2020. január 3., péntek

ÚJÉVI FOGADALMAK BOOKTAG (BOOKTAG #16.)

Hello Molycik!
Dorka kihívott egy booktagre, ami az újévi fogadalmakról szól. Kivételesen nem halogatom ezer évig a kitöltést. Vágjunk is bele!

Dorka bejegyzését >>itt<< tudjátok elolvasni.

Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle

Moskát Anitától már nagyon érik az olvasás. Ezer éve ígérgetem Uszámának, hogy elolvasom kedvenc írónőjének könyveit, de hát ismertek... A 100 könyv, amit el szeretnék olvasni listámon is fent van tőle a Horgonyhely, majd meglátjuk, hogy 2020-ban sikerül-e végre kihúznom a listámról Anita regényeit.

Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni
Minimum 100 ilyen könyvem van, de komolyan. Egy teljes listát készítettem ebből a célból, szóval nagyon nehéz egyetlen egy könyvet választani. Ha muszáj, akkor mondjuk legyen Pierce Brown-tól az Iron Gold. Csak mert szeretem, ahogy Brown ír és a világ, amit megteremtett nagyon érdekes. 

Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni
Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról. Ezer éve tbr listás és ideje lenne már megismerkedem Márquez több regényével is. 

Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni
Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései. Az egyik örök kedvenc könyvem és már egy ideje gondolkozom rajta, hogy újra elő kellene vennem, feleleveníteni, hogy miért is szeretem annyira ezt a történetet. 

Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom. A Six of Crows óta tudom, hogy minél előbb el kell olvasnom a folytatást is. AZ egyik legizgalmasabb történet volt, amit a tavalyi év során olvastam, szóval le a tbr listáról, fel a kedvencekre!

Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél
Colleen Hoover, mert nélküle egy év sem telhet el. Most egész sok könyve tbr listás nálam, szóval még válogathatok is. A Too Late hamarosan sorra fog kerülni, az biztos. 

Egy jó vastag könyv, amit beterveztél
R. F. Kuang: Sárkányköztársaság. A Mákháború is egy féltégla volt, ráadásul teljesen lenyűgözött. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog, szóval csak reménykedni merek benne, hogy a folytatás is hasonlóképp levesz majd a lábamról. 

Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén
Veres Attila: Odakint sötétebb. Uszámától kaptam az idei Prológusos karácsonyon és megígértem neki, hogy nem halogatom túl sokáig. 

Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2020-ban fogsz
Nem igazán jut eszembe olyan sorozat, amit most szeretnék elkezdeni és amiről tudom, hogy majd 2020 során be is fejezem. Talán Gail Carriger Napernyő Protekturátusának van esélye. 

Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz 2020-ban fejezni
Christelle Dabos Tükörjárók sorozata. Már most fáj érte a szívem. Nem akarom, hogy vége legyen :( 

Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Persze, hogy van. 100 könyv. Itt a lista, hogy melyek azok. 

Bármilyen egyéb célkitűzés?

Kihívni most nem terveztem senkit, de nyugodtan vigyétek, ha megtetszett! :)
Üdv,

4 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy kitöltötted *szívszívszív* (bocsi, pc-ről nem megy :D) Reagálások:
    - Gail Carriger Napernyő Protekturátus: nekem is el kéne kezdenem? :D régebben többen ajánlották, de arany pöttye miatt félek tőle :(
    - Too Late: nekem ez csalódás volt, olvastam már tőle ezerszer jobb könyvet is. De remélem Neked tetszeni fog :)
    - Horgonyhely: közös olvasás? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mikor kerítek sort a Horgonyhelyre, de olvashatjuk közösen xD Carrigert Pron belül többen is ajánlották, bennük megbízom :D Az arany pötyis könyveket meg amúgy is szeretem, a Calderon is az és hatalmas kedvencem :DDD Too Lateről hallottam, hogy elég mexikói szappanoperás, de CoHo írta, el kell olvasni :P

      Törlés
  2. Huha, szuper kötetek kerültek a bejegyzésedbe! Colleen Hoovertől én is szeretnék idén is olvasni, az új könyvét, a November 9-t. Na meg persze alig várom, hogy jöjjön Magyarországra!
    Moskát Anita könyvével már én is egy jó ideje szemezgetek, több és többféle olvasási stílussal rendelkező könyvmolyok is ajánlották. Idén biztosan sorra fogom keríteni! (Nem egy ilyen célom van, oops. :D)

    Hajrá-hajrá mindehhez!

    Millió puszi:
    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvashatjuk Moskátot közösen Dorkával :D Nekem Uszáma és Szonja ajánlja folyamatosan, hogy olvassam. A November 9 az egyik kedvenc CoHo könyvem <3

      Törlés

designed by Charming Templates