2018. szeptember 21., péntek

5 KOLIBRI KIADÓS KÖNYV, AMIT NAGYON SZERETNÉK A POLCOMON TUDNI (5 KÖNYV, AMIT...#8.)

Hello Molycik!

Miközben a vacsi melletti böngészős perceimet töltöttem az interneten, szembe jött velem a Kolibri Kiadó honlapja, ahol rögtön az Előrendelhető oldalra tévedtem. Majd pedig elkezdtem visítozni, mert megláttam, hogy jön novemberben A tél jegyeseinek a folytatása. Miután tovább görgettem az oldalon találtam más újdonságot is és megszületett ez a bejegyzés. Jöjjön tehát öt olyan Kolibri Kiadós könyv, amit nagyon a polcomon szeretnék tudni.

1. Christelle Dabos: Rejtélyes ​eltűnések a Holdvilágban (A tükörjáró 2.)
Várható megjelenés: 2018. 11. 07.
Oldalszám: 700
Fantasy, ifjúsági
ELŐRENDELEM
A bevezetőben említettem, hogy elkezdtem örömködni, amikor megláttam, hogy előrendelhetővé vált. Hát, igen. 2018 egyik legnagyobb kedvence számomra A tél jegyesei volt. Annyira magával ragadó a hangulata a könyvnek, hogy még azt is elnéztem, hogy egyébként nagyon sok minden nem történt az 580 oldal alatt. Thorn és Ophélie kapcsolata pedig olyan, mint az olvadó jéghegy. IMÁDTAM! 

Fülszöveg:
2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött.

Várható megjelenés: 2018. 10. 04.
Oldalszám: 272
Fantasy, gyermek- és ifjúsági
ELŐRENDELEM
2. Jessica Townsend: Nevermoor 1. – Morrigan Crow négy próbája (Nevermoor 1.)
A külföldi booktuberek oda vannak ezért a könyvért, az én figyelmem is így keltette fel, illetve a szépséges borítójával. A magyar ugyan nem az eredeti külsőt kapta, de nem panaszkodom, a hazai változat is nagyon baba. 

Fülszöveg: 
Morrigan Crow elátkozott gyerek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia. 
Csakhogy épp mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia. 

Az élete a tét: ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével.

3-4. Tonke Dragt: Levél ​a királynak  és A Nagy Vadon titkai (Levél a királynak 1-2.)
Oldalszám: 434
Lovagrgény, gyermek- és ifjúsági
MEGRENDELEM
A következő két könyv egy trilógia első két része. Az első kötet egyébként még tavaly jelent meg, viszont az én figyelmem teljesen elkerülte. Konkrétan most találkoztam vele először, és most is csak úgy, hogy A Nagy Vadon titkait megtaláltam az előrendelhető könyvek között és felkeltette az érdeklődésemet a fülszöveg, illetve a tény, hogy a Netflix sorozatot készül csinálni belőle és az  Így neveld a sárkányod forgatókönyvírója is besegít. 

Fülszöveg:
A ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg. 
A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték. 
A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet. 

Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illetéktelenek kezébe kerül!
Várható megjelenés: 2018. 10. 19.
Oldalszám: 600
Lovagregény, gyermek- és ifjúsági
ELŐRENDELEM

Fülszöveg:
A Nagy Vadonról különös szóbeszéd járja: útonállók, rég elfeledett városok, rejtélyes idegenek és titokzatos Zöldruhások hazája, ahol nem árt, ha résen van az ember. 
Tiurira vár a feladat, hogy megfejtse a Nagy Vadon titkait. Az ifjú lovagot barátok és segítőtársak kísérik útján, amelynek során egy végzetes harc részese lesz. Bízhat-e még a megérzéseiben? És ha meg is fejti a titkokat, vajon kijut-e valaha a Nagy Vadonból, hogy másokkal is megossza tudását, mielőtt túl késő lenne? 

A Nagy Vadon titkainak első részét, a Levél a királynak című regényt az író hazájában a 20. század legjobb holland ifjúsági könyvének választották, a Netflix pedig hamarosan sorozatot készít a történetből Will Davies, az Így neveld a sárkányodat forgatókönyvírójának segítségével. A regények szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.

5. Frank Schwieger: Zeusz és bandája – Görög mitológia újratöltve


Azt már tudhatjátok rólam, hogy élek-halok a mitológiáért, főleg a görögért, ami pedig Rick Riordan munkásságának köszönhető. Ráadásul a gyermek-és ifjúsági irodalmat sem vetem meg, úgyhogy azt hiszem tökéletes választás lehet számomra a Zeusz és bandája. 
Oldalszám: 240
Mitológia, gyermek- és ifjúsági
MEGRENDELEM
Fülszöveg:
Érdekel a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.

Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? Nem? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján? Akár igen, akár nem, ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ki ne add a kezedből ezt a könyvet! Istenkirály sztorik – kizárólag a legvagányabbaknak! Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!


Az antik görög mitológia legizgalmasabb mondái zsír új csomagolásban. Mítoszok első kézből – isteni sugallatra. Minden szavuk igaz!

Remélem a Ti érdeklődéseteket is felkeltették a könyvek, ha olvastátok már valamelyiket nyugodtan osszátok meg velem a gondolataitokat, érzéseiteket a könyvekkel kapcsolatban.
Üdv,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates