2019. január 4., péntek

TERVEK A VIZSGAIDŐSUCK MARADÉKÁRA (TERVEK #8.)

Hello Molycik!
Nincs vizsgaidősuck számomra a szokásos, ugyan mit kéne elolvasni ebben a pár hétben poszt nélkül. Viszont idén kicsit megcsúsztam, ugyanis már csak 2 vizsgám van hátra, így főként azt tűztem ki célul, hogy az Átviszem jövőre posztban emlegetett könyvek közül minél többet folytatok, befejezek. Ha pedig azokat nem szívlelném valami miatt, akkor van egy alternatív listám, amiről választhatok.

Nem választottam sokat, mert az garantálná a katasztrófát, kivételesen reális elvárásaim vannak. Szerintem.

Vivien Holloway: Mesterkulcs 
Fülszöveg:
„Gyerekkoromban ​számtalanszor hallottam a Mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A Mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”

Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás Mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

Victoria Schwab: Egy sötét duett 
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York Times-bestseller Verity szörnyei-duológia lenyűgöző zárókötete!

A világ meghasad, ahogyan ők is.

Kate Harker nem fél sem a sötéttől, sem a szörnyektől. Sőt, vadászik rájuk, és piszkosul jól csinálja.

August Flynn szörnyetegnek született, de mindennél jobban vágyott arra, hogy ember lehessen. Most el kell fogadnia saját természetét: kerüljön bármibe, végig kell járnia az utat, amelyet sorsa kijelölt számára.

Fél évvel Kate és August első találkozása után az emberek és szörnyek háborúja immár nem csupán egy lidércnyomásos álom, hanem maga a valóság. Verity városában Augustnak olyan vezetővé kell válnia, ami ellen örökké tiltakozott, míg ezalatt Prosperityben Kate azzá a kegyetlen vadásszá edződött, aki mindig is lenni szeretett volna.

A sötétségben új szörny ébredezik, egy lény, amely a káoszból táplálkozik és felszínre hozza áldozatai belső démonait. Hazacsalogatja Kate-et, aki kénytelen visszatérni Verity háború dúlta városába, Augustnak pedig újra meg kell tanulnia bízni a lányban. A kérdés csak az, a valódi szörnyet lesz könnyebb legyőzniük, vagy azt, amelyik a tükörből néz vissza rájuk?

Trollok alkonya - Három középkori történet Izlandról
Fülszöveg: 
Az internetes kommentfolyamok trolljait mindenki jól ismeri. De vajon milyenek voltak eredetileg, amikor még a hófödte hegyeket, barlangokat és sziklapusztaságokat kísértő szörnyetegeket hívták így a középkori Norvégiában és Izlandon? 
A kötetben szereplő három történetből kiderül, hogy rosszindulat és bajkeverés tekintetében alig különböztek a 21. századi rokonaiktól. Ez azonban csupán az egyik aspektusa ezeknek a különös lényeknek, akikben a féktelen indulatok mellett ugyanúgy megtalálható volt a konok élniakarás és a vulkáni erejű költészet is, mint a csak a gleccserek magányával gyógyítható, mély szomorúság. 
A Dunajcsik Mátyás fordításában most először olvasható szövegek egyben izgalmas bevezetőként szolgálnak az óészaki sagák világába is, melyek nélkül sem A Gyűrűk Ura, sem a Trónok harca nem születhetett volna meg.

Összesen ennyi lenne. Mind három könyv viszonylag rövid, vagy ha terjedelemre hosszabb is (Schwab), mindenképp gyorsan olvasható. Várólista csökkentésem százalékain dobnának egy kicsit, az biztos. Plusz, tényleg nagyon régóta tervezem olvasni mindhármat. Schwabot, mert Schwab és imádtam az Egy kegyetlen dalt. Winie esetében a Végtelen horizont iránti rajongásom és RavenS dicsérő szavai motiválóak, míg a trollos könyv esetében szimplán az, hogy érdekel. 
Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates