2018. május 1., kedd

MÁJUSI MEGJELENÉSEK (MEGJELENÉSRE VÁRVA #6.)


Hello Molycik!
Elég régen nem jelentkeztem már és a mostani is egy előre megírt bejegyzés, de igyekszem hamarosan visszatérni az élők közé. Most nagyjából minden szabad energiám a munka, a szakdolgozat, a Prológus és a költözés foglalja le. De azért ez nem akadályoz meg abban, hogy várjam a friss megjelenéseket. A május egyébként külföldön mindig egy dömping, itthon kevésbé, mert még rápihennek a kiadó a Könyvfesztre és felkészülnek a Könyvhétre, szóval többségében megint külföldi megjelenésekkel fogok jelentkezni.


Mivel magyar megjelenésből most kevesebb van, összesen csak 5, ezért velük kezdem, meg amúgy is a magyarokkal szoktam nyitni a sort. Május elseje van, és ma jelent meg elméletileg Boldizsár Ildikótól a Hamupipőke Facebook-profilja (gyakorlatilag elv megjelent a Könyvfeszten - szerk.), ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert pszichológia témájú. Aztán május 15-én az Agave Könyvek hozza China Miéville: A ​város és a város között, ami egy kicsit komolyabb hangvételű könyv mint, amiket általában olvasni szoktam, de néha muszáj a komfortzónán kívül is mozogni.

Megrendelem
Fülszöveg:
Boldizsár Ildikó legújabb kötete egyéni és csoportos eseteket mutat be a szerző praxisából, a problémák és a kliensek sokféleségével bizonyítva a meseterápia változatos és széleskörű alkalmazási lehetőségeit. Többek között egy motiválatlan gimnáziumi fiúosztály; börtönbüntetésüket töltő anyák és gyermekeik; egy sikeres, ám kórosan elégedetlen középkorú férfi; egy életközépi válságba került nő és egy szerelmi háromszögben vergődő, döntésképtelen pár történetét ismerheti meg az olvasó, a terápiához tartozó mesékkel együtt. 
A kötet 2018 őszén németül is megjelenik.


Megrendelem
Fülszöveg:
Valahol Kelet-Európa peremén, az ódon, szürke Besźelben Tyador Borlú felügyelőt holttesthez riasztják. A névtelen utcalánynak tűnő áldozat ügye rutinvizsgálatnak indul, de hamarosan egyre szövevényesebbé válik, és a rendkívül különös határzóna túloldalára, a modern, gazdag Ul Qomába vezet. A két városban, ahol az élet leghétköznapibb apróságait is furcsa előírások szabályozzák és láthatatlan hatalom felügyeli a rendet, egyre több érdekcsoport igyekszik ellehetetleníteni Borlú munkáját. A felügyelő azonban változatlan elszántsággal kutatja a névtelen lány és egy betiltott mítosz rejtélyét, hiába törnek az életére nacionalista csoportok és pitiáner bűnözők… illetve bármi is legyen az, ami a két város közötti hasadékokban rejtőzik.
China Miéville egyik legfontosabb művét tartja kezében az olvasó, ami a megjelenését követően elnyerte a Hugo-, Arthur C. Clarke-, World Fantasy- és Locus-díjakat, illetve 2018-ban a BBC Two sorozatra adaptálta David Morrissey főszereplésével.

Végezetül május 28-án három újdonság is a polcokra kerül. Mindháromra fenem a fogam. Az egyik Morgan Rhodes: Lázadók ​tavasza, ami a Falling Kingdoms, azaz Királyok csatájának a folytatása és, amit már olvastam, de ha már megvan az első rész, akkor legyen meg a folytatás is. Egyébként a könyv nem rossz, csak kicsit lassú. Mondjuk nekem a FK is tetszett, bár a fordítással voltak problémáim, ugyanis nem mindegy, hogy valakinek elvágják a nyakát vagy csak megvágják... 

Megrendelem
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​hatalomhoz vezető út… 
vérrel és mágiával van kikövezve. 
Egy véres ostrom során Auranost lerombolták, a fiatal királynő pedig árvaságra jutott és trónfosztott lett. A három királyság – Auranos, Limeros és Paelsia – Mythica néven egyesült. Ám az ősi, veszedelmes mágia vonzása még erős, és kész rá, hogy ne csak Mythicát, hanem az egész világot uralja…

A csata közepén négy fiatal, bátor ember a mágia és az általa kívánt hatalom vonzásába kerül. Cleónak segíthet a trón visszaszerzésében. Jonas kezeiben eszköz lehet hazája felszabadításához, Lucia pedig az ősi jóslatot teljesítheti általa. És ha a mágia Magnus birtokába kerülne, végre bizonyíthatna apjának, aki kemény kézzel uralkodik Mythica felett.
Mikor Gaius utat kezd építeni a Tiltott hegyekbe, hogy azokat Mythicához csatolja, szikrát gyújt az emberek szívében, amely örökre átformálja ezt a földet. Gaius útját vér szegélyezi, és megépítésének kozmikus következményei lesznek.
A népszerű Falling Kingdoms-sorozat második kötete.

A másik két könyvről sokat ugyan nem tudok, de itt hagyom nektek a fülszöveget és tanulmányozzátok. Az Álomcsapdát még a külföldi megjelenésekor néztem ki magamnak, mert tetszett a borítója, a Benyák könyvet pedig az olvassunk minél több könyvet magyar íróktól projektem keretén belül szeretném olvasni. 

Megrendelem
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Álmokat ​kértek. Rémálmokat kaptak.
Az emberek többsége könnyen elalszik. 
Ez azonban elérhetetlen álom Cata, Fergus és még öt fiatal számára, akik ezért önként részt vesznek egy forradalmian új orvosi kísérletben. Álmatlanságuk olyan súlyos, hogy a kezelés, amit eddig csupán egyetlen tesztalanyon próbáltak ki, az utolsó szalmaszálat jelenti számukra. Ám a béta-csoport esetében a teszt a legkevésbé sem a tervek szerint alakul…

Röviddel azután, hogy a hét fiatalt elaltatják, katasztrófa történik. A fiatalok egy közös álomvilágban találják magukat, és mivel nem emlékeznek a kísérletre, azt se tudják, hogyan kerültek oda.
Míg ennek megpróbálnak a végére járni, iszonyú felismerésre jutnak: csapdába estek egy olyan világban, ahol megelevenednek a legvadabb rémálmaik. A tudatalatti álomvilág irtózatos szörnyei, a múlt elfeledettnek hitt vérfagyasztó titkai kínozzák a kis csapatot. Ismeretlenül is ki kell tartaniuk egymás mellett, hiszen a borzalmakkal csak így nézhetnek szembe.
Ha nem jönnek rá, hogyan küzdjék le az álmaikat, sose fognak felébredni.

Megrendelem
Fülszöveg:
Esküdt ellenségek. Ők ketten. Akiket a halál sem ment meg attól, hogy egymásnak essenek. Minden időkben, újra és újra. 
A felfedezések korában, egy rozzant vitorláson hánykolódva az óceánon a régi és az újvilág közt. A nagy francia forradalom utáni évtizedben, de Sade márki meglepetésekkel teli, bizarr kastélyában. A viktoriánus London bűzös sikátoraiban, ahol Hasfelmetsző Jack szedi áldozatait. Háborúkban, végnapokban mindig szembetalálkoznak, és mindhalálig harcolnak önmagukért, a hitükért vagy a szeretett nőért. 
Most pedig, végül, itt állnak egymással szemben, és ezúttal mindannyiunk sorsáért kell megküzdeniük. 
Benyák Zoltán, aki olykor vérfagyasztóbb, mint Stephen King, máskor merészebben mesél, mint Neil Gaiman, ezúttal a világ legkegyetlenebb küzdelméről ír, amely átível történelmünkön – a régmúltból az elképzelt, távoli jövőbe.

Térjünk is át a külföldi megjelenésekre. A legtöbb könyv rögtön elsején megjelenik, hogy már a hó elején éhezzünk. Amit már korábban, olyan február környékén előrendeltem az Rick Riordan: The Burning Maze és Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight. Mindkettő must have és alig várom, hogy letapizhassam őket, mert gyönyörű borítókat kaptak *.* Bár kétes, hogy valaha meg is érkezne Bookdepositoryról az ACOFAS, ugyanis még fel se adták, meg már történelmünk van a depoval. Az SJMaas könyveim mindig hibásan érkeznek és 1-2 hónap várakozás után. Riordant már feladták több mint egy hete, jövőhéten szerintem meg is érkezik. Amit viszont nem rendeltem MÉG meg, de megfogok az egy kiegészítőkötet: Rick Riordan: Brooklyn House Magician's Manual. Riordan, tehát kell. 


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
The ​formerly glorious god Apollo, cast down to earth in punishment by Zeus, is now an awkward mortal teenager named Lester Papadopoulos. In order to regain his place on Mount Olympus, Lester must restore five Oracles that have gone dark. But he has to achieve this impossible task without having any godly powers and while being duty-bound to a confounding young daughter of Demeter named Meg. Thanks a lot, Dad.
With the help of some demigod friends, Lester managed to survive his first two trials, one at Camp Half-Blood, and one in Indianapolis, where Meg received the Dark Prophecy. The words she uttered while seated on the Throne of Memory revealed that an evil triumvirate of Roman emperors plans to attack Camp Jupiter. While Leo flies ahead on Festus to warn the Roman camp, Lester and Meg must go through the Labyrinth to find the third emperor—and an Oracle who speaks in word puzzles—somewhere in the American Southwest. There is one glimmer of hope in the gloom-filled prophecy: The cloven guide alone the way does know. They will have a satyr companion, and Meg knows just who to call upon...
Fülszöveg:
A companion tale to Sarah J. Maas's #1 New York Times bestselling A Court of Thorns and Roses series that takes place several months after the explosive events of A Court of Wings and Ruin
Narrated by Feyre and Rhysand, this story bridges the events in A Court of Wings and Ruin and the upcoming novels in the series. 
Feyre, Rhys and their companions are still busy rebuilding the Night Court and the vastly changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it a hard-earned reprieve. Yet even the festive atmosphere can't keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, she finds that those dearest to her have more wounds than she anticipated – scars that will have a far-reaching impact on the future of their court.

Fülszöveg:
Greetings, initiate! Carter Kane, here. Congratulations on reaching Brooklyn House in one piece. This accomplishment signals that you're descended from Ancient Egyptian royalty, and you have magic powers. But what good is power without knowing how to use it? That's where this training manual comes in. Packed with quizzes, stories, and insights about Ancient Egyptian deities, creatures (the friendly and the deadly), the mysterious Duat, and more, this primer will prime those with the blood of the pharaohs to take their first steps down the path of the gods. You'll hear from me, other magicians (including my sister, Sadie), and even a few of the gods themselves. But beware of tricks and surprises: anything can happen in the world of Egyptian magic.

Rachel Hawkins új könyve is ma jelent meg, Royals nevet viseli és szerintem egy szórakoztató kis olvasmány lesz, enyhe Párválasztó feelinggel, szóval gyere a mamához. Mindig leírom, hogy cover buy a könyv, ha az, de most kifejezetten nem tetszik a borító, remélem élőben kevésbé lesz pink, bár erre körülbelül 0 az esély, de álmodozni szabad. És, ha már rózsaszín és nem tetsző borítók, hát mi a szar történt Renée Ahdieh Smoke in the Sunjával? Mintha lehányta volna egy csillámpóni majd otthagyta volna közösülni a sárkányokat. Borzalmas. De azért valószínűleg valamikor be fogom szerezni, mert a Flame in the Mist megvan, ráadásul keménytáblás kiadásban. 

Fülszöveg: 
New ​York Times bestselling author Rachel Hawkins serves up a deliciously royal romance, perfect for fans of Sarah Dessen and Huntley Fitzpatrick.
Meet Daisy Winters. She’s an offbeat sixteen-year-old Floridian with mermaid-red hair; a part time job at a bootleg Walmart, and a perfect older sister who’s nearly engaged to the Crown Prince of Scotland. Daisy has no desire to live in the spotlight, but relentless tabloid attention forces her join Ellie at the relative seclusion of the castle across the pond.
While the dashing young Miles has been appointed to teach Daisy the ropes of being regal, the prince’s roguish younger brother kicks up scandal wherever he goes, and tries his best to take Daisy along for the ride. The crown–and the intriguing Miles–might be trying to make Daisy into a lady . . . but Daisy may just rewrite the royal rulebook to suit herself.
New York Times bestselling author Rachel Hawkins brings her signature humor, love of Americana, and flair for romance to this page-turning Princess Diaries turned-upside-down story.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
The ​highly anticipated sequel to Flame in the Mist--an addictive, sumptuous finale that will leave readers breathless from the bestselling author of The Wrath and the Dawn
After Okami is captured in the Jukai forest, Mariko has no choice--to rescue him, she must return to Inako and face the dangers that have been waiting for her in the Heian Castle. She tricks her brother, Kenshin, and betrothed, Raiden, into thinking she was being held by the Black Clan against her will, playing the part of the dutiful bride-to-be to infiltrate the emperor's ranks and uncover the truth behind the betrayal that almost left her dead.
With the wedding plans already underway, Mariko pretends to be consumed with her upcoming nuptials, all the while using her royal standing to peel back the layers of lies and deception surrounding the imperial court. But each secret she unfurls gives way to the next, ensnaring Mariko and Okami in a political scheme that threatens their honor, their love and very the safety of the empire.
Azt amúgy tudtátok, hogy Rainbow Rowell egy képregényen dolgozott az elmúlt időszakban? Runaways – Find Your Way Home címet viseli és elvileg a Runaways 1-6. részét foglalja magában. Őszintén nem tudok róla valami nagyon sokat, de Rowell az egyik kedvenc íróm, úgyhogy...

Fülszöveg:
GET READY TO RUN!
The „IT” book of the early 2000s with the original cast is back – Nico! Karolina! Molly! Chase! Old Lace! And, could it be? GERT?! The heart of the Runaways died years ago, but you won't believe how she returns! Superstar author Rainbow Rowell (Eleanor & Park, Carry On) makes her Marvel debut with fan-favorite artist Kris Anka (ALL-NEW X-MEN, CAPTAIN MARVEL) in the series that will shock you and break your heart! Did Chase and Gert's love survive their time apart? Have Karolina and Nico's feelings made their friendship impossible? What emotional landmines lie in wait to DESTROY the Runaways?!
COLLECTING: RUNAWAYS 1-6
Május 15-én jelenik meg Charlie N. Holmberg: The Plastic Magician, amit már majdnem végigolvastam, mert megkaptam ARCban, és ÚRISTEN MENNYIRE CUKI EGY KÖNYV EZ. IMÁDOM. Komolyan csak ajánlani tudom Charlie Papírmágus sorozatát, nyárra, meg amúgy az év bármely időszakában purrfect. 

Fülszöveg:
Alvie Brechenmacher has arrived in London to begin her training in Polymaking—the magical discipline of bespelling plastic. Polymaking is the newest form of magic, and in a field where there is so much left to learn, every Polymaker dreams of making the next big discovery. 
Even though she is only an apprentice, Alvie is an inventor at heart, and she is determined to make as many discoveries—in as short a time frame—as she can. Luckily for her, she’s studying under the world-renowned magician Marion Praff, who is just as dedicated as Alvie is. 
Alvie’s enthusiasm reinvigorates her mentor’s work, and together they create a device that could forever change Polymaking—and the world. But when a rival learns of their plans, he conspires to steal their invention and take the credit for it himself. 
To thwart him, Alvie will need to think one step ahead. For in the high-stakes world of magical discovery, not everyone plays fair…


Igen, még mindig nincs vége a hónapnak és a listám sem ért még véget. Következzen három 22-ei megjelenés.

Imádom a retellingeket, így Danielle Teller: All the Ever Afters (The Untold Story of Cinderella’s Stepmother) c. könyve azonnal felkeltette a figyelmemet. Hamupipő mostohaanyjának története egyébként annyira nem érdekelne, de ez kifejezetten jónak hangzik. Aztán, ha nyár és vizsgaidőszak, akkor ide nekem az összes cuki és szórakoztató contemp YA-t. Állítólag Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka közöse az Always Never Yours pontosan ez. 

A hónap egyik legjobban várt megjelenése pedig a Furyborn Claire Legrand-tól. Láttátok már a borítóját? Ha nem olvastam volna fülszöveget is akarnám azonnal. A történet egyébként YA, fantasy és reményeim szerint hihetetlenül jó lesz és nem a tipikus klisés valami. Ez is beszerzés alatt van már. 

Fülszöveg:
In ​the vein of Wicked, The Woodcutter, and Boy, Snow, Bird, a luminous reimagining of a classic tale, told from the perspective of Agnes, Cinderella’s “evil” stepmother
We all know the story of Cinderella. Or do we?
As rumors about the cruel upbringing of beautiful newlywed Princess Cinderella roil the kingdom, her stepmother, Agnes, who knows all too well about hardship, privately records the true story. . . .
A peasant born into serfdom, Agnes is separated from her family and forced into servitude as a laundress’s apprentice when she is only ten years old. Using her wits and ingenuity, she escapes her tyrannical matron and makes her way toward a hopeful future. When teenaged Agnes is seduced by an older man and becomes pregnant, she is transformed by love for her child. Once again left penniless, Agnes has no choice but to return to servitude at the manor she thought she had left behind. Her new position is nursemaid to Ella, an otherworldly infant. She struggles to love the child who in time becomes her stepdaughter and, eventually, the celebrated princess who embodies everyone’s unattainable fantasies. The story of their relationship reveals that nothing is what it seems, that beauty is not always desirable, and that love can take on many guises.
Lyrically told, emotionally evocative, and brilliantly perceptive, All the Ever Afters explores the hidden complexities that lie beneath classic tales of good and evil, all the while showing us that how we confront adversity reveals a more profound, and ultimately more important, truth than the ideal of “happily ever after.”

Fülszöveg:
Megan Harper is the girl before. All her exes find their one true love right after dating her. It’s not a curse or anything, it’s just the way things are, and Megan refuses to waste time feeling sorry for herself. Instead, she focuses on pursuing her next fling, directing theatre, and fulfilling her dream school’s acting requirement in the smallest role possible.
But her plans quickly crumble when she’s cast as none other than Juliet–yes, that Juliet–in her high school’s production. It’s a nightmare. No–a disaster. Megan’s not an actress and she’s certainly not a Juliet. Then she meets Owen Okita, an aspiring playwright who agrees to help Megan catch the eye of a sexy stagehand in exchange for help writing his new script.
Between rehearsals and contending with her divided family, Megan begins to notice Owen–thoughtful, unconventional, and utterly unlike her exes, and wonders: shouldn’t a girl get to play the lead in her own love story?
Fülszöveg:
The ​stunningly original, must-read fantasy of 2018 follows two fiercely independent young women, centuries apart, who hold the power to save their world…or doom it.
When assassins ambush her best friend, the crown prince, Rielle Dardenne risks everything to save him, exposing her ability to perform all seven kinds of elemental magic. The only people who should possess this extraordinary power are a pair of prophesied queens: a queen of light and salvation and a queen of blood and destruction. To prove she is the Sun Queen, Rielle must endure seven trials to test her magic. If she fails, she will be executed…unless the trials kill her first.
A thousand years later, the legend of Queen Rielle is a mere fairy tale to bounty hunter Eliana Ferracora. When the Undying Empire conquered her kingdom, she embraced violence to keep her family alive. Now, she believes herself untouchable--until her mother vanishes without a trace, along with countless other women in their city. To find her, Eliana joins a rebel captain on a dangerous mission and discovers that the evil at the heart of the empire is more terrible than she ever imagined.
As Rielle and Eliana fight in a cosmic war that spans millennia, their stories intersect, and the shocking connections between them ultimately determine the fate of their world--and of each other.
Utolsó két könyv következik, amelyek május 29-én jelennek meg. Az egyik Stephanie Garbertől a Legendary, ami a Caraval folytatása és már eléggé kíváncsi vagyok, hogy ugyan meg tud-e győzni az írónő, ugyanis számomra a Caraval nem volt valami hű, de nagy szám. Egynek elment, de nem kaptam el a hangulatát a könyvnek. A másik pedig Jay Kristofftól Lifel1k3. A sci-fi ugyan nem az én műfajom, de Kristoff egyszer már meggyőzött, hogy akár szerethetem is, méghozzá az Amie Kaufmannal írt közösében az Illuminaeben. Ez lesz a második próbája. 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Stephanie ​Garber’s limitless imagination takes flight once more in the colorful, mesmerizing, and immersive sequel to the bestselling breakout debut Caraval, following Scarlett’s younger sister, Tella, on a journey to the empire’s capital to fulfill a mysterious bargain.
Devoted sisters Scarlett and Tella just barely escaped the last game of Caraval―in the process, have fled their tiny island home, broken free from their cruel father, and won the legendary game that has driven others to madness―or worse. Finally, the girls’ futures should be bright.
But unbeknownst to Scarlett, they won because Tella made a desperate bargain with a mysterious stranger. And now Tella’s debt is due. What Tella owes, no one before her has ever been able to able to deliver: Caraval Master Legend’s true name.
The only chance Tella has of uncovering Legend’s identity is to play the game once more, and so Tella throws herself into Caraval. The competition has always been a game requiring bravery, cunning, and sacrifice. But now the stakes are even higher. Because this time, it’s not only a game…
Fülszöveg:
On ​an island junkyard beneath a sky that glows with radiation, a deadly secret lies buried in the scrap.
Seventeen-year-old Eve isn't looking for trouble--she's too busy looking over her shoulder. The robot gladiator she spent months building has been reduced to a smoking wreck, she's on the local gangster's wanted list, and the only thing keeping her grandpa alive is the money she just lost to the bookies. Worst of all, she's discovered she can somehow destroy machines with the power of her mind, and a bunch of puritanical fanatics are building a coffin her size because of it.
If she's ever had a worse day, Eve can't remember it. The problem is, Eve has had a worse day--one that lingers in her nightmares and the cybernetic implant where her memories used to be. Her discovery of a handsome android named Ezekiel--called a „Lifelike” because they resemble humans--will bring her world crashing down and make her question whether her entire life is a lie.
With her best friend Lemon Fresh and her robotic sidekick Cricket in tow, Eve will trek across deserts of glass, battle unkillable bots, and infiltrate towering megacities to save the ones she loves… and learn the truth about the bloody secrets of her past.

Nem mondom, hogy májusban nem fog bővülni a magánkönyvtáram, mert azt tuti nem tudnám tartani, de lássuk be, kitesznek magukért a kiadók, hogy ez egyáltalán ne is legyen lehetséges. 
Ti miket vártok már tűkön ülve?
Üdv, 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates