerelemig. A sors sodorta-e egymáshoz őket? És az ő döntésük tartja-e távol őket egymástól? Hiába választják el kontinensek őket, mindig van helyük egymás szívében.

Jill Santopolo egyedülálló első regénye egy szerelmi történet, ami Lucy és Gabe életét követi nyomon. Az ikertornyok tragédiája megváltoztatja és árnyékba borítja az életüket. Hogy tudják összeegyeztetni a szenvedélyt és a biztonságot, az álmokat és a valóságot? Gyönyörű romantikus regény az első szerelem elpusztíthatatlan erejéről.
Várható megjelenés: 2018. február
Február 1.
Ezután az egy szem magyar megjelenés után rá is térnék a külföldi könyvecskékre, összesen 11 olyat találtam, ami valamiért érdekel. Azt hiszem itt kezdődnek a gondok... Miért van az az érzésem, hogy a hó végén sírni fog a bankkártyám?

Megjelenési sorrendben fogok haladni, elsőként tehát következzék egy elsejei megjelenés: Alwyn Hamilton - Hero at the fall. Hogy én milyen régóta várok erre a kötetre, azt el se tudom mondani. Vagyis igazából, de, pontosan azóta, hogy olvastam a Traitor to the Throne-t, azaz 2017 januárja óta. A Hero at the fall, a Rebel of the Sands (Homok leánya) trilógia harmadik, egyben záró kötete, amit rendesen fáj leírni. Nem lesz több Jin és Amani, mi lesz velem ezek után? Alwyn trilógiája azonnal kedvencem lett anno, amikor megjelent és nem csak a csinos borítója miatt, hanem a könyv hangulata és az egyedi karakterek miatt. Amúgy, ezt már olvasom, jó 100 oldalon túl vagyok és OMG. Van Jin, már most sokkal többször, mint a traitorban és ahwww, fangirl mode: ON. Fülszöveget ide nem teszem be, nehogy spoilerként érjen valakit, molyon úgyis megtaláljátok. 
Február 6.
Ez a nap is hasonló lesz, mint minden évben a május 1-3, amikor dömping van és rengeteg érdekes könyv jelenik meg. Kapásból ötre fáj a fogam, köztük egy folytatásra. 
S. Jae-Jones: Shadowsong c. könyve a Wintersong folytatása, és habár még nem sikerült az első rész végére érnem, amit eddig olvastam belőle tetszik, na meg szép a borítója, kell a folytatás és kész. Egyébként Alvilági dal címmel már magyarul is megjelent a Wintersong, valószínűleg a Shadowsong is érkezni fog a Menő Kiadó jóvoltából. A könyv esetében egy retellingről, azaz újramesélésről van szó. A Wintersong fülszövegét beteszem, a Shadowsongét megtaláljátok molyon.
Fülszöveg:
Sötét, romantikus és felejthetetlen könyv a Szépség és szörnyeteg felnőtté vált rajongóinak.
Az év utolsó éjszakája. Beköszönt a tél, és a Goblinkirály kilovagol, hogy feleséget keressen magának… 
Liesl a varázslatos és veszélyes Goblin királyról szóló legendákon nőtt fel, amelyek elragadták a lelkét, a szívét, és ihletet adtak, hogy zeneműveket komponáljon. Mára Liesl már tizennyolc éves, a családi fogadó körül segít, és a zene köré szőtt gyermekkori álmai és képzelgései semmivé lettek. 
Ám amikor a Goblin király elrabolja a húgát, Liesl számára nincs más út, mint utána menni az Alvilágba, hogy megmentse. Megérkezve e különös, magával ragadó világba, amelyet egy rejtélyes férfi ural, hamarosan lehetetlennek látszó döntést kell hoznia. Az idő és az ősi törvények ellene dolgoznak, és Lieslnek meg kell tudnia, ki ő valójában, mielőtt a sorsa beteljesedne. 
A zenével és varázslattal teli könyv egy olyan világba ragad magával, amit nem lehet könnyen elfelejteni.

Rebecca Ross: The Queen’s Rising-ja is felkeltette az érdeklődésemet. Young adult, fantasy, szép borító hármasa szokás szerint játszik, sajnos ezt a rossz szokásomat nem tudom levetkőzni, hogy ne a borító alapján válogassak, de kivételesen a fülszöveget is elolvastam még anno, amikor listára tettem, nálam ez már haladás. Általában inkább szeretek ismeretlen vizekre evezni és fülszöveg olvasása nélkül beleugrani a mélyvízbe, mert úgy több az esély arra, hogy meglepődöm, bár ebből meg volt már pár hatalmas melléfogásom... Leírás alapján nekem a Papírmágus és a Hex Hall keverékére hasonlít a sztori, de majd meglátjuk.
Btw, Six of Crows és SJMaas rajongóknak ajánlják a könyvet, szóval elég egyértelmű volt a kezdetektől fogva, hogy a The Queen's Rising kell nekem.
Fülszöveg:
A ​passionate story of intrigue, deception, truth and survival.
A dazzling debut from an extraordinary new talent. Perfect for fans of SIX OF CROWS and Sarah J. Maas.
Born out of wedlock, Brienna is cast off by her noble family and sent to Magnolia House – a boarding house for those looking to study the passions: art, music, dramatics, wit and knowledge. Brienna must discover her passion and train hard to perfect her skill, in the hope that she will one day graduate and be chosen by a wealthy patron, looking to support one of the ‘impassioned’.
As Brienna gets closer to the eve of her graduation, she also grows closer to her smart (and handsome) tutor, Cartier. He can sense that she is hiding a secret, but Brienna chooses not to reveal that she is experiencing memories of her ancestors – memories uncovering the mysteries of the past that may have dangerous consequences in the present.
A daring plot is brewing – to overthrow the usurper king and restore the rightful monarchy – and Brienna’s memories hold the key to its success. Cartier desperately wants to help Brienna, but she must chose her friends wisely, keep her enemies close and trust no one if she is to save herself and her people.
Dhonielle Clayton: The Belles is februári megjelenés lesz és nem olvastam végig a fülszöveget, mert már az eleje Amy Ewing Ékkő trilógiájára emlékeztetett, szóval minden más inkább érjen meglepetésként és bízom benne, hogy jobban fogom szeretni, mint az Ékkövet, mert nem lett a szívem csücske. 
Fülszöveg: 
Camellia ​Beauregard is a Belle. In the opulent world of Orléans, Belles are revered, for they control Beauty, and Beauty is a commodity coveted above all else. In Orléans, the people are born gray, they are born damned, and only with the help of a Belle and her talents can they transform and be made beautiful.
But it’s not enough for Camellia to be just a Belle. She wants to be the favorite—the Belle chosen by the Queen of Orléans to live in the royal palace, to tend to the royal family and their court, to be recognized as the most talented Belle in the land. But once Camellia and her Belle sisters arrive at court, it becomes clear that being the favorite is not everything she always dreamed it would be. Behind the gilded palace walls live dark secrets, and Camellia soon learns that the very essence of her existence is a lie—that her powers are far greater, and could be more dangerous, than she ever imagined. And when the queen asks Camellia to risk her own life and help the ailing princess by using Belle powers in unintended ways, Camellia now faces an impossible decision.
With the future of Orléans and its people at stake, Camellia must decide—save herself and her sisters and the way of the Belles—or resuscitate the princess, risk her own life, and change the ways of her world forever.
Tamora Pierce: Tempests and Slaughter c. könyve a következő, aminél megint előbújt a coverwhore énem. Tényleg nem tudok ezzel mit kezdeni, de láttátok már ezt a borítót? Egyébként egy fantasy, YA könyvről van szó és három varázslótanonc kalandjait ismerhetjük majd meg. Kicsit Magisztérium érzete van, jöhet!
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Arram. ​Varice. Ozorne. In the first book in the Numair Chronicles, three student mages are bound by fate . . . fated for trouble.
Arram Draper is a boy on the path to becoming one of the realm’s most powerful mages. The youngest student in his class at the Imperial University of Carthak, he has a Gift with unlimited potential for greatness–and for attracting danger. At his side are his two best friends: Varice, a clever girl with an often-overlooked talent, and Ozorne, the “leftover prince” with secret ambitions. Together, these three friends forge a bond that will one day shape kingdoms. And as Ozorne gets closer to the throne and Varice gets closer to Arram’s heart, Arram begins to realize that one day soon he will have to decide where his loyalties truly lie.
In the Numair Chronicles, readers will be rewarded with the never-before-told story of how Numair Salmalín came to Tortall. Newcomers will discover an unforgettable fantasy adventure where a kingdom’s future rests on the shoulders of a talented young man with a knack for making vicious enemies.
Lisa McMann: Dragon Captives könyve middle-grade, vannak benne sárkányok és fantasy. Na meg az ajánlás szerint a Harry Potter keveredik az Éhezők viadalával. Szerintem többet mondanom sem kell, ide vele!
Fülszöveg:
Ten ​years after Alex and Aaron Stowe brought peace to Quill and Artimé, their younger twin sisters journey beyond the islands in this first novel of a new sequel series to The Unwanteds, which Kirkus Reviews called “The Hunger Games meets Harry Potter.”
Identical twins Fifer and Thisbe Stowe have amazing yet uncontrollable magical abilities. They’re naturally more gifted than even their brother, Alex, the head mage of Artimé, could hope to be. But when they accidentally use their magic in the jungle of Artimé to strike down a beloved creature, Alex is furious, and threatens to lock them away until they can learn to control their power.
The threat is soon forgotten, though, when Hux, the ice blue dragon, comes to Artimé bearing the horrible news that his siblings have been enslaved by the notoriously evil Revinir, ruler of the dragon land.
Seeking a chance to right their wrong and escape their brother’s wrath, Thisbe, Fifer, and their friend Seth sneak away to rescue the dragons from grave peril. Will their untrained abilities be enough to save the dragons—and themselves—when they come face-to-face with the Revinir?
Február 15.
Aki követi a blogot az már biztosan tudja, aki nem az majd most megtudja, hogy hatalmas Victoria Schwab rajongó vagyok. Egyik kedvenc írónőm és szó szerint mindegy mit jelentet meg, azt el akarom olvasni. Felőlem receptkönyvet is adhat ki vagy szimplán pár papírfecnit rajta random szavakkal, akkor is kell. Az A Darker Shade of Magic trilógiájának elég nagy a sikere, szerintem fantasztikus, imádtam és most úgy döntöttem, hogy szeretném franciául is beszerezni, nem csak az első, de a február 15-én megjelenő második részt is. Meg majd idővel az összes többit. Ugyan miért? Részben azért, mert imádom a trilógiát és amúgy is le szeretném tenni a francia középfokú nyelvvizsgát, akkor már legyen egy kis élvezet is az arra készülésben, részben pedig, mert a borítót Charlie Bowater tervezte. Csak nézzetek rá és utána mondjátok, hogy nem szeretnétek a polcotokon tudni. 

Fülszöveg:
Kell az egyik utolsó vérmágus, aki képes utazni a London varázslatos városa által összekapcsolt párhuzamos világok között. Négy hónap telt el azóta, hogy egy rejtélyes obszidián kő a birtokába került, és találkozott Szelina Lila Barddal. Négy hónapja, hogy Fehér London uralkodói, a Dane ikrek elbuktak, és a követ a haldokló Holland testével együtt visszaküldte Fekete Londonba. 
Kell álmait most baljós mágikus események kísértik, ébren pedig folyton Lina Lila jár az eszében. Mialatt Vörös London az Elemek Viadalára – egy háromévente megrendezett nemzetközi, barátságos mágikus vetélkedésre – készül, egy bizonyos kalózhajó egyre közeledik. Időközben egy másik London lassan új életre kel. A mágia egyensúlya kényes és veszélyekkel teli; és ahhoz, hogy az egyik város felvirágozzon, egy másiknak vesznie kell…

Február 20.
Gwendolyn Clare: Ink, Iron, and Glass fülszövege is igen érdekesen hangzik (látjátok, fülszöveget olvasok! Ezt se gondoltam volna, hogy idáig jutok megint a sok csalódás után). Kíváncsi vagyok, hogy mit kezd az írónő azzal az ötletével, hogy az emberek egy része egy bizonyos toll és könyv segítségével képes világokat létrehozni.
Fülszöveg:
Can she write a world gone wrong?
A certain pen, a certain book, and a certain person can craft entirely new worlds through a branch of science called scriptology. Elsa comes from one such world that was written into creation by her mother—a noted scriptologist.
But when her home is attacked and her mother abducted, Elsa must cross into the real world and use her own scriptology gifts to find her. In an alternative 19th-century Italy, Elsa finds a secret society of pazzerellones—young people with a gift for mechanics, alchemy or scriptology—and meets Leo, a gorgeous mechanist with a smart mouth and a tragic past. She recruits the help of these fellow geniuses just as an assassin arrives on their doorstep.
In this thrilling debut, worlds collide as Elsa unveils a deep political conspiracy seeking to unlock the most dangerous weapon ever created—and only she can stop it.
Február 27. 
Az utolsó három nagyon várós megjelenéshez érkeztünk:
Ashley Poston: Heart of Iron könyvével igazából csak egy dolog miatt vannak kétségeim, méghozzá azért, mert sci-fi a drága. Viszont Poston stílusa tetszik, beleolvastam a Geekerellába és ezzel is szeretnék majd megpróbálkozni. Elvégre az Illuminaet és a Cindert is imádtam, szóval az esélyt megadom a Heart of Ironnak is, hátha Lunar Chronicles szintre emelkedik, az android része már megvan, illetve van egy kapitány is szerepet kap a csapatával. Thorne, te vagy az? 
Fülszöveg: 
Seventeen-year-old ​Ana is a scoundrel by nurture and an outlaw by nature. Found as a child drifting through space with a sentient android called D09, Ana was saved by a fearsome space captain and the grizzled crew she now calls family. But D09—one of the last remaining illegal Metals—has been glitching, and Ana will stop at nothing to find a way to fix him.
Ana’s desperate effort to save D09 leads her on a quest to steal the coordinates to a lost ship that could offer all the answers. But at the last moment, a spoiled Ironblood boy beats Ana to her prize. He has his own reasons for taking the coordinates, and he doesn’t care what he’ll sacrifice to keep them.
When everything goes wrong, she and the Ironblood end up as fugitives on the run. Now their entire kingdom is after them—and the coordinates—and not everyone wants them captured alive.
What they find in a lost corner of the universe will change all their lives—and unearth dangerous secrets. But when a darkness from Ana’s past returns, she must face an impossible choice: does she protect a kingdom that wants her dead or save the Metal boy she loves?
Rachel Hartman: Tess of the Road-hoz csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy SÁRKÁNYOK! Cukik.
Fülszöveg:
In the medieval kingdom of Goredd, women are expected to be ladies, men are their protectors, and dragons get to be whomever they want. Tess, stubbornly, is a troublemaker. You can't make a scene at your sister's wedding and break a relative's nose with one punch (no matter how pompous he is) and not suffer the consequences. As her family plans to send her to a nunnery, Tess yanks on her boots and sets out on a journey across the Southlands, alone and pretending to be a boy.
Where Tess is headed is a mystery, even to her. So when she runs into an old friend, it's a stroke of luck. This friend is a quigutl--a subspecies of dragon--who gives her both a purpose and protection on the road. But Tess is guarding a troubling secret. Her tumultuous past is a heavy burden to carry, and the memories she's tried to forget threaten to expose her to the world in more ways than one.
Utolsó megjelenés, amit már nagyon várok februárban az Jennifer A. Nielsen: The Traitor's Game ifjúsági könyve. Nem tudom miről fog szólni, mert Nielsen pontosan az az írónő, akinél mindig elspoilerezem magamnak a történetet, így megteszem a kellő óvintézkedéseket azáltal, hogy nem olvasom el a fülszöveget, soha. De Jennifer A. Nielsenről van szó, úgyhogy akarom. Csak jó lehet. 
Fülszöveg:
Nothing is as it seems in the kingdom of Antora. Kestra Dallisor has spent three years in exile in the Lava Fields, but that won't stop her from being drawn back into her father's palace politics. He's the right hand man of the cruel king, Lord Endrick, which makes Kestra a valuable bargaining chip. A group of rebels knows this all too well – and they snatch Kestra from her carriage as she reluctantly travels home.
The kidnappers want her to retrieve the lost Olden Blade, the only object that can destroy the immortal king, but Kestra is not the obedient captive they expected. Simon, one of her kidnappers, will have his hands full as Kestra tries to foil their plot, by force, cunning, or any means necessary. As motives shift and secrets emerge, both will have to decide what – and who – it is they're fighting for.
Jennifer A. Nielsen introduces us to an unforgettable new heroine in this epic tale of treachery and intrigue, love and deceit.
Számomra elég nagy kihívás lesz, hogy ne szerezzem be mind a 12 könyvet, amit kiszemeltem, ez már biztos. Majd márciusban beszámolok arról, hogy mennyire sikerült türtőztetnem magam. Ti miket terveztek februárban megvenni?
Üdv,

2 megjegyzés:

  1. Ez nem ér, külföldön miért jelenik meg ilyen sok jó könyv??? Itt miért nem???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hat, ez egy nagyon jo kerdes :D Azert mi sem panaszkodhatunk, csak meg uborkaszezon van, aprilisban majd az lesz a baj, hogy tul sok jo konyv jelenik meg :D

      Törlés

designed by Charming Templates