2020. február 9., vasárnap

JANUÁRBAN OLVASTAM (WRAP-UP #14.)


Hello Molycik!

Utolsó napunkhoz érkeztünk a Várólista csökkentős projektünknél, így összegezném, hogy miket is olvastam januárban. Igazán produktív hónapon vagyok túl, csak úgy faltam az oldalakat. Vágjunk is bele az összegzésbe!

Az év elejét A Szépség és a Szörnyeteg – Egy elvarázsolt történetével kezdtem. Ismerős történet, jó kis nosztalgia faktorként szolgált. Igazából úgy került a kezembe, hogy pakolgattam a polcomon, elkezdtem lapozgatni és sikerült végigolvasnom. A kötet extrája, hogy a filmből származó képekkel illusztrálták, ami egy kis pluszt adott az olvasási élményhez. Szerettem, nagyon is. 

A Szépség és a Szörnyeteg után szintén megláttam és elolvastam módon jött a sorban következőként az Utazás a mágia történetében, ami a Harry Potter világához kapcsolódik. Az illusztrációk teljesen levettek a lábamról és érdekes infókkal volt tele, azonban annyira nem sikerült elvarázsolnia. Az pedig kicsit zavaró volt, hogy a jegyzetek és levélrészletek angolul voltak. Valahogy olyan félkésznek hatott tőle a könyv, pedig sokat olvasok angolul és nem tartott semeddig átkapcsolnom fejben egyik nyelvről a másikra. 

Tavaly kezdtem bele Connie Glynn Rosewoodi krónikák sorozatába, melynek a folytatására januárban került sor. Egyszer olvasósnak cuki és tökéletes. A sztori könnyen kiszámítható, de az első rész után már nem is vártam hatalmas meglepetéseket. Meg azért szórakoztató és egész jók a karakterek. Kíváncsi vagyok, hogy hová fut ki a hajó a végén. 

A hercegnők után még kicsit maradtam a varázslat világában és kézbe vettem a féltégla méretű Legendary-t. A Caravallal anno nem voltam kibékülve, unalmasnak találtam, nem ragadott magával. Túlzás lenne azt mondanom, hogy rajongtam a Legendary-ért, mert nem tettem, de élveztem olvasni és gyorsan a végére értem. Kiszámítható volt a sztori, mégis Tella szála számomra ezerszer érdekesebb volt, mint Scar vergődése az első részben. 

Próbáltam a varázslat világából kiszakadni egy kis időre, nem sikerült teljes mértékben. A Karolina és a krakkói babakészítő volt a próbálkozásom, ami egy meseszépen megírt, fontos és komoly témákat feszegető mű. Kötelező olvasmánnyá tenném, hihetetlenül tetszett.  R. M. Romeronak sikerült a holokausztot úgy bemutatnia, hogy akár gyerekek részére is befogadható legyen az a horror, amit akkor megéltek az emberek. Molyon csak így fogalmaztam: Egy gyönyörűen megírt borzalmakkal és rettegéssel teli történet, amelyet átjár a kedvesség. 

Karolina után sikerült megvalósítanom azt, hogy ne csak fantasy-t olvassak és kilépjek a varázslatok világából. Helen Hoang könyvére, A szerelem egyenletére esett a választásom. Egynek elment, gyorsan lehetett haladni vele, de semmi eget rengető élményt nem adott. Viszont még mindig jobban élveztem mint Emma Chase herceges csodáját, amit alig tudtam végigolvasni. Tetszett, hogy az escort fiú és az Aspergeres lány egymásra talált, de azért tele volt klisékkel, amit meg nehezen tolerálok. De hát ez vagyok én. 

Utolsó olvasmányom a hónapban Victoria Schwabtól volt a City of Ghosts. Schwab néniben sosem csalódok, mindegy milyen műfajban ír. Nagyon tetszett, hogy gyermekirodalmat olvashattam tőle és a történet is izgalmas volt. Annyira a szellemes sztorikat nem szeretem, mert félős nyuszi vagyok, de itt nem volt problémám ezzel. Cassidy kalandjai teljesen elfeledtették velem a mindennapok problémáit, pedig nem jutott olyan sok időm a hó második felében, hogy olvassak. 

Januárban tehát 6 db könyvet fejeztem be, viszont elkezdtem egy csomót. A függő olvasmányaim a következők:

Colleen Hoover: Too Late – Túl késő 
- lesz a közeljövőben egy Colleen Hoover projektünk, oda olvasom. Hát, maradjunk annyiban, hogy eddig ez az egyik leggyengébb CoHo történet. A Slammed még mindig a legalja, de közel jár a sikerhez a Too Late is. Bízom benne, hogy a végére, azért még változik a véleményem és remélhetőleg pozitív irányba. 

Helen Hoang: Menyasszony rendelésre 
- Tudom, tudom. Pont fentebb írtam, hogy nem bírom a klisétengereket, erre egy újabb Hoang könyvet olvasok. Nos, ez csak így megtörtént. Megszereztem a folytatást és gondoltam elolvasom. Olyan 5-6 oldalt olvastam is belőle, azóta se többet. 

William Burnett – David J. Evans: Tervezd meg az életed 
- Mindig próbálkozom az önfejlesztő, ismeretterjesztő könyvekkel is, de sosem sikerrel. Azért még nem adom fel. Érdekes az egész design thinking felvetés, de nagy dózisban nekem sok. Van egy olyan érzésem, hogy ezt a könyvet jó pár hónapig magammal hurcolom majd. 

Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower 
- Mindig emlegetem ezt a könyvet, hiszen az egyik kedvencem. Úgy gondoltam, itt az ideje egy újraolvasásnak és el is kezdtem a buszon, majd abba maradt. Továbbra is imádom a gondolatokat, amik megjelennek benne és érzelmileg nagyon hat rám a mai napig. Folytatni fogom az újraolvasást hamarosan, az biztos. 

Alwyn Hamilton: A vég hősnője 
- Szintén újraolvasás. Igazából csak fel szeretném frissíteni az emlékeimet, mert nem ártana a fontos infókra is emlékezni mielőtt projekteznék vele. 

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz 
- RavenS folyamatosan áradozik róla és az egyik kedvenc könyve, úgyhogy kölcsönkértem tőle. Viszont egy féltégla és nem akartam magammal hurcolni mindig, így abbamaradt az olvasása. Mindenképp folytatni fogom, mert egyébként teljesen magával ragadó a stílusa és egy igazán izgalmas történet kezdett el kirajzolódni előttem, ami a mai napig eszembe jut alkalomadtán. Ja és projektezünk Erin új könyvével, szóval mindenképp el szeretném olvasni mindkét könyvét márciusig. 

Ez lett volna a január számomra, ha az olvasásokat vesszük figyelembe. Magánélet tekintetében szerencsére most suli nincs, majd csak február végén, viszont nyelvvizsgára készülök és elkezdtem dolgozni is. Ezáltal pedig sokkal kevesebb időm marad úgy mindenre. Fura és még szoknom kell.

Ti miket olvastatok januárban? 
Üdv,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates