2018. október 11., csütörtök

VÁRÓLISTA: URALKODÓI KIADÁS (TBR #14.)

Hello Molycik!
Már javában zajlik az Uralkodók hete a Prológus oldalán. A téma megihletett, ezért gondoltam, összeszedem a témába illő könyveket és készítek egy várólistás bejegyzést belőlük. Sajnos ilyenkor mindig realizálom, hogy tele a polcom olvasatlan, valószínűleg jobbnál-jobb kötetekkel, de valahogy mindig nagyon random módon választom ki az olvasmányaimat és általában nem a várólistámról kerülnek ki ezek a könyvek. 

1. Sarah MacLean: Tizenegy ​botrány egy herceg meghódításához

Olyan két vagy három éve olvastam a sorozat első két kötetét és azóta tervezem, hogy folytatom. Szórakoztató, történelmi romantikus, ami teljesen kitudja kapcsolni az embert egy fárasztó nap után. Azonban, mint az látható nem sikerült még eljutnom odáig, hogy el is olvassam a könyvet. Ha Ti már megtettétek, áruljátok el nekem, hogy van-e olyan jó mint az elődjei! :D
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Lehet, ​hogy az írónő még újonc, de így sincs vetélytársa.” – Chicago Tribune 

Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat… 
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély. 
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt; ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek, és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.

A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden, számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.

Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.

„Botrányosan szórakoztató.” – Adrian, goodreads.com

„Magával ragadott. Vicces. Érzelmes. Szuper. Szeretem.” – Blair, goodreads.com 

2 -3. Sarah J. Maas: Tower ​of Dawn – A virradat tornya és Kingdom of Ash

Szeretem Sarah könyveit, de csak egy bizonyos mennyiségben. Az Empire of Storms nagyon izgalmas volt, de Aelin és a többiek néhány húzása teljesen kikészített, na meg a függővég is, így ne igazán sikerült még magam rávenni arra, hogy up-to-date legyek a sorozattal, pedig jön a záró kötet pár héten belül és végre pontot tehetünk Celaena/Aelin kalandjainak a végére. Kicsit azért félek ettől a kötettől, mert Chaol nálam eléggé elvágta magát, átment nyavalygósba, amitől a hajam téptem. Ugyanez a félelmem a Kingdom of Ashnél is megvan, csak nem a nyavalygás miatt, hanem azért, mert az írónő másik sorozatánál az ACOWAR hiába volt hosszú, szerintem elkapkodta a lezárását és túlságosan happy endre sikerült. Kicsit több vérengzésre vágytam volna és félek, hogy itt is nyuszi lesz meglépni bizonyos dolgokat Sarah. 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy csodálatos birodalom. 
Egy kétségbeesett küldetés. 
Egy ősi titok.

Chaol Westfall és Nesryn Faliq azért érkezett Antica tündöklő városába, hogy szövetséget kössön a déli kontinens kagánjával, akinek hatalmas serege jelenti Erilea utolsó reménysugarát. De nem ez az egyetlen oka, hogy Anticába utaztak: gyógyírt keresnek Chaol Résvárban szerzett sebeire a legendás Torre Cesmében.

A gyerekként iszonyatos borzalmakat átélő Yrene Towers a legkevésbé sem kíván az ifjú adarlani nemesen segíteni, meggyógyítani meg aztán főleg nem akarja. Csakhogy esküt tett, miszerint segíti az elesetteket – és tartja is a szavát. Azonban Lord Westfallt sötétség kíséri, és Yrene hamarosan rádöbben, hogy a fiú múltja mindkettejüket magával ragadhatja.

A távoli hegyekben harcosok lenyűgöző rukokon szárnyalnak, és az árnyak mélyén régóta várt válaszok lapulnak. Olyan tudás, ami a túlélést jelentheti a világ számára – vagy a végső pusztulást.

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Aelin ​Galathynius's epic journey from salt mine slave to king's assassin comes to an unforgettable, dramatic conclusion in this highly anticipated finale to Sarah J. Maas's New Yorok Times bestselling Throne of Glass series!

Captured by the Queen of the Fae, Aelin is trapped inside an iron box in a secret location, with seemingly no hope for escape. As she endures months of torture, her friends scatter to different fates. Without Aelin to protect them, soldier Aedion and shapeshifter Lysandra need to defend their homeland at all costs. Also left to forge their own paths in order to change history are Chaol, the witch Manon, and the golden boy Dorian-while Aelin's mate, the fae male Rowan, searches the world over for his lost love.

As Aelin gathers the strength to save herself and fight the ultimate battle of her life, all of their destinies hang in the balance. Some ties will bond even tighter together, others will be severed forever, and mysteries will be revealed in this action-packed, heart wrenching series finale.

4. Soman Chainani: Jótett ​helyébe 

Megint egy olyan sorozat, ahol halogatom a folytatást. Jelen esetben 2016 óta, ugyanis akkor olvastam el az Itt nincsenek hercegeket. Szerettem a második részt, de engem az első kötet jobban magával ragadott. Bízom benne, hogy a Jótett helyébe esetében ismét a tündérmesés érzés kap majd el és nem találom majd unalmasnak. 

Fülszöveg:
Sophie ​és Agatha a múlttal és a jelennel egyszerre csatázik azért, hogy történetüknek tökéletes vége lehessen. 
Az egykori legjobb barátnők – most ellenségek – azt hitték, történetük véget ért, amikor útjaik szétváltak. Agatha visszakerült Gavaldon városába Tedrosszal, míg Sophie az iskolában maradt a szép fiatalemberrel, aki egykor az Iskolamester volt. 
Ám ahogy berendezkednek új életükben, történetük elkezdi újraírni magát… és nem csak az ő történetük. A két lány távol van egymástól, közben a Gonosz átvette az uralmat, és a múlt galádjai erős bosszúvággyal élednek fel. Nemcsak második esélyt akarnak meséiknek, hanem át akarják formálni a Jó és Rossz régi világát egy olyan új uralommá, amelynek királynője Sophie. A Gonosz halálos hatalomátvételének útjában csak Agatha és Tedros áll, akik azt akarják, hogy végre tényleg boldogan éljenek, míg meg nem halnak. 
Soman Chainani regénye fordulatos, kalandos, nevettető, romantikus történet, rengeteg meglepő mesei fordulattal és bonyodalommal. A Jók és Rosszak Iskolája-sorozat remek befejező kötete.

5. Brodi Ashton-Cynthia Hand-Jodi Meadows: Lady ​Jane

Annyi jót hallottam már a Lady Janeről, hogy elég nagyon az elvárásaim, de remélem megüti majd a mércét. Az biztos, hogy hamarosan most már sort kerítek rá, mert akármikor a polcomra nézek olvasásra csábít a könyv.

Fülszöveg: 
Edward ​még csak tizenhat éves, és már Anglia királya. De sajnos épp haldoklik, ami elég kellemetlen, ha azt nézzük, hogy inkább az első csókja tervezésével kellene foglalkoznia, mint azzal, hogy kire is hagyja a trónt… 
Jane Edward unokatestvére, akit sokkal inkább érdekelnek a könyvek, mint a romantika. Szerencsétlenségére Edward beleegyezett a megházasításába, hogy ezzel bebiztosítsa a trónöröklését. Ráadásul van valami igen furcsa a neki kiválasztottban: Gifford ugyanis egy ló. De tényleg, a férfi minden egyes nap hajnalán egy nemesi szénafalóvá változik – csak hogy naplemente után a fogai között szénaszálakkal változhasson vissza emberré. Ettől eltekintve azért meg kell hagyni, hogy roppantul jóképű, és Jane szívében szép lassan hely szabadul fel számára is. 
A történet egyre zűrösebbé válik, ahogyan Edward, Jane és Gifford egy kolosszális összeesküvés közepén találják magukat. Miközben a királyság sorsa a tét, hőseinknek saját összeesküvést kell szőniük, számos harcot megvívniuk, kalandozniuk, s a szívük sem maradhat szárazon. De vajon sikerül véghezvinniük a tervüket, amíg a fejük még a helyén lehet?

6. Rebecca Ross: A ​királynő felemelkedése

Rebecca Ross könyve ott van a Maxim Kiadó őszi új megjelenései között. Már a külföldi megjelenéskor is hívogatott, de valahogy sosem szántam rá magam, hogy megvegyem, pedig a fülszöveg alapján is érdekes. Mégis, a végső löketet az adta meg, hogy kijön magyarul, ráadásul egész baba borítóval. Na igen, coverwhore vagyok, nem tagadom. 

Fülszöveg:
Briennának ​csak két vágya van: egy sikeres vizsga, hogy hivatott lehessen, és egy pártfogó. A valeniai híres Magnalia Házban, ahol felnőtt, elvben felkészítették erre az életre. Mert vannak, akiket ösztönös tehetséggel áldott meg a sors az öt hivatás – a művészet, a zene, a színjátszás, az ékesszólás és a tudás – valamelyikével, ám Brienna csak hosszas vívódás után talált rá a magáéra, a tudásra. Így hát bekövetkezik az, amitől a legjobban félt, és nem talál magának pártfogót. Hónapokkal később váratlan fordulattal jelentkezik a reménybeli pártfogó egy kegyvesztett lord személyében. A lány kelletlenül fogadja el az ajánlatot, mert gyanakszik a lord szándékaira. Ám a történet nem ilyen egyszerű, mert javában folynak az előkészületek a valeniai királysággal rivalizáló Maevana uralkodójának megbuktatására, hogy a jogos – és varázserejű – királynőt juttassák vissza a maeván trónra. Sokan vannak az összeesküvők, köztük olyanok, akik közelebb állnak Briennához, mint azt a lány gondolná. A készülődő háborúban Briennának választania kell a hivatás és a vér szava között.

7. Alexandra Christo: To ​Kill a Kingdom

RavenS annyit áradozott a könyvről, és a mai napig vannak pillanatai, amikor csak küld egy idézetet vagy képet, ami a könyvhöz kapcsolódik, hogy biztos vagyok benne nálam is nagy kedvenc lesz. Amúgy is SJMaas fanoknak ajánlják, szóval gyere a mamához!

Fülszöveg:
Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

8. Morgan Rhodes: Gathering ​Darkness

Az utolsó könyv a listámon Morgan Rhodes Falling Kingdoms sorozatának a harmadik kötete. Az első résszel egész jól elvoltam. Érződött, hogy kezdőkötet, de tudtam, hogy szeretném a folytatást is olvasni. Amikor az megtörtént viszont vegyes érzéseim voltak. Cleot még mindig utálom és továbbra is fennáll a helyzet, hogy Magnus Damora viszi el a hátán a történetet, ő z egyetlen épeszű karakter az egész könyvben. Az biztos, hogy szeretném folytatni valamikor a sorozatot, de azt nem tudom még, hogy mikor sikerül magam rávenni. Érdekes és van benne potenciál, de nagyon lassú folyású az egész, hiába nyírja ki Rhodes a szereplők felét. 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Love, ​vengeance, and greed spark a deadly quest for magic in the third book of the Falling Kingdoms series

Prince Magnus has just witnessed torture, death, and miracles during the bloody confrontation that decimated the rebel forces. Now he must choose between family and justice as his father, the cruel King Gaius, sets out to conquer all of Mytica. All Gaius needs now are the Kindred—the four elemental crystals that give godlike powers to their owner. But the King of Blood is not the only one hunting for this ancient, storied magic. . . . 
THE KRAESHIANS join the hunt. Ashur and Amara, the royal siblings from the wealthy kingdom across the Silver Sea, charm and manipulate their way to the Kindred, proving to be more ruthless than perhaps even the King of Blood himself. 
THE REBELS forge ahead. Princess Cleo and vengeful Jonas lead them, slaying with sweetness, skill, and a secret that can control Lucia’s overpowering magic—all so they can use the Kindred to win back their fallen kingdoms. 
THE WATCHERS follow Melenia out of the Sanctuary. They ally in the flesh with King Gaius, who vows to use Lucia’s powers to unveil the Kindred. 
The only certainty in these dark times is that whoever finds the magic first will control the fate of Mytica. . . . but the four element gods of the Kindred have other plans.

Ez lenne az Uralkodók hetébe illő várólistám, tele hercegnőkkel, hercegekkel, királyokkal és királynőkkel. Szívesen veszem az ajánlásokat is!
Üdv, 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates