2020. február 3., hétfő

FEBRUÁRI TBR LISTÁM (VÁRÓLISTA CSÖKKENTÉS #21.)

Hello Molycik!

A Prológus csapatával úgy döntöttünk itt az ideje egy kis várólista csökkentésnek. Rögtön év elején, mert szükségünk van rá. Lassan ugyanis ránk szakadnak a könyvespolcok, úgyhogy szerintem 2020-ban is lesz néhány hasonló megmozdulásunk. Részemről egészen jól sikerült a projekt, rengeteg könyvet elolvastam januárban és most is az olvasós én-időmet szakítom meg a bejegyzés írással. A januári olvasmányaimról a napokban olvashattok majd, igaz nem tudom, hogy pontosan mikor, mert kedden Kisasszonyokat nézek, és nagyjából minden napom reggeltől estig tele van, de igyekszem kiírni magamból a gondolatokat. Hamarosan. Addig is, egy kis tervezgetés, mert nem tudok elszakadni ettől a szokásomtól. 

Február egy rövid hónap, ezért három könyvet tűztem ki célul. Szeretnék ennél többet olvasni, azonban ezeket a kiválasztottakat mindenképpen szeretném végre elkezdeni. 

Az egyik ilyen könyv Erin Morgenstern-től a Csillagtalan ​Tenger. Projektünk lesz vele, amiben részt veszek, így előbb vagy utóbb muszáj lesz elkezdenem vele foglalkozni ráadásul ez mozgat meg legjobban a kiválasztottjaim közül. Érdekes a fülszövegben felvázolt történet és már az Éjszakai cirkusz stílusáért is odavagyok, szóval muszáj belevágnom egy újabb Morgenstern kalandba. 

Márciusban érkezik az
Agave Könyvek jóvoltából!
Fülszöveg:
A ​rajongók millióit világszerte meghódító Éjszakai cirkusz szerzője egy titkos föld alatti világban játszódó, kortalan szerelmi történettel tér vissza, melynek a szereplői kalózok, festők, szeretők és hazugok, valamint egy gyönyörű, csillagtalan tenger.
Zachary Ezra Rawlins egy nap rejtélyes könyvet talál az egyetemi könyvtárban. A szerelmes rabokról, kulcsgyűjtőkről és névtelen őrzőkről szóló történetek olvasása során ugyanis felfedez valami furcsát: a lapok egyszer csak a saját gyermekkorát kezdik el leírni hihetetlen pontossággal. Miközben értetlenül áll a megmagyarázhatatlan jelenség előtt, és kétségbeesetten igyekszik rájönni, hogyan örökítették meg az élete történetét, Zachary rábukkan néhány nyomra – egy méhre, egy kulcsra és egy kardra –, amelyek elvezetik egy titkos New York-i klub álarcosbáljába. Nem sokkal később pedig egy régi könyvtárban találja magát, amely mélyen a föld alatt rejtőzik, és igazi csodákat rejt.
Ezen a helyen elveszett városok vannak, és szeretők lakják, akik az idő határait átlépve az ajtórések alatt csúsztatják be egymásnak a leveleiket, miközben a halottak elfeledett történeteket suttognak. Zachary megismeri az őrzőket, akik nagy áldozatot hoztak azért, hogy megvédjék ezt a világot, akik feláldozták a szemük világát és a nyelvüket, hogy megóvják az archívumot. És találkozik azokkal is, akik el akarják pusztítani. Összefog Mirabellel, a hely elszánt, rózsaszín hajú védelmezőjével, és Doriannel, a jóképű, mezítlábas férfival, majd bejárja a kanyargós alagutakat, a félhomályos lépcsőket, a zsúfolt báltermeket és a varázslatos világ édes ízű tengerpartjait, közben pedig ráébred, hogy mit is kell tennie. Nemcsak abban a rejtélyes könyvben, hanem a saját életében is.
Erin Morgenstern új regénye arannyal átszőtt fantázia, ami végig azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent valójában a történetek ereje. A Csillagtalan Tenger egy könyvrajongókhoz írt szerelmes levél. Álomszerű és nyugtalanító, tele érzelmekkel, rejtéllyel és szenvedéllyel.
A következő választottam, a Jellicoe Road, ami azért került listára, mert akármikor szóba kerül, So-So állítja, hogy meglepően jó. Neki köszönhetően szereztem be és minél előbb elolvasom, annál előbb tudom eldönteni, hogy igaza volt-e. Mostanában kicsit csalódtam a különböző pöttyös könyvekben és besokalltam tőlük. Remélem nem lesz ez is egy a tucat közül. 
Fülszöveg:
Ebben a lírai, lebilincselő, díjnyertes regényben semmi sem az, aminek látszik, és minden nyom újabb kérdésekhez vezet.
Taylor Markhamet tizenegy éves korában elhagyja az édesanyja. Tizennégy évesen megszökik a bentlakásos iskolából, ám egy rejtélyes idegen a keresésére indul, és visszaviszi. Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni. Ráadásul Hannah, az egyetlen felnőtt, akiben Taylor megbízik, váratlanul eltűnik. Ha Taylor össze tudja rakni a Hannah által hátrahagyott nyomokat„ a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad választ, de a jövőjét is megváltoztatja.
Utolsó a listában pedig Pullman bácsitól a Por könyve. Nem is olyan régen befejeztem a trilógia újraolvasását és a sorozat megnézését, így kell valami, ami pótolja az űrt. Ráadásul hamarosan, remélhetőleg tavasszal kezemben tarthatom az új részt is. 
Fülszöveg:
A tizenegy éves Malcolm Polstead és daimónja, Asta a szüleivel él az Oxford környéki Pisztráng Fogadóban. A Temze folyó túloldalán – amelyen Malcolm gyakran hajózik imádott kenuján, a La Belle Sauvage-on – áll a Goodstow Apátság, az apácák otthona. Malcolm megtudja, hogy az apátságban féltve őriznek egy leány csecsemőt, Lyra Belaquát, akit többen is el akarnak rabolni… Közben a sűrű esőzések miatt az emberek soha nem tapasztalt árvíz közeledtéről beszélnek…
„Mindig szerettem volna elmesélni, hogy Lyra hogyan került a Jordan Kollégiumba. Miközben ezen gondolkoztam, megjelent előttem egy hosszú történet, amely Lyra csecsemőkorában kezdődik és felnőttkorában végződik. Ebben a kötetben Lyra még kisbaba, a következőben pedig húsz éves. A harmadik és egyben utolsó résszel kapcsolatban lakat van a számon…” (Philip Pullman)
Olvastátok már a fentebb említett regényeket? Miket terveztek februárban olvasni? Várom a Ti listáitokat is! :)
Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates