2018. december 4., kedd

5 KÖNYV, AMIT...: IDÉN MÉG MINDENKÉPP EL SZERETNÉK OLVASNI(5 KÖNYV, AMIT... #9.)

Hello Molycik!
Rohamtempóban közeledik az év vége, én pedig ráébredtem, hogy van pár könyv, amit még idén mindenképp el szeretnék olvasni. Ezekkel a tervezgetéseimmel általában "csak" az szokott lenni a baj, hogy abban a pillanatban, hogy beköszönt a vizsgaidősuck, el is repülnek szépen a hetek, méghozzá úgy, hogy semmi értelmeset nem csináltam a tanuláson kívül. Azért 2018-ban is megpróbálkozom 5 könyvvel, majd meglátjuk, sikerül-e teljesítenem a maradék pár hétben.

1. Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
A kalózkirály lánya és a Gyülekező árnyak óta rákaptam a kalózkodásra, ezt a könyvet ráadásul RavenS imádta és azóta is ezzel zargat, szóval szerintem a következő olvasmányaim egyike a TKaK lesz!

Fülszöveg: 
Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

2. Rick Riordan - The Dark Prophecy
Nem hinném, hogy meglepetésként ér bárkit is ez a kötet. Igazából már elkezdtem olvasni, de megakadtam benne és nem vagyok teljesen biztos abban, hogy még decemberben be tudom fejezni. Pedig egyébként megszokott Riordan szintet hozza, csak annyi mindent elfelejtettem az első részből, hogy nem ártana egy újraolvasás.

Fülszöveg:
Zeus has punished his son Apollo—god of the sun, music, archery, poetry, and more—by casting him down to earth in the form of a gawky, acne-covered sixteen-year-old mortal named Lester. The only way Apollo can reclaim his rightful place on Mount Olympus is by restoring several Oracles that have gone dark. What is affecting the Oracles, and how can Apollo do anything about them without his powers? After experiencing a series of dangerous—and frankly, humiliating—trials at Camp Half-Blood, Apollo must now leave the relative safety of the demigod training ground and embark on a hair-raising journey across North America. Fortunately, what he lacks in godly graces he's gaining in new friendships—with heroes who will be very familiar to fans of the Percy Jackson and the Olympians and Heroes of Olympus series. Come along for what promises to be a harrowing, hilarious, and haiku-filled ride. . . .

3. Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia 
A szakdolgozatomba szeretném bevonni Dan Wells trilógiáját, szóval érik már egy olvasás és lehet, hogy karácsony után gyorsan le is tolom. Nagyon érdekesnek találtam már az első könyvet is, és azt hallottam, hogy a második még izgalmasabb és jobb!

Fülszöveg:
John Wayne Cleavernek hívnak. 
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim. 
A terapeutám szerint szociopata vagyok. 
De nem vagyok sorozatgyilkos.

John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…
Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket. 
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, John kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.

4. Dhonielle Clayton: The Belles – A szépség ára
A külföldi megjelenés óta szemezgetek A szépség árával, most pedig megjelent magyarul is, sőt már a polcomon csücsül és még projektünk is lesz belőle, úgyhogy ha a listáról mást nem is, de ezt az egyet tuti, hogy el fogom olvasni.

Fülszöveg:
Camellia ​Beauregard különleges lány: Belle. Orléans fényűző világában a Belle-lányokat köztisztelet övezi, mert ők irányítják a Szépséget, a Szépség pedig olyan érték, amit mindenki a legjobban kíván. Orléans-ban az emberek szürkének születnek, csúnyának, átkozottnak, és csak egy Belle-lány tehetsége, segítsége révén képesek megszépülni. Camellia számára azonban nem elég csak Belle-nek lenni. Arra vágyik, hogy ő legyen a kegyelt, akit Orléans királynője kiválaszt, hogy velük éljen a királyi palotában, és a királyi család és az udvar legmagasabb rangú személyeinek szépségéről gondoskodjon, ezzel elismerést nyerjen, hogy ő a legtehetségesebb Belle-lány az országban. Ám amint Camellia és Belle nővérei megérkeznek az Udvarba, nyilvánvalóvá válik, hogy kegyeltnek lenni nem mindig olyan, amilyennek képzelte. A palota aranyozott falai között sötét titkok rejtőznek, és Camellia hamar megtanulja, hogy puszta léte hazugság, sokkal nagyobb az ereje, mint gondolta, és sokkal veszélyesebb is lehet, mint valaha feltételezte volna. Amikor a királynő arra kéri Camelliát, hogy saját életét kockáztatva, Belle-erejének nem rendeltetésszerű felhasználásával segítsen a beteg trónörökös hercegnőn, Camellia lehetetlen döntéssel kénytelen szembenézni. Orléans és lakóinak jövője a tét. Camellia döntés előtt áll: magát és nővéreit, a Belle lányok életmódját és hagyományait mentse, vagy saját élete kockáztatásával állítsa talpra a hecegnőt, amivel örökre megváltoztatja a világot.

5. Varga Bea: Segítség, ​támadnak a betűk!
Ma osztotta meg velünk Bea a szuper hírt, hogy mégis megjelenik idén a mesekönyve. Sőt, jövőhéten a KMK karácsonyi rendezvényen már kapható is lesz. Szerintem hazaúton ezt fogom olvasgatni, mert már nagyon vártam.

Fülszöveg: 

Aki szépen énekel, az zeneiskolába megy, aki pedig gyerekként varázserővel rendelkezik és kisüti a mobilt, azt mágusnak tanulhat.
Ám az Alfabéta Mágustanodában tilos írni az alsósoknak, mert a rosszul leírt szavak életre kelnek, és megkergetnek.
Kófic és Lilla mégis ír, így egyik kalamajka jön a másik után.
Mit tegyenek, ha Lilla lila lesz, és sehogy sem sikerül visszafesteni? Ráadásul világgá akar menni! Ez mégsem hagyhatja Kófic.
Egy titokzatos háromlábú papagáj is az iskolában kóborol. Vajon segít, vagy nevet rajtuk, miközben nyelvtani versekkel csúfolódik?
A nyelvtant népszerűsítő, humorban gazdag történetet minden olyan alsósnak ajánljuk, aki utál írni, és még sosem harapta fenéken az irodalom leckéje.
Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző tollából On Sai néven számos népszerű regény született. A Segítség, támadnak a betűk! a tizedik megjelenő írása.
Ezeket a könyveket szeretném mindenképp elolvasni 2019 kezdete előtt. Na és Ti?
Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates