2018. február 15., csütörtök

HOMONNAY GERGELY: PUSZI, ERZSI

Hello Molycik!
Ma az állatkedvelőknek, közülük is inkább a cicásoknak kedvezek értékelésemmel, amely a Prológus Diktatúrák hetének keretén belül született meg. Kezeket fel ki ismeri már Erzsébet Fenevadova elnökasszony jelöltet?

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 186
Megrendelem
A könyvet köszönöm szépen
a Libri Kiadói csoportnak!
Fülszöveg:
Erzsébet ​Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony… Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos – többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak.
Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket.
Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely, próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket.
"A szépség nem az arcodon van, nem is a mosolyodban, de még csak nem is a szívedben. A szépség a bundádban van, a tappancsod párnácskáiban és a bajszod végében, ahogy pöndörödik, és ami csiklandozza a másikat – akár egy életen át.
Erzsébet Fenevadova

Kezdetnek azt tudnotok kell rólam, hogy hatalmas cicapárti vagyok. Jelenleg is három komisz cicmók boldogítja az életemet és tesznek róla, hogy Gergelyhez hasonlóan én se unatkozzam, meg úgy a családban senki. Milyen szolgák lennénk akkor? Erzsébet nevével először facebookon találkoztam és igazából nem is a nevével, hanem a képével. Valamelyik ismerősöm likeolta egy bejegyzését, amin nagyon jót mosolyogtam és attól kezdve lényegében beléptem a Puszi, Erzsi fanklubba. Amikor pedig megtudtam, hogy majd 200 oldalon keresztül élvezhetem Erzsébet Fenevadova életmód tanácsait és iránymutatását ahhoz, hogy purrfect szolgálója legyek a cicáimnak, azonnal tudtam, hogy be kell szereznem a könyvet. 
"A szépségem titka ugyanis két halfaj: az egyik a tonhal, a másik pedig életem mottója, a szarok rája."
A könyvben közelebbről is megismerhetjük Erzsi mindennapjait, megtudhatjuk, hogyan került Gergelyhez, miért kapta a nevét, az első nagy szökésre is fény derül és az is világossá fog válni, hogy az embereknek is ivartalanításra van szüksége, akkor majd nyugodtabb lesz az életük is és végre foglalkozhatnak az igazán fontos dolgokkal, például azzal, hogy tonhallal szolgálják ki kedvencüket. Közben pedig elmerenghetünk azon, hogy szegény cicáknak mennyire nehéz sorsuk van, el kell viselniük minket, kétlábú halandókat.
"Aludj sokat, mozogj rendszeresen, egyél tonhalat, és ne csak az alomba szarj, hanem a világra is. Ez a hosszú, boldog élet titka."
Az Erzsébet által elmesélt történetek számomra nagyon szórakoztatóak voltak, némelyiknél pedig azonnal elkapott a déjá vu érzése... Kivel nem történt még meg az, hogy a cicc szétrágta az iPhone kábelét? Valahogy nagyon át tudtam érezni Gergely fájdalmát, tényleg piszok drága egy zsinór és Gombóc pont a múlt héten döntött úgy, hogy jobb lesz nekem nélküle. Az elhullott kis madárkákról lassan megemlékezést is tarthatnánk a kertben és még csak most jön majd a tavasz meg a nyár. Az üvegpoharakért és mindenért, ami a földön összetörve végezte is mormolhatnánk egy imát. És ez a sor még rohadt hosszú lenne, ha folytatnám, de engedjétek meg, hogy két történetet elmeséljek még, utána abbahagyom a sztorizgatást. 
"Minden áldott nap hinned kell abban, hogy ami a tiéd, az a tiéd lesz. Amit neked szántak, az nem pottyanhat más ölébe. 

A cinegemadár viszont az enyém!"
Öcsi és Erzsébet
Mindkettő főszereplője a vörös, nagyságban lassan Garfieldhoz hasonlító cicám: Öcsi. Hatalmas lakberendező a mafka, ebből volt is már párszor problémánk, amikor nem egyezett az ízlésünk. Az első esetben úgy döntött, hogy az ablakpárkányon nincs jó helyen, öhm ... semmi, így sikerült a nyakamba borítania a tanulás mellé félretett energiaitalomat. Mondhatom megtanultam a leckét, azóta se tettem a fejem a párkányra semmiféle folyadékot. A másik eset alkalmával felmérte, hogy elég strapabíró és stabil-e az éjjeliszekrényem, aminek mindkét kihúzós fiókja nyitva volt, tetején foglalt helyet a nyomtatóm, mert lusta dög voltam eltenni előtte való este, használat után. Cicmák megmászta a szekrényt, nagyon profin, ha olimpiai szám lenne a szekrénymászás tuti arany érmet kapott volna, csak nem számolt azzal, hogy még annak ellenére is, hogy a szekrény tetején ott volt a nyomtató, nem volt eléggé megpakolva. A szekrény felborult, nyomtató összetört, mellé természetesen a földön volt a laptopom és a telefonom, amire ráborult macskástul minden. A laptop szerencsésen túlélte, a telefonnak az üvegfólia volt a megmentője és a cica is jól van. A nyomtató kevésbé, de járulékos veszteségnek betudtuk, máskor hagyom hadd rendezkedjen Öcsi és nem veszek instabil szekrényt vagy legalább megpakolom rendesen. 

Gombóc és Erzsike
Ja, szóval jó pár helyzetnél ismerős helyzetekkel találtam magam szemben, ami csak még személyesebbé és szórakoztatóbbá tette számomra a könyvet. Az illusztrációk még jobban színesítették, a stílus pedig elragadó volt. 

Összességében, aki követi az elnökasszonyt Facebookon az a könyvet is biztosan szeretni fogja, mert lényegében ugyanaz csak kicsit hosszabban, de még sem annyira hosszan, hogy az már sok legyen és ne akarná a szerencsétlen, tanácsra vágyó kétlábú tovább olvasni. Aki pedig nem ismeri Erzsébet Fenevadovát, de van cicája vagy volt az se aggódjon, tuti, hogy jó pár helyzet ismerős lesz számára. 

"Addig szeresd a cicádat, amíg veled van, ha átment a szivárványhídon, sírni fogsz."
Értékelés: 5/5
Kedvenc szereplő: Erzsébet Fenevadova, ki más? 
Kedvenc rész: az egész, de az iPhone töltő elrágós eset nagyon közel áll a szívemhez

Szeretitek a cicákat vagy inkább kutyások vagytok? :)
Üdv, Puszi, 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates